Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Πέμπτη, 18 Ιανουαρίου 2018 13:41

Τιμητική βράβευση για Αγρινιώτη Δημοσιογράφο στα δημοσιογραφικά βραβεία του Ιδρύματος «Μπότση» (ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ)

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Τιμητική βράβευση στον Σταμάτη Μαλέλη – Βραβεύτηκε ο κοινοβουλευτικός συντάκτης του «Θέματος», Χρήστος Μπόκας για την αντικειμενική κάλυψη των εργασιών της Βουλής

Η 34η απονομή των δημοσιογραφικών βραβείων του Ιδρύματος Προαγωγής Δημοσιογραφίας «Αθανασίου Βασ. Μπότση» πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 17 Ιανουαρίου, παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλου, στο Μέγαρο της Παλαιάς Βουλής. Τιμητική βράβευση απενεμήθη στον Σταμάτη Μαλέλη για την 37χρονη προσφορά του στην τηλεόραση και την ενημέρωση, η οποία διακρίθηκε για τις καινοτομίες και τις αλλαγές που έφερε στα δελτία ειδήσεων και τις ενημερωτικές εκπομπές.

Ο δικός μας, Χρήστος Μπόκας, βραβεύτηκε για την αντικειμενική κάλυψη των εργασιών της Βουλής και την επιτυχημένη προβολή – ανάλυση θεμάτων της κοινοβουλευτικής δραστηριότητας στα ενημερωτικά Μέσα του ομίλου «Πρώτου Θέματος».

Διαβάστε παρακάτω αναλυτικά τα βραβεία: 

-Ευγένιος Δαδαλιάρας για την ανάδειξη της αξίας και την ευαισθητοποίηση της κοινής γνώμης για τη δωρεά οργάνων μέσα από μια σειρά ρεπορτάζ στον έντυπο και ηλεκτρονικό τύπο. Τα τελευταία δυο χρόνια εργάζεσαι στην τηλεοπτική πλατφόρμα NOVA.

– Ανδριάνα Παρασκευόπουλου παρουσιάστρια της ΕΡΤ, για το ντοκιμαντέρ «CERN, τα μυστικά του Σύμπαντος». 

– Λένα Παρασκευά για την αντικειμενική κάλυψη της ειδησεογραφία και την ανάδειξη θεμάτων από την Περιφέρεια μέσα από τον τηλεοπτικό σταθμό STAR Κεντρικής Ελλαδος.

– Κωνσταντίνος Φαφούτης για την επιτυχημένη δημοσιογραφική του καριέρα ως διευθυντής σύνταξης της εφημερίδας «Η Καθημερινή».


Ειδικά βραβεία

Βραβεία κοινοβουλευτικού ρεπορτάζ

– Σε όλο το δημοσιογραφικό, τεχνικό και διοικητικό προσωπικό του τηλεοπτικού σταθμού της Βουλής για την κάλυψη του νομοθετικού έργου και κοινοβουλευτικού έργου.

– Στον Χρήστο Μπόκα για την αντικειμενική κάλυψη των εργασιών της Βουλής και την επιτυχημένη προβολή- ανάλυση θεμάτων της κοινοβουλευτικής δραστηριότητας στα ενημερωτικά μέσα του ομίλου «Πρώτου Θέματος». Γεννήθηκε στο Αγρίνιο και από εκεί έκανε τα πρώτα του δημοσιογραφικά βήματα μέσα από τον περιφερειακό τηλεοπτικό σταθμό «Αχελώος tv». Στο «Πρώτο Θέμα» εργάζεται από το 2004.

Από το 2010 καλύπτει το κοινοβουλευτικό ρεπορτάζ τόσο στην εφημερίδα όσο και για την ενημερωτική ιστοσελίδα protothema.gr αλλά και για το ραδιόφωνο «ΘΕΜΑ 104,6 fm». Παράλληλα έχει συνεργαστεί και με το περιοδικό «Επιθεώρηση για τη Βουλή και Ευρωβουλή».

Βραβεία οικονομικού ρεπορτάζ

– Γιώργος Κούρος για την αντικειμενική ενημερωση της κοινής γνώμες σε θεματα του οικονομικού ρεπορταζ μεσα απο τον τηλεοπτικό σταθμό ΑΝΤ1 και την εφημερίδα «Ναυτεμπορική».
– Χρήστος Κολωνας για την κάλυψη του οικονομικού ρεπορτάζ.

Βραβεία τοπικής αυτοδιοίκησης

-Νίκος Μάνεσης για την ανάδειξη της ελληνικής περιφέρειας μέσα άπω τη τηλεοπτική εκπομπή «60 λεπτά Ελλάδα» του Alpha.

