Παρασκευή, 29η Μαρτίου 2024  5:35 πμ
 
wm small
Τετάρτη, 31 Ιανουαρίου 2018 17:06

Ν. Καραπάνος: «Μεγάλο και ορατό το έργο μου στο Δήμο» (ΗΧΗΤΙΚΟ)

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Υποψήφιος ξανά στον Δήμο Ι. Π. Μεσολογγίου

Σε νέα εποχή οι δεσμοί Μεσολογγίου-Αγρινίου με την επικείμενη αδελφοποίηση

Πολλές και σημαντικές ειδήσεις «έκρυβε» η μεγάλη συνέντευξη που παραχώρησε στην εκπομπή «ΠΡΟΣΩΠΩΝ…ΕΡΓΑ», του Σωκράτη Τσόμπου στον «ΔΥΤΙΚΑ FM 92,8», ο Δήμαρχος της Ι. Π. Μεσολογγίου Νίκος Καραπάνος.

Ειδήσεις που σχετίζονται με την πορεία και την εξέλιξη της Ιερής Πόλης, τα τρεισήμισι πρώτα χρόνια της θητείας του ως Δήμαρχος, το μετρήσιμο, έως τώρα, έργο του και το όραμα για την ολοκλήρωσή του.

Ιδιαίτερα, θετική εντύπωση προκαλεί η είδηση για την επικείμενη αδερφοποίηση των Δήμων Αγρινίου και Ι. Π. Μεσολογγίου καθώς και η «συμμαχία» με τους Δήμους Ναυπακτίας και Ξηρομέρου για την διεκδίκηση της επίλυσης χρόνιων θεμάτων που σχετίζονται με τις υποδομές και την ανάπτυξη, που σχετίζεται με το παραλιακό μέτωπο της Αιτωλοακαρνανίας.

Συνέντευξη στον Σωκράτη Τσόμπο

Στην ίδια συνέντευξη ο κ. Καραπάνος ανακοίνωσε ότι θα διεκδικήσει ξανά τη Δημαρχία του Μεσολογγίου, ώστε να ολοκληρώσει το έργο του και να πολεμήσει μια πολιτική πρακτική χρόνων που οδήγησε τις τελευταίες δεκαετίες στο να μην εκλέγεται για δεύτερη συνεχή χρονιά Δήμαρχος στην Ι. Π. Μεσολογγίου το ίδιο πρόσωπο.

Η ΕΝΑΣΧΟΛΗΣΗ ΤΟΥ ΜΕ ΤΗΝ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ – ΚΙΝΗΤΡΑ – ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΤΗΤΑ – ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ

Το 2014 τον Μάιο αποφάσισα και έθεσα υποψηφιότητα για την θέση του δημάρχου της πρωτευούσης του Νομού και θέλω να ευχαριστήσω δημοσίως όλους όσους πίστεψαν σε μένα και με αξίωσαν να είμαι σε αυτή την εξέχουσα θέση που έχει ο δήμαρχος της Ιερής Πόλης του Μεσολογγίου. Το κίνητρο που με οδήγησε στο να είμαι υποψήφιος δήμαρχος, είναι το ότι το έργο ενός αιρετού στον Δήμο ή στην Περιφέρεια είναι μετρήσιμο.

Υπάρχει μεγάλο κόστος για την προσωπική καθημερινότητα. Αυτό το λέει κι ένας άνθρωπος που είναι ελεύθερος επαγγελματίας, έχω μια δραστηριότητα και την κρατώ με νύχια και με δόντια, από άποψη χρόνου. Αλλά ευτυχώς έχω μια εξαιρετική σύζυγο που με βοηθάει.  μια οικογενειακή επιχείρηση, 16 χρόνια τώρα και είναι γεγονός ότι μου στοιχίζει πολύ. Στοιχίζει πλέον, σε έναν άνθρωπο που θέλει σοβαρά να ασχοληθεί, και δεν το βλέπει σαν μια θέση και καρέκλα. Θα σας πω μόνο ότι έρχονται στιγμές που το πρωί φεύγοντας από το σπίτι κοιμάται η κόρη και το βράδυ που γυρίζουμε, επίσης κοιμάται η κόρη. Φτάνουμε σε σημεία δηλαδή, πραγματικά να χάνεται η επαφή. Το παλεύω όμως και πιστεύω ότι δεν θα χαθεί η επαφή, γιατί προέρχομαι από μια αστική, αγροτική οικογένεια και έχουμε κάποιες αρχές. Αυτές τις αρχές προσπαθούμε το Σαββατοκύριακο να κρατάμε επαφή.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΑΣ ΤΟΥ ΓΙΑ ΤΟΝ ΔΗΜΟ Ι. Π. ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ

