Σάββατο, 20η Απριλίου 2024  7:50 πμ
 
wm small
Δευτέρα, 05 Φεβρουαρίου 2018 18:17

Χάλκινο μετάλλιο στην ΕΠΑΣ ΟΑΕΔ Μαθητείας Μεσολογγίου!

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Με το χάλκινο μετάλλιο και με πολλές εμπειρίες επέστρεψαν οι μαθητευόμενοι μάγειρες της ΕΠΑΣ ΟΑΕΔ Μαθητείας Μεσολογγίου από την έκθεση τροφίμων και ποτών Εξποτρόφ 2018 που έλαβε χώρα στο Ολυμπιακό Κέντρο Ξιφασκίας στο Ελληνικό από τις 26 έως τις 29 Ιανουαρίου 2018.

Στην Εξποτρόφ διοργανώθηκε το Greek Chef 2018, ο μεγαλύτερος διαγωνισμός μαγειρικής της χώρας, όπου συμμετέχουν επαγγελματίες άλλα και μαθητές σχολών μαγειρικής σε διάφορες κατηγορίες.

Οι μαθητές της σχολής μαγειρικής του ΟΑΕΔ συμμετείχαν σε αρκετές κατηγορίες με σκληρό ανταγωνισμό από άλλες δημόσιες αλλά και από ιδιωτικές σχολές μαγειρικής και κατάφεραν να διακριθούν και να αποσπάσουν θετικά σχόλια από τους κριτές.

Στην κριτική επιτροπή συμμετείχαν η Λέσχη Αρχιμαγείρων Κρήτης, Δωδεκανήσου και Κυκλάδων, Κέρκυρας, Πελοποννήσου και Αττικής αλλά και διακεκριμένοι Έλληνες Chef.

Σκοπός του διαγωνισμού ήταν να προβάλει τα τοπικά προϊόντα, την ελληνική κουζίνα και τη μεσογειακή διατροφή και φυσικά τους καλύτερους μάγειρες και τα καλύτερα πιάτα!

Οι μαθητές που συμμετείχαν στον διαγωνισμό ήταν οι:

  1. Σαγάνα Βασιλική και Τσιάρας Ευστάθιος στην
  2. κατηγορία: Γλυκό με γεύση σοκολάτας & φουντούκι
  3. Δόσιος Αλέξανδρος στην κατηγορία: Ζεστό πιάτο με κοτόπουλο συνοδευμένο από παραδοσιακό ζυμαρικό
  4. Ξυγκάς Κων/νος και Γκρέκας Αναστάσιος στην κατηγορία: Ζεστό πιάτο με χοιρινό
  5. Δημοπούλου Ελένη στην κατηγορία: Ζεστό πιάτο με χοιρινό
  6. Χριστοδουλάκης Παναγιώτης και Μπόκα Αρετή στην κατηγορία: Ζεστό πιάτο με χοιρινό
  7. Γιάννη Αικατερίνη και Μπιοτάκης Χρήστος στην κατηγορία: Δημιουργικό γλυκό με βάση το φύλλο
  8. Παπανικολάου Επαμεινώνδας και Παπανικολάου Θεόδωρος στην κατηγορία: Δημιουργικό πιάτο με ψάρι
  9. Τσάτσου Νικολέτα και Καπνιά Ειρήνη στην κατηγορία: Άγνωστα υλικά

Η Δημοπούλου Ελένη κατάφερε και απέσπασε το χάλκινο μετάλλιο στην κατηγορία της και μαζί με όλα τα παιδιά έλαβε εξαιρετικές κριτικές για τις δημιουργίες και αλλά και τον τρόπο που διαγωνίσθηκαν δίνοντας μια διάκριση στην ΕΠΑΣ ΟΑΕΔ Μαθητείας Μεσολογγίου!

Είναι η δεύτερη συνεχόμενη χρονιά που η σχολή μαγειρικής του ΟΑΕΔ κατακτά μετάλλιο στον διαγωνισμό Greek Chef, μιας και στην περσινή Εξποτρόφ οι μαθήτριες Κουτρομάνου Μαρία και Καρύτσα Γεωργία είχαν επιστρέψει με το χάλκινο μετάλλιο στις αποσκευές τους.

Πολλά συγχαρητήρια σε όλους τους μαθητευόμενους μάγειρες για την συμμετοχή τους και για την άριστη γαστρονομική εκπροσώπηση της σχολής και της περιοχής μας!

 

Διαβάστηκε 1492 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.