Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Τρίτη, 06 Φεβρουαρίου 2018 00:44

Ικανοποίηση στην Ένωση Αγρινίου για την μεγάλη επισκεψιμότητα στην Agrotica

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Θωμάς Κουτσουπιάς: Αισιόδοξο μήνυμα η δυναμική παρουσία Αιτωλοακαρνάνων αγροτών.

Η 27η Agrotica επιβεβαίωσε τη φήμη της ως η κορυφαία Έκθεση Γεωργικών Μηχανημάτων, Εξοπλισμού και Εφοδίων, που φέτος μάλιστα κατάφερε να ξεπεράσει κάθε προηγούμενο τόσο ως προς τη συμμετοχή εκθετών όσο και στον απόλυτο αριθμό των επισκεπτών, οι οποίοι και είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν για τις δράσεις του Συνεταιρισμού, για τις δομές που έχει αναπτύξει, τις υπηρεσίες, αλλά και τα ερευνητικά προγράμματα στα οποία η Ένωση Αγρινίου συμμετέχει ή η ίδια έχει σχεδιάσει και υλοποιεί.

Ο πρόεδρος, μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου, επιστημονικοί συνεργάτες και στελέχη της Ένωσης στο πλαίσιο της Έκθεσης συμμετείχαν ενεργά σε μια σειρά από παράλληλες εκδηλώσεις (ημερίδες, συνέδρια, επιχειρηματικές συναντήσεις) που πραγματοποιήθηκαν στο πλαίσιο της Έκθεσης, όπου και διαμορφώθηκαν πεδία εφαρμογής πολιτικών για των αγροτικό χώρο, τα οποία και θα αρχίσουν να εκδηλώνονται το επόμενο διάστημα.

Ταυτόχρονα, υπήρξε η δυνατότητα για ανταλλαγή τεχνογνωσίας και για τη διερεύνηση νέων πιθανών συνεργασιών σε επίπεδο έρευνας και καινοτομίας.

Φυσικά, την έκθεση και το περίπτερο όπου βρισκόταν η Ένωση Αγρινίου επισκέφθηκαν πολλοί εκπρόσωποι της πολιτικής ζωής του τόπου, της αυτοδιοίκησης πρώτου και δευτέρου βαθμού, του ακαδημαϊκού χώρου και άλλων συνεταιριστικών οργανώσεων, ωστόσο, όπως σημειώνει ο κ. Κουτσουπιάς «το πλέον αισιόδοξο είναι ότι συναντήσαμε πολλούς Αιτωλοακαρνάνες παραγωγούς, γεγονός που σημαίνει ότι υπάρχει ζωντανό και ζωηρό το ενδιαφέρον για βελτίωση της ίδιας της παραγωγικής διαδικασίας».

Ο κ. Κουτσουπιάς δήλωσε ότι η Ένωση Αγρινίου θα μεταφέρει την εμπειρία της στα μέλη του Συνεταιρισμού και δεσμεύτηκε πως την επόμενη χρονιά, εφόσον υπάρξει το ανάλογο ενδιαφέρον, η Ένωση θα αναλάβει την οργανωμένη συμμετοχή αγροτών απ’ την Αιτωλοακαρνανία στην Έκθεση.

Διαβάστηκε 2125 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.