Παρασκευή, 29η Μαρτίου 2024  3:57 μμ
 
wm small
Δευτέρα, 29 Ιανουαρίου 2018 18:01

Με ενδιαφέρον στο Αγρίνιο η ημερίδα «Άγιος Κοσμάς ο Αιτωλός ο Φωτιστής του γένους και η Ιόνια οδός»

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Την Κυριακή 28 Ιανουαρίου 2018 και ώρα 11:00 το πρωί στο κτίριο της πρώην Τράπεζας της Ελλάδας στο Αγρίνιο πραγματοποιήθηκε με αρκετό ενδιαφέρον η ημερίδα με θέμα «Άγιος Κοσμάς ο Αιτωλός ο Φωτιστής του γένους και η Ιόνια οδός». Διοργανωτές ήταν ο Σύνδεσμος Αιτωλοακαρνάνων «Όσιος Ευγένιος ο Αιτωλός» και ο Δήμος Αγρινίου, ενώ τελούσε υπό την αιγίδα της Ιερός Μητροπόλεως Αιτωλίας και Ακαρνανίας. Την ημερίδα ευλόγησε και χαιρέτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ. Κοσμάς, ενώ χαιρετισμό απηύθυναν ο Δήμαρχος Αγρινίου Γιώργος Παπαναστασίου, η Αντιδήμαρχος κ. Μαρία Παπαγεωργίου και ο Πρόεδρος του «Συνδέσμου Αιτωλοακαρνάνων Όσιος Ευγένιος ο Αιτωλός» κ. Χρήστος Σιάσος.

Εισηγητές ήταν ο Αρχιμανδρίτης π. Θεόκλητος Ράπτης, η κ. Δέσποινα Αλεξοπούλου, ο κ. Σπυρίδων Παπαθανασίου, ο κ. Ιωάννης Κωστάκης, ο κ. Γεώργιος Καραμπελιάς, ο κ. Γεώργιος Παύλος, ο κ. Αντώνης Μακατούνης και ο κ. Θεόδωρος Μυλωνάς.

Στο προεδρείο ήταν οι κύριοι Παντελής Λεονάρδος, Μιχάλης Παληκύρας, Παναγιώτης Κοντός και Χρήστος Σιάσος. Συντονιστής της εκδήλωσης ο κ. Βασίλης Μπενέκος.

Την ημερίδα πλαισίωσε μουσικά με βυζαντινούς ύμνους η χορωδία «Αγία Σκέπη» υπό τη διεύθυνση της χοράρχου κυρίας Χρυσούλας Τασολάμπρου.

Φωτό Κ.Παραβατός

imerida-kosmas-aitolos (1)

imerida-kosmas-aitolos (2)

imerida-kosmas-aitolos (4)

imerida-kosmas-aitolos (5)

imerida-kosmas-aitolos (6)

imerida-kosmas-aitolos (7)

agrinionews.gr

Διαβάστηκε 1069 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.