Βεβαίως και θα είμαι ξανά υποψήφιος. Το λέω πρώτη φορά δημόσια. Θα διεκδικήσω ξανά τη θέση του δημάρχου της Ιεράς Πόλης του Μεσολογγίου. Θέλω να τελειώσω το έργο, το οποίο έχουμε αρχίσει και υλοποιείται, ένα τεράστιο έργο εκατομμυρίων ευρώ, και γι’ αυτό και μόνο δεν θα αφήσω αυτό που συνέβη τα προηγούμενα χρόνια, δεν θα αφήσω έργα στη μέση, και δεν θα αφήσω και την λογική – εσωστρέφεια που υπάρχει σε μεγάλο βαθμό μερίδας του κόσμου, το να μην εκλέγουν για δεύτερη φορά δήμαρχο με αποτέλεσμα οι πολικές να αλλάζουν συνέχεια.

ΑΔΕΛΦΟΠΟΙΗΣΗ Ι. Π. ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ – ΑΓΡΙΝΙΟΥ

Είμαστε στο 2018. Αντιλήψεις και συμπεριφορές που πήγαν πίσω το νομό μας, αν παραμείνουμε από συνήθεια να καλλιεργούμε αυτή τη συμπεριφορά, νομίζω ότι το μόνο που μπορούμε να εισπράξουμε για τις κοινωνίες μας είναι οπισθοδρόμηση. Δεν ισχύει αυτό σήμερα.

Η σχέση μου με τον Γιώργο Παπαναστασίου είναι εξαιρετική. Είναι πρόεδρος, είμαι γραμματέας της ΠΕ Δυτικής Ελλάδος, έχουμε εξαιρετική συνεργασία σε θέματα που αφορούν το νομό. Εμείς τις επόμενες μέρες θα ανακοινώσουμε την αδελφοποίηση των δύο δήμων. Με ισχυρά χαρακτηριστικά. Ζήσαμε καταστροφές οι οποίες όχι μόνο μας ενώνουν. Πρέπει να αντιμετωπίζονται κοινά. Θα συμβάλει στην πολιτιστική αλλαγή ιδεών και σκέψεων που μπορούμε να αναπτύξουμε. Θα συμβάλει ακόμη και σε καταστάσεις εκτάκτου ανάγκης και κρίσης, πώς οι δύο δήμοι μπορούν να συνεισφέρει ο ένας στον άλλον. Αυτό θα το κορυφώσουμε και θα το μεγαλώσουμε. Οι δύο δήμοι είναι ένα.

ΤΟ ΕΝΔΕΧΟΜΕΝΟ ΠΑΥΣΗΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙΑΣ ΤΟΥ 2/39 ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ ΕΥΖΩΝΩΝ

Το στρατόπεδο, του 2/39 Συντάγματος Ευζώνων δεν είναι υπόθεση μόνο του Μεσολογγίου. Όποιος μιλά για την κατάργησή του έχει κοντή μνήμη και δεν ξέρει ιστορία και η ιστορία του είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με τη πόλη. Όταν ξεχνάς αρχές, ήδη ,έθιμα ξεχνάς την ιστορία της χώρας και της πόλης. Μιας πόλης που έδωσε στην Ελλάδα. Είναι ιστορική μνήμη. Όλα δεν μπορούμε να τα βάλουμε στο τσουβάλι. Μιλάμε για μια ιστορία ζωντανή. Κι αυτό δεν ξεπερνιέται.

