Παρασκευή, 29η Μαρτίου 2024  9:51 πμ
 
wm small
Τρίτη, 30 Ιανουαρίου 2018 19:12

Ποιούς μαθητές της Αιτωλοακαρνανίας βράβευσε η Eurobank

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Τους αριστούχους αποφοίτους Λυκείων των Νομών Αχαΐας, Αιτωλοακαρνανίας, Ζακύνθου και Κεφαλληνίας, βράβευσε η Eurobank, στο πλαίσιο του Προγράμματος «Η Μεγάλη Στιγμή για την Παιδεία» που αποτελεί το μακροβιότερο Πρόγραμμα Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης του Ομίλου Eurobank, με 15 συνεχή χρόνια εφαρμογής.

Σε μια ζεστή και συγκινητική τελετή, παρουσία των οικογενειών τους, οι αριστούχοι μαθητές που ξεχώρισαν φέτος με τις υψηλές επιδόσεις τους στις Πανελλήνιες εξετάσεις βραβεύθηκαν στις 29 Ιανουαρίου 2018. Στην ίδια εκδήλωση βραβεύθηκαν και δύο αριστούχοι από τους Νομούς Δωδεκανήσου και Σάμου που φοιτούν στο Πανεπιστήμιο της Πάτρας.

Ο όμιλος Eurobank έχει επιλέξει να εστιάσει την κοινωνική του δράση σε τομείς που συνδέονται με τη νέα γενιά και τις προσπάθειές της για μάθηση και διάκριση και συγκεκριμένα στους τομείς της Παιδείας, της Κοινωνικής Αλληλεγγύης, της Καινοτομίας και της Νεανικής Επιχειρηματικότητας.

Από το 2003 που ξεκίνησε το πρόγραμμα «Η Μεγάλη Στιγμή για την Παιδεία», το οποίο πραγματοποιείται με την υποστήριξη του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, έχουν βραβευθεί συνολικά 16.835 μαθητές και μαθήτριες από όλη τη χώρα.

Κύριος σκοπός του Προγράμματος είναι η επιβράβευση της προσπάθειας των νέων για την κατάκτηση της γνώσης και η αναγνώριση των ικανών και των άξιων, που αποτελούν προοπτική και εγγύηση για το μέλλον.

Διανύοντας τη δεύτερη δεκαετία διεξαγωγής του, το Πρόγραμμα αυτό αποτυπώνει τη σταθερή απόφαση της Eurobank να στηρίζει, διαχρονικά, τις μακροπρόθεσμες πρωτοβουλίες κοινωνικής ευθύνης και αντανακλά τη βούλησή της για διατήρηση στέρεων και μακρόπνοων δεσμών εμπιστοσύνης με την κοινωνία.

Στο πλαίσιο του Προγράμματος, το οποίο αφορά όλους τους μαθητές και μαθήτριες της Γ’ Λυκείου, η Eurobank επιβραβεύει κάθε χρόνο τον αριστούχο απόφοιτο που συγκέντρωσε τον μεγαλύτερο αριθμό μορίων πρόσβασης στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, που είναι πάνω από 18.000, σε κάθε ένα από τα 1.800 Γενικά και Επαγγελματικά Λύκεια της χώρας.

Η επιβράβευση του κάθε αριστούχου συνοδεύεται από το χρηματικό ποσό των 800 ευρώ.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο εκπρόσωπος του Μητροπολίτη Πατρών Αρχιμανδρίτης Πατέρας Κωνσταντίνος Θεοδωρόπουλος, ο εκπρόσωπος του Μητροπολίτη Καλαβρύτων και Αιγιαλείας Αρχιμανδρίτης Πατέρας Γερβάσιος Ιωακειμίδης, ο Αντιπεριφερειάρχης Συντονισμού και Διοίκησης Δυτικής Ελλάδας Δημήτριος Δριβίλας, ο Αντιπρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Δυτικής Ελλάδας Παναγιώτης Λαλιώτης, η Προϊσταμένη Επιστημονικής και Παιδαγωγικής Καθοδήγησης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και Αναπληρώτρια Διευθύντρια Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης Δυτικής Ελλάδας Σοφία Χριστοπούλου, καθώς και παράγοντες της οικονομικής και κοινωνικής ζωής του Νομού.

