Παρασκευή, 29η Μαρτίου 2024  5:12 πμ
 
wm small
Πέμπτη, 01 Φεβρουαρίου 2018 22:29

Ο Αη Βασίλης απάντησε στα παιδιά της Αμφιλοχίας

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Τα παιδιά έγραψαν τις επιθυμίες τους στον Αη Βασίλη, το Κέντρο Λόγου Τέχνης και Επιστήμης «Αμφιλοχίας Δίοδος» τα συγκέντρωσε και τα ΕΛΤΑ Αμφιλοχίας ανέλαβαν την αποστολή των γραμμάτων στο Αη Βασίλη. Γράμματα γραμμένα από παιδικά χεράκια, που επιθυμούν να μεταφέρουν στον αγαπημένο Άγιο τους προβληματισμούς τους και τις ανησυχίες τους. Πριν λίγες μέρες ο Αη Βασίλης απάντησε σε όλα τα παιδιά και οι ταχυδρόμοι μοιράζουν τα γράμματα προσφέροντας χαρά στα παιδιά που έλαβαν μέρος.

Εδώ και 27 χρόνια, οι «βοηθοί» του, δηλαδή οι εργαζόμενοι στα ΕΛ.ΤΑ παραλαμβάνουν τα χιλιάδες γράμματα μικρών και μεγάλων, φροντίζοντας μάλιστα να απαντούν σε όσα έχουν στοιχεία και διεύθυνση του αποστολέα.
Όταν ο αριθμός άρχισε να μεγαλώνει, στο τέλος της δεκαετίας του 80, με πρωτοβουλία εργαζομένων στα ΕΛΤΑ ξεκίνησε μια προσπάθεια να απαντηθούν κάποια, για να αισθανθεί το παιδί ότι κάποιος βρήκε το γράμμα του, ότι υπάρχει κάτι πιο έξω από το στενό περιβάλλον του που ανταποκρίνεται στην ανάγκη του για επικοινωνία.

Το 1991 ξεκίνησε η οργανωμένη συλλογή των επιστολών προς τον Αϊ Βασίλη με τα κόκκινα γραμματοκιβώτια, που κάθε Χριστούγεννα τοποθετούνται στις προσόψεις των καταστημάτων των ΕΛΤΑ. Η δράση αυτή καθιερώθηκε ως «Γράψτε ένα γράμμα στον Άγιο Βασίλη». Την ίδια εποχή ξεκίνησε και η συστηματική προσπάθεια να σταλεί απάντηση σε όλα τα παιδιά που είχαν σημειώσει τη διεύθυνσή τους. Τα περσινά Χριστούγεννα τα ΕΛΤΑ έλαβαν περίπου 120 χιλιάδες γράμματα για τον Άγιο Βασίλη.

Η απάντηση είναι μια προσεκτικά επιλεγμένη κάρτα, πολύχρωμη και χαρούμενη, με ένα μικρό κείμενο που διαβεβαιώνει τον αποστολέα ότι το γράμμα του έφτασε στον προορισμό του μέσω των Ελληνικών Ταχυδρομείων. Με αυτόν τον τρόπο, προσπαθούν να κρατήσουν ζωντανή την ελπίδα για μικρούς και μεγάλους.

Πηγή: e-maistros.gr

 

Διαβάστηκε 1336 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.