Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Τρίτη, 23 Ιανουαρίου 2018 19:13

Ο πάτερ Βησσαρίων από την Κατούνα μπροστάρης στο συλλαλητήριο για την Μακεδονία! (φωτο)

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Μεγάλη συμμετοχή από το νομό Αιτωλοακαρνανίας είχε το συλλαλητήριο στη Θεσσαλονίκη όπου ανάμεσά τους βρέθηκε σε ρόλο διοργανωτή ένας παπάς από την Κατούνα Ξηρομέρου.

Στο συλλαλητήριο για την Μακεδονία έλαβε μέρος ο πάτερ Βησσαρίων ή Βησσαρίωνας Καντούνης με καταγωγή από την Κατούνα Ξηρομέρου που πάντα ξεχωρίζει για την δυναμικότητά του και την ενεργή δράση στα κοινωνικά γεγονότα.

Ο Κατουνιώτης παπάς αυτή την περίοδο είναι προϊστάμενος στον Ιερό Ναό Κοίμησης της Θεοτόκου Επανομής της Μητρόπολης Ν. Κρήνης και Καλαμαριάς στη Θεσσαλονίκη και μετέχει στο συμβούλιο του προσκυνηματικού Ναού Αγίου Αργυρίου Επανομής.

Να θυμίσουμε ότι ο πάτερ Βησσαρίων λειτουργούσε στον Ι.Ν. Αγίου Δημητρίου στη Στάνο Αμφιλοχίας από το 2009 έως το 2015 και ξεχώρισε για την συμβολή του τόσο στην διακόσμηση του ναού, όσο και στην ανανέωση της εκκλησιαστικής συνείδησης των κατοίκων του χωριού.

Μεγάλη συμμετοχή από Αιτωλοακαρνανία

 

Επάξια εκπροσωπήθηκε ο νομός μας, αφού εκατοντάδες Αιτωλοακαρνάνες κατέφθασαν στη Θεσσαλονίκη με πούλμαν και οχήματα για να διαδηλώσουν με τους άλλους Έλληνες που κατέφτασαν από κάθε γωνιά της Ελλάδας για να βροντοφωνάξουν την ελληνικότητα της Μακεδονίας.

Στο συλλαλητήριο της Θεσσαλονίκης «παρών» ήταν και το σωματείο Ενωμένη Ρωμηοσύνη Αγρινίου του οποίου τα μέλη με συνθήματα ενάντια στην εκχώρηση του όρου «Μακεδονία» στα Σκόπια και με παλμό και δυναμισμό ύψωσαν το πανό στο κέντρο της συγκέντρωσης.

iaitoloakarnania.gr

 
Διαβάστηκε 4205 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.