Πρώτος απηύθυνε χαιρετισμό, ο Αρχιμανδρίτης Πατέρας Κωνσταντίνος Θεοδωρόπουλος, εκπροσωπώντας τον Μητροπολίτη Πατρών, ο οποίος ευχαρίστησε τη Eurobank που πρωτοτυπεί και καινοτομεί επί 15 χρόνια επενδύοντας στην Παιδεία, ενώ συνεχάρη τους αριστούχους, τις οικογένειές τους και τους δασκάλους τους για τη σημαντική αυτή διάκριση.

Στη συνέχεια, ο εκπρόσωπος του Μητροπολίτη Καλαβρύτων και Αιγιαλείας Αρχιμανδρίτης Πατέρας Γερβάσιος Ιωακειμίδης συνεχάρη την Τράπεζα που μέσα από αυτό το θεσμό επιβραβεύει τους κόπους των μαθητών, ενώ προέτρεψε τους νέους να συνεχίσουν να ονειρεύονται για το καλύτερο.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Συντονισμού και Διοίκησης Δυτικής Ελλάδας Δημήτριος Δριβίλας τόνισε ότι η πρωτοβουλία αυτή έχει γίνει πλέον θεσμός και αναδεικνύει το κοινωνικό πρόσωπο της Τράπεζας που δεν είναι μόνο ένας οικονομικός οργανισμός. Σημείωσε ότι οι νέοι είναι το πολυτιμότερο κομμάτι της κοινωνίας μας και τους προέτρεψε να εξελιχθούν και να παραμείνουν στη χώρα.

Τέλος, η Προϊσταμένη Επιστημονικής και Παιδαγωγικής Καθοδήγησης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και Αναπληρώτρια Διευθύντρια Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης Δυτικής Ελλάδας κα. Σοφία Χριστοπούλου αναφέρθηκε στην ανάγκη αλλαγής της νοοτροπίας στην εκπαίδευση, μεταφέροντας αποσπάσματα του Κορνήλιου Καστοριάδη, ώστε η παιδεία να αποκτήσει κοινωνικό και πολιτικό χαρακτήρα. Σημείωσε ότι οι εκπαιδευτικοί πρέπει να αγαπούν το αντικείμενό τους για να μπορέσουν να εμπνεύσουν τα παιδιά. Συνεχάρη επίσης την Τράπεζα για την προσφορά της στους νέους, καθώς και στους αριστούχους και τους γονείς τους.

Χαιρετισμό απέστειλε ο Περιφερειακός Διευθυντής Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ιονίων Νήσων Κωνσταντίνος Γκούσης συγχαίροντας τους αριστούχους και τις οικογένειές τους καθώς και την Eurobank για την πρωτοβουλία της.

Παράλληλα, τιμητικές πλακέτες απονεμήθηκαν στα σχολεία απ’ όπου αποφοίτησε ο αριστούχος μαθητής με τον ανώτερο Γενικό Βαθμό Πρόσβασης στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση του κάθε Νομού, ο οποίος ήταν πάνω από 18.000 μόρια. Συγκεκριμένα, στο Νομό Αχαΐας στο 7ο Γενικό Λύκειο Πάτρας για τον αριστούχο μαθητή Θαλή Ασημακόπουλο,  στο Νομό Αιτωλοακαρνανίας στο 1ο Γενικό Λύκειο Αγρινίου για τη Νικολέττα Φλωροπούλου, στο Νομό Ζακύνθου στο 1ο Γενικό Λύκειο Ζακύνθου για τον Παναγιώτη Γαρδέλη, καθώς και στο Νομό Κεφαλληνίας στο Γενικό Λύκειο Ιθάκης για τη Τζενσίκα Κέντρο.

