Πέμπτη, 25η Απριλίου 2024  2:06 πμ
 
wm small
Δευτέρα, 05 Φεβρουαρίου 2018 17:27

Εκπαιδευτική εκδρομή στο Μέτσοβο για τους νέους των στεγών διαβίωσης του «Παναγία Ελεούσα»

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Οι εκπαιδευόμενοι νέοι και νέες με νοητική υστέρηση και συνοδές αναπηρίες, που διαμένουν στις Στέγες Υποστηριζόμενης Διαβίωσης – Οικοτροφεία του Εργαστηρίου «Παναγία Ελεούσα» στο Μεσολόγγι και στο Αγρίνιο, είχαν την ευκαιρία να συμμετάσχουν σε εκπαιδευτική εκδρομή στο Μέτσοβο.

Τους νέους συνόδεψαν η Πρόεδρος και μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Εργαστηρίου «Παναγία Ελεούσα», καθώς και εργαζόμενοι-συνοδοί.

Περιηγήθηκαν στο γραφικό Μέτσοβο και επισκέφθηκαν το Λαογραφικό Μουσείο Τοσίτσα και την Εθνική Πινακοθήκη Αβέρωφ, καθώς και άλλα αξιοθέατα της περιοχής. Οι οικότροφοι νέοι είχαν την ευκαιρία να έρθουν σε επαφή με τη λαϊκή παράδοση και να γνωρίσουν έργα μεγάλων καλλιτεχνών.

Μετά το μεσημεριανό γεύμα, απόλαυσαν την απογευματινή τους βόλτα στα όμορφα Ιωάννινα, πριν πάρουν το δρόμο της επιστροφής.

«Η εκδρομή μας σημείωσε μεγάλη επιτυχία και οι νέοι μας χάρηκαν πολύ με την εμπειρία αυτή. Ευχόμαστε και στο μέλλον οι συνάνθρωποί μας με την πληγωμένη νοημοσύνη να απολαμβάνουν όλα τα ανθρώπινα δικαιώματα και να αρθούν τα εμπόδια που οδηγούν στον κοινωνικό τους αποκλεισμό» αναφέρει η ανακοίνωση του εργαστηρίου «Παναγία Ελεούσα».

Διαβάστηκε 918 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.