Παρασκευή, 29η Μαρτίου 2024  12:30 μμ
 
wm small
Παρασκευή, 19 Ιανουαρίου 2018 18:01

Μιχάλης Μπιλάλης: «Δεν υπάρχει ταβάνι για την ιστορία της ΑΕΜαρας μας»

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Συνέντευξη εφ’όλης της ύλης παραχώρησε ο πρόεδρος της ΑΕ Μεσολογγίου κ. Μιχάλης Μπιλάλης, μιλώντας για πρώτη φορά για όλους και για όλα.

Ερ. Ήταν τέλη Ιουλίου αρχές Αυγούστου του 2016  όταν μια ομάδα φίλων με την δικιά σας παρακίνηση  πήρατε την μεγάλη απόφαση να μπείτε μπροστά και να αναλάβετε τις τύχες της ιστορικής ομάδας της ΑΕ Μεσολογγίου, σε μια χρονική περίοδο που τα πράγματα δεν εξελισσόντουσαν καθόλου καλά. Τι ήταν αυτό που σας ώθησε να πάρετε αυτή την απόφαση:

Απ. Μην ψάχνεται για ήρωες, εμείς ήμαστε μια παρέα φίλων που βλέποντας την ομάδα να οδηγείται σε αδιέξοδο, αναλάβαμε τις τύχες αυτής. Της ομάδας που αγαπάμε από μικρά παιδιά.

Ερ. Την πρώτη χρόνια η ο όποια όπως ήταν φυσικό για την διοίκηση και για όλους όσους ήταν δίπλα στην ομάδα αποτέλεσε μια μεταβατική περίοδο, με την ΑΕΜ με επί το πλείστων γηγενείς ποδοσφαιριστές που είχαν τίμηση την φανέλα του συλλόγου και κατά το παρελθόν, να καταφέρνει και να κατακτά το κύπελλο Αιτωλοακαρνανίας και να φτάνει πολύ κοντά και στην άνοδο στη Γ΄ Εθνική:

Απ. Όπως όλοι γνωρίζεται όταν αναλάβαμε, οι ομάδες όλες είχαν ξεκινήσει την προετοιμασία τους. Εμείς έπρεπε να κινηθούμε γρήγορα για να δημιουργήσουμε ένα ανταγωνιστικό σύνολο ώστε να πρωταγωνιστήσει όπως αρμόζει στο όνομα και την ιστορία της ΑΕΜ. Στο κάλεσμα αυτό όλοι οι Μεσολογγίτες ποδοσφαιριστές που επέλεξε ο τότε προσληφθείς προπονητής μας δήλωσαν παρόν. Για εμάς η περσινή χρονιά, με όλες τις αρχικές δυσκολίες θεωρείται επιτυχημένη, φτάνοντας να διεκδικούμε την άνοδο μέχρι την τελευταία αγωνιστική και κατακτώντας έναν τίτλο αυτόν του κυπελλούχου Αιτ/νιας.

Ερ. Καλοκαίρι του 2017 θα έχουμε αλλαγές στην σύνθεση του Δ.Σ με εσάς να αναλαμβάνεται πρόεδρος και την εισχώρηση αρκετών νέων μελών στο νέο συμβούλιο. Ο μεγάλος στόχος για την νέα χρόνια θα είναι ένας, η άνοδος στη Γ΄ Εθνική κατηγορία, και με βάση αυτόν τον στόχο η ομάδα θα ενισχυθεί σημαντικά την καλοκαιρινή περίοδο:

Απ. Η θέση του προέδρου δεν ήταν κάτι που επιδίωκα  εγώ, αλλά ούτε των άλλων μελών που συνεχίσαμε την δεύτερη χρονιά. Δηλώσαμε όλοι στρατιώτες μαζί με τα νέα μέλη. Με σύμμαχο σημαντικούς χορηγούς και τους απλούς φίλους της πόλης μας και όχι μόνο σχεδιάσαμε μια ομάδα η οποία θα έχει στόχο έναν και μοναδικό την άνοδο στις εθνικές κατηγορίες.

Ερ. Τα πράγματα δεν θα εξελιχθούν όπως μάλλον τα έχετε σχεδιάσει με αποτέλεσμα μόλις με το πέρας της 3ηςαγωνιστικής ο σύλλογος να λύνει την συνεργασία του με τον τότε τεχνικό της ομάδας κ. Χρήστο Ζαρκαβέλη, ενώ μόλις πριν μιας εβδομάδας είχε λυθεί και η συνεργασία με τον αρχηγό της ομάδας Παναγιώτη Δενδρινό. Ακούστηκαν πολλά χωρίς ποτέ κάποιος επίσημα από την ομάδα να τοποθετηθεί για τα δυο αυτά συμβάντα, με αποτέλεσμα μέχρι και σήμερα να ακούγονται διάφορα. Τι συνέβη τελικά:

Απ. Στο ποδόσφαιρο δεν υπάρχουν συναισθηματισμοί. Ο Σύλλογος έχει τεράστια ιστορία. Ο Χρήστος Ζαρκαβέλης πρόσφερε πολλά στην ομάδα και ως ποδοσφαιριστής και ως προπονητής, αλλά εμείς τι δεδομένη στιγμή κρίναμε ότι έπρεπε να αλλάξει κάτι στην ομάδα. Επιλέξαμε τον Γιώργο Πετσίνη έναν νεαρό προπονητή με όρεξη για δουλεία, που ανδρώθηκε προπονητικά στην ομάδα μας πιστεύοντας ότι θα μας οδηγήσει στην κατάκτηση των στόχων μας. Ο Πάνος Δενδρινος είναι ένα μέρος της σύγχρονης ιστορίας της ΑΕΜ και δεν θα ήθελα να αναφερθώ καθόλου στην απομάκρυνση του. Ο Πάνος είναι επαγγελματίας ποδοσφαιριστής και ανήκει πλέον σε άλλο σύλλογο. Του εύχομαι τα καλύτερα.