Τέλος, στην ομιλία του, ο Επικεφαλής Τομέα Δικτύου Καταστημάτων Κέντρου Αθήνας & Δυτικής Ελλάδας, κ. Δημήτρης Παπαγεωργόπουλος τόνισε ότι: «Η επιτυχία του Προγράμματος ανήκει κυρίως στους μαθητές, τους γονείς, την εκπαιδευτική κοινότητα αλλά και τις τοπικές κοινωνίες που διαχρονικά στηρίζουν και αναγνωρίζουν τη δέσμευση των ανθρώπων της Eurobank στην επιβράβευση της άοκνης προσπάθειας και της αριστείας. Μια δέσμευση που παραμένει ισχυρή και κατά τη διάρκεια της οικονομικής κρίσης των τελευταίων ετών αποδεικνύοντας έμπρακτα την προτεραιότητα που δίνει η Eurobank στην Παιδεία και στην ανάδειξη αξιών όπως η ευγενής άμιλλα, η αξιοκρατία, η αριστεία, η επιμονή και η υπομονή. Η προσπάθεια όλων των παιδιών που έχουμε βραβεύσει σε αυτά τα 15 χρόνια είναι για την Τράπεζα το πιο σημαντικό κεφάλαιο αισιοδοξίας και αποτελεί κινητήριο δύναμη προκειμένου να συνεχίσουμε να επενδύουμε όχι μόνο στον τομέα της Παιδείας αλλά και στους τομείς της Κοινωνικής Αλληλεγγύης, της Καινοτομίας και της Νεανικής Επιχειρηματικότητας».

Τα βραβεία της Eurobank για τους νομούς Αχαΐας, Αιτωλοακαρνανίας, Ζακύνθου και Κεφαλληνίας, καθώς και των νομών Δωδεκανήσου και Σάμου, έλαβαν οι εξής:

