Παρασκευή, 29η Μαρτίου 2024  1:05 μμ
 
wm small
Τρίτη, 06 Φεβρουαρίου 2018 14:03

Ερ. Γαλούνης: «Χρονιά – ορόσημο το 2018 για το Πλατυγιάλι» (ΗΧΗΤΙΚΟ)

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Την αισιοδοξία του ότι το 2018 θα είναι έτος ορόσημο για την λειτουργία του λιμανιού στο Πλατυγιάλι Αστακού, η οποία προκύπτει από τα αποτελέσματα της επίσκεψης στην περιοχή του Υπουργού Οικονομίας και Ανάπτυξης Δημήτρη Παπαδημητρίου, την Κυριακή 4 Φεβρουαρίου, εξέφρασε μιλώντας στην εκπομπή «ΠΡΟΣΩΠΩΝ… ΕΡΓΑ» του Σωκράτη Τσόμπου στον «ΔΥΤΙΚΑ FM 92,8» ο Δήμαρχος Ξηρομέρου Ερωτόκριτος Γαλούνης.

Συνέντευξη στον Σωκράτη Τσόμπο

Στην συνέντευξή του ο κ. Γαλούνης μεταφέροντας το κλίμα της επίσκεψης του κ. Παπαδημητρίου στο Πλατυγιάλι και της σύσκεψης που ακολούθησε τόνισε ότι ο Υπουργός εντυπωσιάστηκε από τις υποδομές του λιμανιού και ανακοίνωσε το ενδιαφέρον δυο μεγάλων εταιρειών Αμερικανικών συμφερόντων που είναι έτοιμες να προχωρήσουν στην αγορά του λιμανιού, που σήμερα ανοίγουν στις τράπεζες κυρίως στην Alpha Bank και να επενδύσουν στους τομείς της παραγωγής  ηλεκτρικής ενέργειας που δεν θα έχει καμία επιβάρυνση στο περιβάλλον (πράσινη ανάπτυξη) και στην ανάπτυξη υπηρεσιών logistics.

Ο Δήμαρχος κ. Γαλούνης ανέφερε χαρακτηριστικά ότι συνεργάτες αυτών των εταιρειών τα δύο τελευταία χρόνια επισκέφθηκαν το Πλατυγιάλι αρκετές φορές και παρατήρησαν σημείο προς σημείο την λειτουργία του λιμανιού.

Ο κ. Ερωτόκριτος Γαλούνης, αναφέρθηκε και στην ανάγκη κατασκευής του νέου οδικού δικτύου Αστακός-Πλατυγιάλι και την σύνδεσή του με την Ιόνια Οδό.

agriniotimes.gr

 

Πολυμέσα

Διαβάστηκε 854 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 06 Φεβρουαρίου 2018 14:43
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.