Τετάρτη, 24η Απριλίου 2024  9:53 πμ
 
wm small
Παρασκευή, 19 Ιανουαρίου 2018 18:16

940 νέοι κάδοι απορριμμάτων στο Αγρίνιο

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Έρχονται και οι κάδοι με το σύστημα φωτοβολταικών που θα ανοίγουν αυτόματα! 

Η καθαριότητα είναι μισή αρχοντιά και για το λόγο αυτό ο Δήμος Αγρινίου ξεκίνησε εδώ και μέρες την αποκατάσταση των κάδων που είχαν φθαρεί ή καταστραφεί. Πριν ένα μήνα παρέλαβε συνολικά 940 κάδους, εκ των οποίων μέχρι στιγμής έχουν ήδη τοποθετηθεί 300! Η διαδικασία αυτή γίνεται σε όλο το εύρος του Δήμου Αγρινίου.

Σύμφωνα με τον Αντιδήμαρχο Καθαριότητας Χρήστο Γκούντα, ο Δήμος έχει παραλάβει και τους 5 κάδους που λειτουργούν με σύστημα φωτοβολταικών και ανοίγουν αυτόματα με το πάτημα ενός κουμπιού όπου θα εξυπηρετούν εύκολα και τα ΑμεΑ. Ωστόσο, οι κάδοι με το σύστημα φωτοβολταϊκών όταν τοποθετηθούν, στο τέλος του τρέχοντος μήνα, θα αποτελούν πιλοτικό «πρόγραμμα» και αν η ανταπόκριση/χρήση των πολιτών είναι η κατάλληλη οι κάδοι αυτοί σταδιακά θα αυξηθούν.

gountas copy
Ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας Χρήστος Γκούντας

Ο κ. Γκούντας μιλώντας στη «Σ» τόνισε: «ο Δήμος Αγρινίου έχει προμηθευτεί 940 καινούριους πράσινους κάδους, εδώ και ένα μήνα. Σαν υπηρεσία προχωρούμε σταδιακά στην αντικατάσταση φθαρμένων παλιών κάδων. Μέχρι σήμερα έχουν τοποθετηθεί – αντικατασταθεί περισσότεροι από 300 κάδοι. Συνεχίζουμε την προσπάθεια αντικατάστασης και τοποθέτησης κάδων όπου κρίνεται ότι χρειάζονται επιπλέον. Αυτό αφορά όλο τον δήμο Αγρινίου» τόνισε ο κ. Γκούντας , ο οποίος σχετικά με τους κάδους με το φωτοβολταϊκό σύστημα ανέφερε πως: «oι 5 νέοι κάδοι με το σύστημα φωτοβολταικών θα τοποθετηθούν προς το τέλος Ιανουαρίου σε σημεία όπου εξυπηρετούνται ΑμεΑ ή σχολεία. Σε κάθε περίπτωση είναι πιλοτικό πρόγραμμα, αλλά θεωρούμε πως θα καλύψουμε τις ανάγκες των συμπολιτών μας. Έχουν δικαίωμα στην ανακύκλωση και τα ΑμεΑ του Δήμου μας».

Τέλος, ο κ. Γκούντας αναφέρθηκε και στους παλιούς κάδους σημειώνοντας πως: «οι παλιοί κάδοι που δεν είναι δυνατόν να επισκευαστούν ανακυκλώνονται. Η διαδικασία ανακύκλωσης έχει ξεκινήσει εδώ και ένα εξάμηνο. Ήδη έχουμε ανακυκλώσει σχεδόν 170 κάδους. Το όφελος του Δήμου για κάθε 10 ανακυκλώσιμους κάδους είναι 1 καινούριος».

Kώστας Χονδρός για την εφημερίδα «Συνείδηση» 

sinidisi.gr

Διαβάστηκε 1268 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.