Πέμπτη, 28η Μαρτίου 2024  9:03 πμ
 
wm small
Πέμπτη, 25 Ιανουαρίου 2018 19:37

Σε 5 χρόνια το πρώτο τεστ για τον καρκίνο -Ο Ελληνας γιατρός στο Johns Hopkins μιλά στο iefimerida [βίντεο]

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Είναι μια απλή αιματολογική εξέταση. Που μπορεί όμως να σώσει εκατομμύρια ζωές. 

Μια ομάδα επιστημόνων στο διάσημο πανεπιστήμιο Johns Hopkins στη Βαλτιμόρη των ΗΠΑ δοκιμάζει αυτήν την εποχή το τεστ του καρκίνου, σε δείγμα 50 χιλιάδων ανθρώπων, και τα πρώτα αποτελέσματα είναι εξαιρετικά ενθαρρυντικά.

Όπως λέει ο καθηγητής Ογκολογίας και Παθολογίας Νίκος Παπαδόπουλος, επικεφαλής της ομάδας των επιστημόνων που δοκιμάζουν το τεστ, το ποσοστό επιτυχίας είναι κατά μέσο όρο 70%, ανάλογα με το είδος του καρκίνου.

Αυτό που κάνει όμως την ανακάλυψη επαναστατική είναι ότι το τεστ εφαρμόζεται σε ανθρώπους που δεν έχουν ακόμα συμπτώματα καρκίνου, που βρίσκονται δηλαδή στο στάδιο 1 έως 3, γεγονός που επιτρέπει την έγκαιρη διάγνωση. Και η έγκαιρη διάγνωση ειναι το Α και το Ω για να σωθεί ο ασθενής, σημειώνει ο καθηγητής Παπαδόπουλος.

Το τεστ επιτρέπει προς το παρόν τη διάγνωση 8 διαφορετικών ειδών καρκίνου (μαστού, πνεύμονα, οισοφάγου, ωοθηκών, συκωτιού, παγκρέατος, παχέος εντέρου, στομαχιού), αλλά στο μέλλον ενδεχομένως να συμπεριλάβει και άλλους. Η έρευνα θα διαρκέσει τουλάχιστον 5 χρόνια και μετά πλέον ανοίγει ο δρόμος για να βγει η εξέταση στην αγορά.

Το κόστος υπολογίζεται στα 500 δολάρια, αλλά, όπως λέει ο καθηγητής Νίκος Παπαδόπουλος στο iefimerida, μόλις κυκλοφορήσει στην αγορά η τιμή σίγουρα θα μειωθεί σημαντικά.

Δείτε το βίντεο:

 
Διαβάστηκε 3493 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.