Πέμπτη, 28η Μαρτίου 2024  3:11 μμ
 
wm small
Παρασκευή, 02 Φεβρουαρίου 2018 18:16

Η συγγραφέας Ιουλία Κωστοπούλου μιλάει για «ένα βιβλίο που ταξιδεύει» και παρουσιάζεται αύριο στο Αγρίνιο

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Στο Αγρίνιο θα παρουσιαστεί αύριο, Σάββατο 3 Φεβρουαρίου και ώρα 12 το μεσημέρι, το βιβλίο της Ιουλίας Κωστοπούλου με τίτλο «Ένα βιβλίο που ταξιδεύει» από τις εκδόσεις Μεταίχμιο. Η συγγραφέας με αφορμή την παρουσίαση, που θα λάβει χώρα στο βιβλιοπωλείο Βιβλιοτρόπιο, μίλησε στο agrinionews.gr. Aναλυτικά όσα ανέφερε:

ioulia-kostopoulou

Πείτε μας λίγα λόγια πώς προέκυψε η ενασχόλησή σας με τη συγγραφή;

Η ενασχόλησή μου με τη συγγραφή και πιο συγκεκριμένα με τη συγγραφή παιδικών βιβλίων προέκυψε εντελώς ξαφνικά. Το έναυσμα ήταν ένα σεμινάριο Δημιουργικής Γραφής για παιδικό βιβλίο που παρακολούθησα πριν από δύο χρόνια στον Πολυχώρο των Εκδόσεων Μεταίχμιο. “Γέννημα” αυτού του σεμιναρίου ήταν το πρώτο μου παιδικό βιβλίο με τίτλο, Παπαγάλος Πειρατής, καθώς και το Ένα βιβλίο που ταξιδεύει, του οποίου η παρουσίαση θα γίνει το Σάββατο, στο βιβλιοπωλείο Βιβλιοτρόπιο, στο Αγρίνιο.

Ποιο είναι το θέμα του Ενός βιβλίου που ταξιδεύει;

Ο ήρωας του βιβλίου είναι μαθητής της Πρώτης Δημοτικού και βαριέται στο σχολείο, όπως τα περισσότερα πρωτάκια. Ώσπου μια μέρα η δασκάλα τους ζητάει να παρουσιάσουν το αγαπημένο τους βιβλίο την επόμενη μέρα στην τάξη. Ο ήρωάς μας όμως δεν έχει αγαπημένο βιβλίο, γιατί δεν έχει κανένα λογοτεχνικό βιβλίο σπίτι του. Δεν έχει ούτε καν βιβλιοθήκη. Για καλή του τύχη βρίσκει ένα βιβλίο ξεχασμένο σε ένα παγκάκι στο πάρκο και από αυτό το σημείο ξεκινάει η περιπέτεια της ανάγνωσης… Είναι μία ιστορία για τη μαγική σχέση που μπορεί να αναπτύξει ένα παιδί με το βιβλίο.

Το προηγούμενό σας βιβλίο, Παπαγάλος Πειρατής, απευθύνεται σε μικρότερες ηλικίες;

Το περίεργο είναι, ότι ενώ ο Παπαγάλος Πειρατής εντάσσεται στη σειρά του Μεταιχμίου Μικρές Καληνύχτες και θεωρητικά απευθύνεται σε μικρότερα παιδιά, είναι στην ουσία του ένα βιβλίο για όλες τις ηλικίες. Ένα βιβλίο περιπέτειας και αυτογνωσίας.

Τι αποτελεί πηγή έμπνευσης για εσάς;

Η έμπνευση ήταν και παραμένει πάντα ένα μυστήριο. Από πού έρχεται, εάν δεχτούμε ότι έρχεται από κάπου και πού καταλήγει. Στη δική μου την περίπτωση θα έλεγα, ότι η σπίθα της έμπνευσης μπορεί να είναι μία συζήτηση με ένα φίλο, κάτι που άκουσα ή είδα στο δρόμο. Ξεκινάει απλά και γιγαντώνεται τη στιγμή της συγγραφής.

Έχετε ξαναπαρουσιάσει βιβλίο σας στο Αγρίνιο ή σε άλλες πόλεις εκτός Αθηνών;

Η συγκεκριμένη παρουσίαση στο Αγρίνιο αποτελεί την πρώτη “εξόρμηση” του Ενός Βιβλίου που ταξιδεύει εκτός Αθηνών και ανυπομονώ. Με τον Παπαγάλο Πειρατή έχουμε ταξιδέψει στην Καλαμάτα, στην Πάτρα, στην Εύβοια.

 Η Ιουλία Κωστοπούλου …

 Η Ιουλία Κωστοπούλου γεννήθηκε και ζει στην Αθήνα ενώ κατάγεται από το Αργυροπηγάδι Θέρμου.  Σπούδασε Δημοσιογραφία και Μ.Μ.Ε. στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και Μουσική Ανθρωπολογία στο Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Από τις εκδόσεις Μεταίχμιο κυκλοφορούν τα βιβλία της Παπαγάλος Πειρατής και Ένα βιβλίο που ταξιδεύει.

agrinionews.gr

 

Διαβάστηκε 1375 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.