– Μαρία Νικολαου για την ανάδειξη θεμάτων και προσώπων της ελληνικής ακριτικής και δυσπρόσιτης Ελλάδας μεσα απο τη ραδιοφωνική συχνότητα της ΕΡΑ.

Βραβείο ξένου τύπου και ανταποκριτών «Κώστας Τσατσαρώνης»

– Μαρία Δεναξα για την 29χρονη πορεία της ως ανταποκρίτρια στο Παρίσι για τα ελληνικά και κορυφαία ΜΜΕ.

Βραβείο «Βλάσσης Σωκρατιδης»

– Ευάγγελο Παπαλιου για την 34χρονη επιτυχημένη εκδοτική του πορεία.

Βραβείο δημοσιογραφίας και τεχνολογίας «Γιώργος Καραγιάννης».

– Ζωη Κατσιγιαννη για την προαγωγή intographics στα ΜΜΕ.
– Πάνος Κωνσταντοπουλος για την προαγωγή intigraphics στα ΜΜΕ.

Τιμητικές διακρίσεις 

– Θωμάς Σιδερης για το ντοκιμαντέρ μεγάλης διαρκείας «ILMIK – η θηλιά», μια διεθνή συμπαραγωγή για την καταπάτηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και της ελευθερίας του Τύπου στην Τουρκία.
– Φαίη Χρυσοχου του ΑΝΤ1 για το αντικειμενικό και ψύχραιμο τρόπο που κάλυψε το δικαστικό ρεπορτάζ στο Εφετείο της Αθήνας όταν τον Μάιο του 2017 ένας συγγενής διάδικου άρχισε να πυροβολεί μπροστά στους δημοσιογράφους και στα τηλεοπτικά συνεργεία.

– Γιώργος Ευθυμίου για την αντικειμενική παρουσίαση του πολιτικού ρεπορτάζ στην ΕΡΤ.
– Χρήστος Μαζανίτης του ΑΝΤ1 για το ρεπορτάζ του στη Χειμάρρα και τις Δρυμάδες, σχετικά με την απόπειρα δήμευσης περιουσιών Ελλήνων με τις κατεδαφίσεις των σπιτιών τους από την αλβανική κυβέρνηση.

Το διοικητικό συμβούλιο του ιδρύματος αποφάσισε την απονομή τιμητικών διακρίσεων στους:

– Σταμάτη Μαλέλη για την 37χρονη προσφορά του στην τηλεόραση και την ενημέρωση, η οποία διακρίθηκε για τις καινοτομίες και τις αλλαγές που έφερε στα δελτία ειδήσεων και τις ενημερωτικές εκπομπές.

Ο Σταμάτης Μαλέλης, γεννήθηκε στη Μυτιλήνη και είναι δημοσιογράφος από τις αρχές της δεκαετίας του 1980. Ξεκίνησε από την εφημερίδα «Καθημερινή» και εργάστηκε, επίσης, στην «Απογευματινή», τον «Ελεύθερο Τύπο» και το «Πρώτο Θέμα». Στην τηλεόραση έχει εργαστεί στην ΕΡΤ και σε όλα τα ιδιωτικά κανάλια σε διευθυντικές θέσεις.

– Δημοτική Ραδιοφωνία: Σε ολους τους Δημοτικούς Ραδιοφωνικούς και Τηλεοπτικούς σταθμούς της χώρας για τη συμπλήρωση 30 χρόνων της Δημοτικής Ραδιοφωνίας.

– Στην εβδομαδιαία εφημερίδα «Εν Δελφοις» της Βοιωτίας για τ 17 χρονια κυκλοφοριας της.

– Στην εβδομαδιαία εφημερίδα της αττικής «Έβδομη» που φετος συμπλήρωσε 20 χρονια αδιάλειπτης κυκλοφοριας.

Απονεμήθηκε ειδική τιμητική διάκριση στον Μίκη Θεοδωράκη για το παγκόσμιο αναγνωρισμένο μουσικό και πολιτιστικό του έργο και την πολύπλευρη εθνική του συμβολή στη χώρα και τη δημοκρατία. Ο Μίκης Θεοδωράκης δεν κατάφερε να παραστεί και το βραβείο δόθηκε σε συνεργάτη του για να του το παραδώσει. Τις βραβεύσεις έκανε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ.Προκοπής Παυλόπουλος.

mpo10

mpo2

mpo3

mpo7

mpo9

mpo1

mpo5
Ο Αγρινιώτης Χρήστος Μπόκας

mpo6

protothema.gr

 

Διαβάστηκε 3675 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.