Πέμπτη, 25η Απριλίου 2024  5:39 πμ
 
wm small
Τρίτη, 06 Φεβρουαρίου 2018 19:15

Αντωνοπούλου: Τρία κέντρα υποστήριξης για την Κοινωνική Οικονομία στην Αιτωλοακαρνανία

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

«Επιδιώκουμε να δημιουργήσουμε περιφερειακές δομές που θα διαδραματίσουν τον επιτελικό ρόλο που απαιτείται για την παραγωγική ανασυγκρότηση, την αύξηση της απασχόλησης και τη μείωση της ανεργίας», επισήμανε η Αν. Υπουργός Εργασίας, Ράνια Αντωνοπούλου, από το βήμα του 9ου Περιφερειακού Συνεδρίου για την Παραγωγική Ανασυγκρότηση της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας.

Στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας υπάρχουν 36 Φορείς Κοινωνικής Αλληλέγγυας Οικονομίας, εκ των οποίων οι 20 δημιουργήθηκαν με το νέο νόμο. Από αυτούς, 16 δραστηριοποιούνται στην Αχαΐα, 10 στην Αιτωλοακαρνανία και 10 Ηλεία. Η οικονομική τους δραστηριότητα εκτείνεται στην εκπαίδευση, τον πολιτισμό, την ανακύκλωση, την ένδυση, τον τουρισμό, τη μεταποίηση, την εστίαση και τη διαφήμιση.

«Η περιφερειακή διάσταση δε διατρέχει μόνο τις πολιτικές απασχόλησης που εφαρμόζουμε, αποτελεί τον κεντρικό πυλώνα και της Κοινωνικής και Αλληλέγγυας οικονομίας», κατέληξε η κ. Αντωνοπούλου, λέγοντας ότι «το επόμενο χρονικό διάστημα στη Δυτική Ελλάδα, στις περιφερειακές ενότητες της Αιτωλοακαρνανίας, Αχαΐας και Ηλείας, θα δημιουργηθούν συνολικά επτά Κέντρα Υποστήριξης για ενημέρωση και υποστήριξη όσων ενδιαφέρονται να ενταχθούν στο πεδίο της Κοινωνικής Οικονομίας».

Συγεκριμένα ανέφερε: «Τα κέντρα υποστήριξης που θα λειτουργήσουν στις αρχές του νέου έτους στις Περιφέρειες, θα δώσουν ώθηση σε ένα πεδίο που είναι αναπτυγμένο στην Ευρώπη και την Αμερική, αλλά όχι στην Ελλάδα. Στην Αιτωλοακαρνανία θα λειτουργήσουν 3 Κέντρα υποστήριξης, 2 στην Αχαΐα και 2 στην Ηλεία. Δημιουργούμε δηλαδή δομές ανά περιφέρεια για ενημέρωση και υποστήριξη όσων ενδιαφέρονται να ενταχθούν στο πεδίο της Κοινωνικής Οικονομίας».

agrinioculture.gr

Διαβάστηκε 1132 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.