Πέμπτη, 18η Απριλίου 2024  11:10 μμ
 
wm small
Πέμπτη, 18 Ιανουαρίου 2018 19:42

Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος: Παράδειγμα προς μίμηση η ΑΜΦΙΓΑΛ

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Θερμά λόγια για την προσπάθεια ανάδειξης των προϊόντων και αξιοποίησης των δυνατοτήτων του τόπου, για την αξία της ίδιας παραγωγής απ’ τον αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κατά την επίσκεψή του στο εργοστάσιο της ΑΜΦΙΓΑΛ.

Σε ανταπόδοση της επίσκεψης που πρόσφατα πραγματοποίησε ο πρόεδρος της Ένωσης Αγρινίου κ. Θωμάς Κουτσουπιάς στην ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών και στο πλαίσιο των εορτασμών του πολιούχου της Αμφιλοχίας και των παράλληλων εκδηλώσεων με αφορμή την εδώ παρουσία του, ο μακαριότατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάση Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμος είχε σήμερα την ευκαιρία να ξεναγηθεί στις εγκαταστάσεις της ΑΜΦΙΓΑΛ, στην Κεχρινιά.

Τον μακαριότατο υποδέχθηκε σύσσωμη η διοίκηση και οι εργαζόμενοι του εργοστασίου, αλλά και το Δ.Σ. της Ένωσης Αγρινίου, με τον κ. Κουτσουπιά να εκφράζει την ικανοποίησή του για το ειλικρινές του ενδιαφέροντος που δείχνει ο Αρχιεπίσκοπος και συνολικά η Ελλαδική Εκκλησία, όπως άλλωστε και η τοπική Μητρόπολη, για την παραγωγή και τον δοκιμαζόμενο αγροτικό χώρο, ενδιαφέρον που, όπως τόνισε, ποικιλοτρόπως εκφράζεται ακόμη και μέσα από συγκεκριμένες πρωτοβουλίες και δράσεων, που επεκτείνονται και στους αγροτικούς συνεταιρισμούς.

Απ’ την πλευρά του, ο Αρχιεπίσκοπος, αφού υπενθύμισε την υπόσχεση που ο ίδιος είχε δώσει στον πρόεδρο της Ένωσης Αγρινίου και της ΑΜΦΙΓΑΛ κατά την πρόσφατη συνάντησή τους στο γραφείο του στην Αρχιεπισκοπή, ότι στην πρώτη του επίσκεψη στη δυτική Ελλάδα θα θελήσει να δει από οντά τις υποδομές του Συνεταιρισμού και αφού ενημερώθηκε για τη λειτουργία της μονάδας, την τοπική παραγωγή και τα προϊόντα της ΑΜΦΙΓΑΛ, μίλησε με θέρμη για την προσπάθεια ανάδειξης και αξιοποίησης των δυνατοτήτων του τόπου, εστιάζοντας στην ίδια την αξία της παραγωγής.

Κατά την ξενάγηση στο χώρο τυροκόμησης, ο Αρχιεπίσκοπος δεν παρέλειψε να δηλώσει εντυπωσιασμένος από την υπερσύγχρονη μονάδα παραγωγής, ενώ, αμέσως μετά, χαρακτήρισε την ΑΜΦΙΓΑΛ «παράδειγμα προς μίμηση», δείχνοντας μάλιστα πολύ καλά ενημερωμένος για τα προβλήματα του αγροκτηνοτροφικού κλάδου, αφού, απευθυνόμενος στον κ. Κουτσουπιά και στα στελέχη του εργοστασίου, επεσήμανε ότι με η δημιουργία και η καλή λειτουργία της μονάδας δίνει λύσεις στην τοπική παραγωγή υπέρ των κτηνοτρόφων, όταν σε άλλες περιοχές το γάλα μένει αδιάθετο.

Ο πρόεδρος της ΑΜΦΙΓΑΛ κ. Κουτσουπιάς εξήγησε στον μακαριότατο τη σημασία που έχει η κτηνοτροφία για την τοπική οικονομία, τονίζοντας παράλληλα ότι η συνεταιριστική μονάδα, ακριβώς λόγω αυτού της του χαρακτήρα, επιστρέφει στον ίδιο τον παραγωγό και στην τοπική κοινωνία τα όποια κέρδη, με νέες επενδύσεις που υποστηρίζουν και αναπτύσσουν τον κλάδο.

Τον μακαριότατο Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος συνόδευε ο σεβ. Μητροπολίτης Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ.κ. Κοσμάς, ο δήμαρχος Αμφιλοχίας κ. Απόστολος Κοιμήσης, η αντιπεριφερειάρχης Αιτωλοακαρνανίας κα. Χριστίνα Σταρακά κ.α.

Η επίσκεψη ολοκληρώθηκε με την προσφορά καλαθιού προϊόντων της ΑΜΦΙΓΑΛ, για την ποιότητα των οποίων προηγούμενος τόσο ο μακαριότατος όσο και οι συνεργάτες του απ΄ την Αρχιεπισκοπή και συνολικά οι παρευρισκόμενοι, που είχαν την ευκαιρία να τα δοκιμάσουν, μίλησαν με ιδιαίτερα κολακευτικά λόγια.

 

 

Διαβάστηκε 3994 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.

Στην ίδια κατηγορία