  1. Λαμπρινή Αποστόλου από το Γενικό Λύκειο Αστακού
  2. Θαλής Ασημακόπουλος από το 7ο Γενικό Λύκειο Πάτρας
  3. Μαρία Σοφία Βασιλακοπούλου από το 2ο Γενικό Λύκειο Αιγίου
  4. Χαρίκλεια- Ειρήνη Βασιλακοπούλου από το 7o ΕΠΑΛ Πάτρας
  5. Πηνελόπη Βέρρα από το Ιδιωτικό Γενικό Λύκειο Ελληνική Αναγέννηση
  6. Δημήτριος Βυθούλκας από το 9ο Γενικό Λύκειο Πάτρας
  7. Παναγιώτης Γαρδέλης από το 1ο Γενικό Λύκειο Ζακύνθου
  8. Παναγιώτα Δανελάτου από το 5ο Γενικό Λύκειο Πάτρας
  9. Μάριος- Οδυσσέας Δημητρακόπουλος από το Γενικό Λύκειο Κάτω Αχαΐας
  10. Αθανάσιος Ζαμπάρας από το 3ο Γενικό Λύκειο Αγρινίου
  11. Ανδρέας-Νάουμαν Θάμπετ από το Πειραματικό Γενικό Λύκειο Πανεπιστημίου Πάτρας
  12. Γεώργιος Καλαμπούνιας από το Γενικό Λύκειο Παραλίας
  13. Αθανάσιος Κάλπης από το Γενικό Λύκειο Νεοχωρίου
  14. Ζαμίλε-Ειρήνη Καμπά από το Ιδιωτικό Γενικό Λύκειο «Εκπαιδευτήρια Πάνου Α.Ε.»
  15. Χριστίνα Καμπουράκη από το 2ο Γενικό Λύκειο Αργοστολίου
  16. Θεοδώρα- Μαρία Κανελλοπούλου από το 8ο Γενικό Λύκειο Πάτρας
  17. Ευάγγελος Καραγιάννης από το 4ο Γενικό Λύκειο Αγρινίου
  18. Μαρία Καραπαπά από το Γενικό Λύκειο Ευηνοχωρίου
  19. Ελένη Καρρά από το Γενικό Λύκειο Θέρμου
  20. Ελισσάβετ Κατσιμπέρη από το Αρσάκειο Γενικό Λύκειο Πατρών
  21. Μελίνα Καϋμενάκη από το Γενικό Λύκειο Μύτικα
  22. Τζενσίκα Κέντρο από το Γενικό Λύκειο Ιθάκης
  23. Χρυσάνθη – Γαρυφαλιά Κόντου από το Γενικό Λύκειο Καστριτσίου
  24. Αθανάσιος Κορκοτσέλος από το 1o ΕΠΑΛ Αιγίου
  25. Κωνσταντίνος Κοσμάς από το 2ο Γενικό Λύκειο Αγρινίου
  26. Βασιλική Κουτσοκώστα από το Γενικό Λύκειο Παραβόλας
  27. Πέτρος Λάζαρης από το 3ο Γενικό Λύκειο Πάτρας
  28. Ελένη-Βασιλική Μακρασίμου από το Μουσικό Σχολείο Αγρινίου
  29. Αδαμαντία Μαραγκού από το 1ο Γενικό Λύκειο Αιγίου
  30. Ευγενία Ματθαιακάκη από το 4ο Γενικό Λύκειο Πάτρας
  31. Αγγελική Μεγαλοοικονόμου από το Γενικό Λύκειο Ρίου
  32. Δέσποινα Μερντάνι από το 4o ΕΠΑΛ Πάτρας
  33. Σπυριδούλα Νταλαπέρα από το 2o ΕΠΑΛ Αγρινίου
  34. Αλεξάνδρα Παπανικολάου από το 2ο Γενικό Λύκειο Μεσολογγίου
  35. Διονύσιος Πέττας από το Γενικό Λύκειο Κατασταρίου
  36. Κωνσταντίνος Ράμμος από το 1ο ΕΠΑΛ Ναυπάκτου
  37. Ιωάννης Ρουμελιώτης από το 1ο Γενικό Λύκειο Αργοστολίου
  38. Παρασκευή Σαψάνη από το 2ο Γενικό Λύκειο Πάτρας
  39. Παρασκευή Σίνου από το 1ο Γενικό Λύκειο Πάτρας
  40. Πηνελόπη Σκούρτη από το 11ο Γενικό Λύκειο Πάτρας
  41. Αγγελική Σταθακάρου από το Γενικό Λύκειο Ακράτας
  42. Σαββούλα Στάικου από το 1ο Γενικό Λύκειο Ναυπάκτου
  43. Ιωάννης Σταυρογιαννόπουλος από το 6ο Γενικό Λύκειο Πάτρας
  44. Ελένη Στουρνάρα από το Γενικό Λύκειο Καλαβρύτων
  45. Νικόλαος Σωτηρόπουλος από το 2o ΕΠΑΛ Πάτρας
  46. Γεωργία Τζεφριού από το Γενικό Λύκειο Βόνιτσας
  47. Γεώργιος Τζώρας από το Ιδιωτικό Γενικό Λύκειο «Παναγία Προυσιώτισσα»
  48. Σταύρος Τσιριγώτης από το 2ο Γενικό Λύκειο Ζακύνθου
  49. Νικολέττα Φλωροπούλου από το 1ο Γενικό Λύκειο Αγρινίου
  50. Σωτηρία Φούντα από το 2ο Γενικό Λύκειο Ναυπάκτου
  51. Δήμητρα Φυτοπούλου από το 5ο Γενικό Λύκειο Αγρινίου
  52. Γεωργία Φωτάκη από το 6ο Γενικό Λύκειο Αγρινίου
  53. Ανδρέας Χαλαζιάς από το 1ο Γενικό Λύκειο Μεσολογγίου
  54. Μυρσίνη Χαμακιώτη από το Πειραματικό Γενικό Λύκειο Πάτρας
  55. Ιωάννης Χατζηπολυχρόνης από το 1o ΕΠΑΛ Αγρινίου
  56. Αγγελική Χρυσανθακοπούλου από το Γενικό Λύκειο Διακοπτού

Και οι

  1. Μαρία Πατατούκου από το 1ο Γενικό Λύκειο Κω «Ιπποκράτειο»
  2. Παντελής Χρήστου από το Γενικό Λύκειο Μαραθοκάμπου Σάμου

agrinionews.gr

Διαβάστηκε 2773 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.