Τρίτη, 19η Μαρτίου 2024  10:44 πμ
 
wm small
Τετάρτη, 17 Ιανουαρίου 2018 18:45

Τέσσερις πασίγνωστες μουσικές που μας βοηθούν να γίνουμε πιο δημιουργικοί! (βίντεο)

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Από τα φοιτητικά μας χρόνια, μέχρι την επαγγελματική μας σταδιοδρομία, προσπαθούμε να βρίσκουμε τρόπους να είμαστε πιο δημιουργικοί, πιο αποδοτικοί, γεμάτοι καινοτόμες ιδέες και έμπνευση. Και είναι απόλυτα λογικό αφού καλούμαστε να δώσουμε νέες λύσεις σε παλαιά προβλήματα. 

Κάπου εδώ μπαίνει στο πλάνο μας η μουσικοθεραπεία, γνωστός και ιδιαίτερα δημοφιλής τρόπος για να χαλαρώσετε και να μειώσετε το στρες. Και όχι μόνο. Τώρα μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τη δύναμη της μουσικής για να γίνετε πιο δημιουργικοί.

Ερευνητές του Πανεπιστημίου Radboud προχώρησαν σε μια έρευνα με εντυπωσιακά αποτελέσματα. Εβαλαν τέσσερα διαφορετικά μουσικά κομμάτια σε πέντε ομάδες (στη μία δεν έβαλαν καθόλου μουσική) πριν και κατά τη διάρκεια δημιουργικών εργασιών.

Τα μουσικά κομμάτια που επιλέχθηκαν για να ανεβάσουν τα επίπεδα «διάθεσης και διέγερσης» ήταν:

Το Swan από Saint-Saens (θεωρήθηκε θετικό αλλά χαμηλό σε επίπεδο διέγερσης, με λίγα λόγια "χαλαρωτικό").

Το The Planets: Mars, The Bringer of War, του Γκούσταβ Χολστ (θεωρήθηκε αρνητικό και προκλητικό. Σχεδόν αγχωτικό).

Το Adagio for Strings του Samuel Barber (θεωρήθηκε θλιβερό και αργό).

Και Οι τέσσερις εποχές: Η άνοιξη του Βιβάλντι (θεωρήθηκε θετικό και χαρούμενο).

Η δοκιμασία δημιουργικότητας επικεντρώθηκε στην αποκλίνουσα σκέψη, δηλαδή την παραγωγή πολλών πιθανών λύσεων σε ένα δεδομένο πρόβλημα και ιδιαίτερα σε προβλήματα που δεν έχουν μόνο μία απάντηση. 

Όπως λένε και οι συντάκτες της μελέτης, «Η αποκλίνουσα σκέψη είναι καθοριστική για τους επιστημονικούς, τεχνολογικούς και πολιτιστικούς τομείς του σήμερα, διότι η καινοτομία συχνά συνδυάζει διαφορετικές ιδέες».

Ποια ομάδα έδωσε, λοιπόν, τις περισσότερες - και τις καλύτερες - απαντήσεις στη δοκιμασία δημιουργικότητας;

Εκείνοι που άκουσαν τον Βιβάλντι, την ωραία, ευτυχισμένη μουσική. Το κομμάτι «Οι τέσσερις εποχές: Ανοιξη», είναι η τέλεια μουσική για εκείνες τις στιγμές που πρέπει να βρούμε μοναδικές ιδέες.

http://pronews.gr

 

Διαβάστηκε 8149 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.