ΤΕΙ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ

Θα πρέπει ο πρωθυπουργός να μιλήσει με την τοπική κοινωνία. Αυτό δεν έχει γίνει μέχρι στιγμής. Συστάθηκε μια επιτροπή από τον υπουργό Παιδείας, τον κ. Γαβρόγλου μάλιστα είχα την τιμή να είμαι παρών, να εκπροσωπώ τους πολίτες, και ο υπουργός εκεί πήρε δεσμεύσεις ενώπιον όλων. Οπότε ας προσέξουν τι θα ανακοινώσουν γιατί αν θέλουμε να κρατήσουμε ισορροπίες  σε έναν νομό που έχει να κάνει με την εκπαίδευση, και το μέλλον δηλαδή το δικό μας, τότε μην ανακοινώσουν τίποτα. Η προηγούμενη κυβέρνηση κρίθηκε αυστηρά. Και διέπραξε έγκλημα. Μην το κάνει και ο τώρα πρωθυπουργός. Έχει χρόνο να ανταποκριθεί στο αίτημα το δικό μου και των συναδέλφων μου της Ναυπακτίας και Ξηρομέρου για συνάντηση μαζί του, πριν το Αναπτυξιακό Περιφερειακό Συνέδριο.

ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΤΙΚΗ ΚΡΙΤΙΚΗ

Κάποιοι στην αντιπολίτευση, έχουν μείνει στο χρονοντούλαπο και προσπαθούν με πρακτικές Μαυρογιαλούρου να επανέλθουν, τους έβαλε η κοινωνία εκεί που πρέπει, αν κάποιος το λέει γιατί δεν γνωρίζει ή γιατί δεν παρακολουθεί την Δημοτική Αρχή. Όταν αναλαμβάνεις ένα δήμο που χρωστάει 5,8 εκατομμύρια ευρώ, για να μπορείς να έχεις μετρήσιμο έργο, πρώτα νοικοκυρεύεις το ταμείο σου.

ΕΜΒΛΗΜΑΤΙΚΑ ΕΡΓΑ – ΔΡΑΣΕΙΣ – ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΕΣ

Σε Μεσολόγγι, Αιτωλικό και Οινιάδες,  έγινε ένα ισορροπημένο έργο, σε τομείς όπως η καθημερινότητα, η αναβάθμιση κοινόχρηστων χώρων και αθλητικών υποδομών (που είτε ήταν σε παρακμιακή κατάσταση είτε δεν υπήρχαν καθόλου), η αντιπλημμυρική προστασία και βελτίωση αστικών και αγροτικών δρόμων. Κάθε παρέμβαση επιλέχθηκε με κριτήριο την αναγκαιότητά της και υλοποιήθηκε ή υλοποιείται πάντα σε συνεννόηση και ανοικτό διάλογο με τις τοπικές κοινωνίες. Έχουν γίνει σημαντικές παρεμβάσεις, απαιτούνται ασφαλώς ακόμη περισσότερες. Γίνεται κάθε προσπάθεια προς κάθε κατεύθυνση για την ικανοποίηση των αναγκών οι οποίες είναι μεγάλες. Επιλέξαμε να παρέμβουμε με έργα ουσίας και όχι στιγμιαίων εντυπώσεων. Έργα τα οποία λειτουργούν και θα λειτουργήσουν στο μέλλον, ως βασικές υποδομές που επιβάλλεται να έχει ο τόπος και δικαιούνται οι πολίτες του.

Ολοκληρωμένη Χωρική Επένδυση: Στον τομέα της ανάπτυξης , η έγκριση του Στρατηγικού Σχεδίου Ολοκληρωμένης Χωρικής Επένδυσης (Ο.Χ.Ε.), αποτελεί -εκτός από μεγάλη επιτυχία του Δήμου Ιερής Πόλης Μεσολογγίου- μια μοναδική ευκαιρία δημιουργίας υποδομών που αφορά την περιοχή της Λιμνοθάλασσας Μεσολογγίου – Αιτωλικού. Η υλοποίηση  της ΟΧΕ,  αναμένεται να διορθώσει αρκετά από τα κακώς κείμενα παλαιοτέρων ετών, αλλά και να δημιουργήσει νέες υποδομές που θα αναδείξουν περαιτέρω τον παραθαλάσσιο χώρο μας.

Ελάχιστο Εγγυημένο Κοινωνικό Εισόδημα

Η δημοτική αρχή στον τομέα αυτό κινήθηκε γρήγορα, άμεσα και αποτελεσματικά, καταφέρνοντας να ενταχθεί στο πιλοτικό πρόγραμμα του «Ελάχιστου Εγγυημένου Κοινωνικού Εισοδήματος» και να βρεθεί έτσι μέσα στους μόλις 13 δήμους σε όλη τη χώρα που επελέγησαν. Οι προσδοκίες και οι στόχοι του προγράμματος, όχι μόνο εκπληρώθηκαν στο ακέραιο, αλλά ο Δήμος Ιερής Πόλης Μεσολογγίου, αποτέλεσε υπόδειγμα εφαρμογής του προγράμματος, ανακουφίζοντας 1.822 συνολικά συμπολίτες μας, διανέμοντάς τους ποσό 2.000.000 ευρώ, το οποίο πέρα από την κάλυψη βασικών αναγκών τόνωσε παράλληλα και την τοπική οικονομία.

Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Επισιτιστικής ή και βασικής υλικής συνδρομής», το οποίο χρηματοδοτείται από το Ταμείο Ευρωπαϊκής Βοήθειας για τους Απόρους (ΤΕΒΑ)

Μετά από κατάθεση τεκμηριωμένων προτάσεων αλλά και την προηγούμενη διαπιστωμένη επιτυχία του Ελάχιστου Εγγυημένου Κοινωνικού Εισοδήματος, ο Δήμος μας με Πρωτόκολλο Κοινωνικής Σύμπραξης και με επικεφαλής εταίρο την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, συμμετέχει στη υλοποίηση του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Επισιτιστικής ή και βασικής υλικής συνδρομής», το οποίο χρηματοδοτείται από το Ταμείο Ευρωπαϊκής Βοήθειας για τους Απόρους (ΤΕΒΑ). Μέσω του συγκεκριμένου προγράμματος, ένας εξαιρετικά σημαντικός αριθμός συμπολιτών μας, υποστηρίζεται με διανομή τροφίμων, ένδυση και υπόδηση, χορήγηση σχολικών ειδών καθώς και άλλες δράσεις.

Εκχώρηση των αρμοδιοτήτων του Λιμενικού Ταμείου

Από τη στιγμή που έγινε η εκχώρηση των αρμοδιοτήτων του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου, ξεκίνησε ταυτόχρονα η προσπάθεια ανασύνταξης, εξυγίανσης και αναβάθμισης του φορέα. Πάνω σε νέα δεδομένα και αρχές. Γνωρίζουμε καλά ότι το Λιμενικό Ταμείο δεν είναι μια απλά διαδικαστική δημοτική υπηρεσία. Έχει δραστικό και πρωτεύοντα ρόλο στη διαχείριση της λιμενικής περιοχής. Το λιμάνι Μεσολογγίου, για πρώτη φορά λειτούργησε με ορθολογικό τρόπο και με απόλυτη εφαρμογή του νόμου. Κατέστη σαφές προς όλους, πως ο χώρος δεν ενδείκνυται για ευκαιριακή εποχιακή εκμετάλλευση, αλλά αποτελεί σημείο όπου η επιχειρηματική δραστηριότητα ασκείται υπεύθυνα και κάτω από σοβαρές προϋποθέσεις. Ήδη, έχουν ξεκινήσει να δημιουργούνται έσοδα από τις εκμισθώσεις. Ωστόσο παλαιές υποχρεώσεις προηγουμένων διοικήσεων του νομαρχιακού φορέα, προκαλούν σοβαρά λειτουργικά προβλήματα.

Καθαριότητα:  Καθημερινή –συμπεριλαμβανομένης και της Κυριακής –  αποκομιδή των απορριμμάτων σε όλες τις δημοτικές ενότητες του δήμου μας. – Έναρξη προγράμματος Ανακύκλωσης σε όλο το Δήμο.

Στέγαση των υπηρεσιών του Δήμου σε ένα χώρο: Η μετακίνηση των υπηρεσιών του Δήμου Ιερής Πόλης Μεσολογγίου και τη στέγασή τους πλέον σε ένα κτήριο, με την επιμέλεια των αντιδημάρχων αλλά και την πολύτιμη υποστήριξη όλων των υπηρεσιακών εκπροσώπων των Διευθύνσεων του  Δήμου, υπήρξε αίτημα των δημοτών. Με την απόφαση αυτή, αφενός το λειτουργικό κόστος των υπηρεσιών έχει μειωθεί, αφετέρου η εξυπηρέτηση των πολιτών γίνεται  με ταχύτερους ρυθμούς.  Επιπρόσθετα, η σημερινή συνεδρίαση πραγματοποιείται στο φυσικό μας χώρο.

agriniotimes.gr

 

Διαβάστηκε 1597 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.

Πολυμέσα