Πέμπτη, 28η Μαρτίου 2024  6:45 μμ
 
wm small
Τρίτη, 16 Ιανουαρίου 2018 18:54

Ο Κυριακίδης κατέβασε ρολά…

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Ο πορτιέρο του Παναιτωλικού έκανε στο Περιστέρι μακράν την καλύτερη φετινή του εμφάνιση και συνέβαλε τα μέγιστα στη νίκη των «κυανοκίτρινων». Το Match Review του gazzetta.gr γράφει για τον MVP της 17ης αγωνιστικής.

Eμφάνιση από εκείνες που είναι μαθηματικά βέβαιο ότι θα του ανοίξουν ξανά την πόρτα της Εθνικής, έκανε ο Δημήτρης Κυριακίδης στο Περιστέρι. Ο 31χρονος γκολκίπερ κατέβασε ρολά και ήταν εκ ο MVP όχι μόνο του Παναιτωλικού στο 1-0 επί του Ατρόμητου, αλλά ολόκληρης αγωνιστικής. Σε μία νίκη που επανέφερε τα «καναρίνια» στις επιτυχίες και τα εδραίωσε μακρυά από τη ζώνη του υποβιβασμού. Ήταν μια εμφάνιση που χρειαζόταν τόσο ο ίδιος ο τερματοφύλακας των Αγρινιωτών, όσο και η ομάδα του.
Ο Κυριακίδης διανύει μια σεζόν με αρκετά σκαμπανεβάσματα, βρέθηκε μάλιστα και εκτός αρχικού σχήματος, όμως επέστρεψε δριμύτερος και αν καταφέρει να χτίσει στην εμφάνισή του αυτή είναι σίγουρο ότι θα καταφέρει να βρει ξανά την διάρκεια  και την σταθερότητα που τον έκανε να ξεχωρίζει.
Τι έκανε λοιπόν ο έμπειρος κίπερ. Στο 25′ μπλόκαρε το σουτ του Βασιλακάκη μέσα από την περιοχή του, στις καθυστερήσεις του πρώτου ημιχρόνου απέκρουσε το καλό σουτ του Ουάρντα, στο 53′ έδιωξε σε κόρνερ την απευθείας εκτέλεση φάουλ του Αιγύπτιου ακραίου, στο 55′ τον «νίκησε» από το σημείο του πέναλτι. Απαντώντας για το αν έχει κάποιο μυστικό στις εκτελέσεις πέναλτι, τόνισε:  «Δεν υπάρχουν μυστικά. Πολλές φορές όταν ψάχνεις κάτι δεν σου βγαίνει. Μετά από πολύ καιρό άφησα ελεύθερο τον εαυτό μου, είπα θα πέσω σε αυτήν την πλευρά και μου βγήκε. Τις προηγούμενες φορές δεν μου βγήκε. Όλα μπορεί να συμβούν. Το σωστό στις εκτελέσεις πέναλτι είναι να φύγεις στην πορεία της μπάλας όσο πιο γρήγορα γίνεται, διότι μπορεί να πέσεις σωστά και να μην προλάβεις να το διώξεις. Τον ξέρω τον Ουάρντα, αλλά δεν έχει σταθερή πλευρά που ρίχνει τα πέναλτι».

Αυτή ήταν η 11η φορά που ο 31χρονος πορτιέρο «νίκησε» αντίπαλό του από την άσπρη βούλα, σε όλες τις διοργανώσεις, εντός και εκτός συνόρων! Η εμφάνισή του όμως είχε και συνέχεια. Στο 81′ «καθάρισε» την προσπάθεια του Κιβρακίδη και λίγο αργότερα (85′), έκανε πολύ καλή επέμβαση στην κοντινή κεφαλιά του ΒασιλακάκηΚιβρακίδης, μάλιστα, τον μνημόνευσε στις δηλώσεις του μετά το ματς:  «Δεχτήκαμε ένα πολύ καλό γκολ, απίστευτο γκολ, σπάνια βάζουμε τέτοια γκολ στο πρωτάθλημα, αλλά καθοριστικό ρόλο έπαιξε ο Κυριακίδης με τις επεμβάσεις που έκανε», τόνισε.

Παράλληλα ήταν σταθερός στις εξόδους του, «διάβασε» πολλές φάσεις και κατεύθυνε την άμυνα των «κυανοκίτρινων». Κυρίως στα τελευταία λεπτά, όπου οι γηπεδούχοι άσκησαν πίεση. Συνολικά η στατική υπηρεσία κατέγραψε από μέρος του 10 επεμβάσεις, 7 κλεψίματα και ισάριθμες αποκρούσεις, με μακράν το χάι λάιτ της βραδιάς να είναι η φάση του 55′. Οπου «ψάρεψε» τον πρώην συμπαίκτη του από τα 11 βήματα και έπεσε σωστά στην αριστερή του γωνία.
Ο διεθνής πορτιέρο έκανε μακράν την καλύτερή του φετινή εμφάνιση και δικαίως μετά το παιχνίδι γνώρισε την αποθέωση. Τόσο από τους συμπαίκτες του, όσο και από τους φίλους των «κυανοκίτρινων» που βρέθηκαν στο γήπεδο, περιμένοντας τόσο από τον τερματοφύλακά τους, όσο και από ολόκληρη την ομάδα να συνεχίσει στους ίδιους ρυθμούς…
kiriakidis2
kiriakidis1
 
gazzeta.gr
 
Διαβάστηκε 1262 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.