Πέμπτη, 28η Μαρτίου 2024  11:40 μμ
 
wm small
Δευτέρα, 29 Ιανουαρίου 2018 15:20

«Το ΜΑΜ» του Σάκη Σερέφα στα Λύκεια του Αγρινίου - 1η Φεβρουαρίου η έναρξη της Εφηβικής Σκηνής

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Αγρινίου εγκαινιάζει την Εφηβική Σκηνή με επισκέψεις στα Λύκεια της πόλης. Για πρώτη φορά  η παράσταση μεταφέρεται στο φυσικό περιβάλλον του σχολείου και οι ηθοποιοί θα έχουν την ευκαιρία, μετά το τέλος της, να συζητούν με τους μαθητές και τους καθηγητές τους.

Λίγα λόγια για το έργο:

Επί επτά χρόνια ένας μαθητής, ο Ζοζέφ και ένας οδηγός σχολικού λεωφορείου, ο Μεγάλος, αναπτύσσουν μια απρόσμενη φιλία. Το σχολικό λεωφορείο γίνεται καταφύγιο εξομολόγησης εμπειριών και τόπος παρασκευής τροφής για σκέψη.

Με εργαλείο επτά φαγητά που κρύβουν από ένα πολύτιμο μάθημα, η φιλία αυτή αποτελεί για το Ζοζέφ μια μύηση στη ζωή που τον περιμένει ενώ για τον Μεγάλο, αφορμή για επαναπροσδιορισμό της ζωής που πέρασε.

Ένα αφήγημα για αυτό το ζόρικο πράγμα που το λένε ενηλικίωση. Με πολλές τροφές μέσα του. Και με πολλά ερωτήματα. Ποιο είναι το πιο μεγάλο κατασκευαστικό λάθος στη συσκευή που λέγεται «άνθρωπος»; Ποια σχέση έχουν τα τηγανητά σαλιγκάρια με τον έρωτα; Σε ποιο ποίημα καταλήγουν οι γιαγιάδες όταν

φορούν παπούτσια με κόκκινες αεροσόλες; Γιατί τα αγκάθια των αναμνήσεων είναι ίδια με τα αγκάθια του ψητού σολομού; Ένα αφήγημα για αυτό το φαγώσιμο πράγμα που είναι οι ζωές μας.

σκηνοθεσία: ΚΑΤΙΑ ΖΑΡΚΑΔΑ

βοηθός σκηνοθέτη: ΔΩΡΑ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΥ

παίζουν: ΒΑΛΕΝΤΙΝΑ ΦΥΛΑΚΤΟΥ, ΠΕΤΡΟΣ ΓΟΥΤΗΣ

 

Διαβάστηκε 683 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.