Ερ. Έχουμε διανύσει ήδη το πρώτο μισό του πρωταθλήματος, και μετά από 17 αγωνιστικές η ΑΕΜ βρίσκεται ένα βαθμό πίσω από την κορυφή, με την Φλόγα Παλαιομάνινας και τον Ναυπακτιακό Αστέρα να προπορεύονται αυτή την στιγμή, ενώ η ομάδα για ακόμα μια χρονιά μετά και την περσινή να βρίσκεται στον τελικό του κυπέλλου όπου θα αντιμετωπίσει την ομάδα του Νέου Αμφιλόχου. Η διοίκηση είναι ευχαριστημένη από την μέχρι τώρα πορεία της ομάδας:

Απ. Η ομάδα βρίσκεται μέσα στους δυο στόχους της. Στο τέλος θα κάνουμε ταμείο.

Ερ. Βρισκόμαστε μεσούσης της χειμερινής μεταγραφικής περιόδου, είδαμε ότι υπήρξαν κάποιες λύσεις συνεργασιας με παίκτες από αυτούς που έχουμε συνηθίσει να λέμε πρώτης γραμμής, με αποτέλεσμα εύλογα να δημιουργούνται και κάποια κενά. Αν και έχουν ακουστεί κατά καιρούς πολλά ονόματα μέχρι σήμερα δεν έχει ανακοινωθεί κάτι επίσημα από τον σύλλογο, να περιμένουμε κάποιες κινήσεις:

Απ. Την ομάδα εμείς την χτίσαμε το καλοκαίρι, δεν ψάχνουμε βατράχους να τους κάνουμε πρίγκιπες. Η ομάδα έχει κάποια κενά τα οποία κατόπιν εισηγήσεως του προπονητή θα καλυφθούν.   Θα αποκτηθούν τρεις με τέσσερις ποδοσφαιριστές  και μαζί με τους ΒΑΒΑΤΣΙΚΟ και ΚΟΝΤΟΜΗΤΣΟ θα αποτελέσουν την χειμερινή μας ενίσχυση.

Ερ. Χρόνιο μεγάλο πρόβλημα για την ομάδα του Μεσολογγίου αποτελεί και το γηπεδικό ζήτημα .Έχουμε δει τους τελευταίους μήνες να γίνονται προσπάθειες από τον Δήμο και το Πνευματικό Κέντρο ώστε να μπει μια σειρά στο γήπεδο. Υπάρχει συνεργασίας του συλλόγου με τον Δήμο Ι.Π Μεσολογγίου:

Απ. Από την πρώτη συνάντηση που κάναμε με τον κ. Δήμαρχο και μας υποσχέθηκε ότι θα είναι αρωγός στην προσπάθεια μας το ΔΑΚ Μεσολογγίου έχει αλλάξει όψη. Με συνεχείς βελτιώσεις και παρεμβάσεις του προέδρου του πνευματικού Κέντρου κ. Μπουσμπουρέλη Δημήτριου το ΔΑΚ έχει γίνει πολύ πιο ζεστό και ανθρώπινο και έχει αυξήσει την επισκεψιμότητα του. Θα εκμεταλλευτώ την στιγμή και θα πω ένα μεγάλο ευχαριστώ στον Δήμαρχο Νικό Καραπάνο για την άριστη συνεργασία μας.

Ερ. Παρ ότι η ομάδα όπως αναφέραμε και παραπάνω είναι μέσα στους στόχους της, τόσο στο πρωτάθλημα όπως και στον τελικό κυπέλλου, παρ όλα αυτά βλέπουμε την φετινή χρονιά ο κόσμο να μην είναι δίπλα στην ομάδα με βάση το πολυπληθές κοινό που έχει. Που πιστεύετε ότι μπορεί να οφείλεται αυτό:

Απ. Σαν διοίκηση δεν έχουμε κανένα παράπονο από τον κόσμο της ΑΕΜ. Οι φίλαθλοι ακολουθούν την ομάδα σε κάθε εκτός έδρας αγώνα και στηρίζουν την προσπάθεια των αθλητών μας. Είμαστε σίγουροι ότι αγώνα με αγώνα θα είναι όλο και περισσότεροι και θα είναι η δύναμη μας στα κρίσιμα παιχνίδια.

Ερ. Για το τέλος και αφού σας ευχαριστήσω για την εποικοδομητική κουβέντα που είχαμε θα θέλατε να προσθέσετε κάτι, στέλνοντας ταυτόχρονα και ένα μήνυμα προς το φίλαθλο κοινό:

Απ. Ευχαριστώ και εγώ για την πρόσκληση. Θέλω να αναφέρω ότι όλη η διοίκηση δουλεύει καθημερινά με ένα όραμα. Να δημιουργηθούν οι κατάλληλες συνθήκες ώστε η ομάδα μας να φτάσει όσο πιο ψηλά γίνεται. Δεν υπάρχει ταβάνι για την ιστορία της ΑΕΜΑΡΑΣ ΜΑΣ.

 www.aitosports.gr

Διαβάστηκε 1589 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.