Παρασκευή, 29η Μαρτίου 2024  1:15 μμ
 
wm small
Δευτέρα, 15 Ιανουαρίου 2018 15:07

Επιπλέον χρηματοδότηση για την προώθηση των ευρωπαϊκών γεωργικών προϊόντων

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Η Επιτροπή θα χορηγήσει πρόσθετη χρηματοδότηση ύψους 169 εκατ. Ευρώ για την προώθηση των γεωργικών προϊόντων της ΕΕ σε όλο τον κόσμο - 27 εκατ. Ευρώ περισσότερο από ό,τι το 2017.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ξεκίνησε σήμερα τις προσκλήσεις υποβολής προτάσεων για προγράμματα προώθησης των ευρωπαϊκών γεωργικών προϊόντων σε ολόκληρο τον κόσμο και εντός της ΕΕ. Συνολικά, διατίθενται 169 εκατομμύρια ευρώ για τη συγχρηματοδότηση των προγραμμάτων, από 142 εκατομμύρια ευρώ το 2017.

Τα προγράμματα μπορούν να καλύψουν ένα ευρύ φάσμα θεμάτων από γενικές εκστρατείες για την υγιεινή διατροφή σε συγκεκριμένους τομείς της αγοράς.

Ο Phil Hogan , Επίτροπος αρμόδιος για τη Γεωργία και την Αγροτική Ανάπτυξη, δήλωσε:

"Η ΕΕ είναι ο μεγαλύτερος έμπορος αγροτικών προϊόντων στον κόσμο και η καλύτερη θέση στον κόσμο για τρόφιμα υψηλής ποιότητας. Είχα την ευκαιρία να παρακολουθήσω από πρώτο χέρι το ενδιαφέρον των καταναλωτών και οι επιχειρήσεις έχουν παγκοσμίως για τα αγροδιατροφικά προϊόντα της ΕΕ στις διάφορες επιχειρηματικές μου αποστολές που διεξάγονται στο εξωτερικό και χαιρετίζω αυτά τα νέα προγράμματα προώθησης τα οποία στο παρελθόν άνοιξαν επιτυχώς τις πόρτες σε νέους αιτούντες και αύξησαν την προβολή μας σε όλο τον κόσμο. τα προγράμματα προώθησης τροφίμων υπερέβησαν τον διαθέσιμο προϋπολογισμό σχεδόν δέκα φορές, οπότε αν είστε επιλέξιμος οργανισμός, είναι καιρός να υποβάλετε αίτηση τώρα".

Τα δύο τρίτα της διαθέσιμης χρηματοδότησης προορίζονται για την προώθηση των τροφίμων της ΕΕ σε τρίτες χώρες, ιδίως εκείνα με τα οποία υπάρχουν μεγάλες δυνατότητες αύξησης των εξαγωγών γεωργικών προϊόντων διατροφής στην ΕΕ όπως ο Καναδάς, η Ιαπωνία, η Κίνα, το Μεξικό και η Κολομβία.

Για τα προγράμματα εντός της ΕΕ, πρέπει να δοθεί έμφαση στην ενημέρωση των καταναλωτών σχετικά με τα διάφορα συστήματα ποιότητας και τις ετικέτες της ΕΕ, όπως οι γεωγραφικές ενδείξεις ή τα βιολογικά προϊόντα.

Η τομεακή χρηματοδότηση θα διατεθεί για προγράμματα που προωθούν την αειφόρο αναπαραγωγή, συμπεριλαμβανομένων των αιγοπροβάτων. Η χρηματοδότηση έχει επίσης διατεθεί για εκστρατείες που αποσκοπούν στην προώθηση της υγιεινής διατροφής και της κατανάλωσης φρούτων και λαχανικών.

Έναν πλήρη κατάλογος των προτεραιοτήτων της Επιτροπής και της διαθέσιμης χρηματοδότησης μπορείτε να βρείτε εδώ.

Ποιος μπορεί να υποβάλει αίτηση

Ένα ευρύ φάσμα οργανισμών, όπως οι επαγγελματικές οργανώσεις, οι οργανώσεις παραγωγών και οι οργανισμοί γεωργικών ειδών διατροφής που είναι υπεύθυνοι για τις δραστηριότητες προώθησης, είναι επιλέξιμοι να υποβάλουν αίτηση για χρηματοδότηση μέσω της πρόσκλησης υποβολής προτάσεων που δρομολογήθηκε σήμερα.

Τα αποκαλούμενα «απλά» προγράμματα μπορούν να υποβάλλονται από έναν ή περισσότερους οργανισμούς από την ίδια χώρα της ΕΕ. τα «πολλαπλά» προγράμματα μπορούν να υποβάλλονται από τουλάχιστον δύο εθνικούς οργανισμούς από τουλάχιστον δύο κράτη μέλη ή από έναν ή περισσότερους ευρωπαϊκούς οργανισμούς.

Οι συνακόλουθες εκστρατείες συνήθως διαρκούν πάνω από τρία χρόνια.

Οι προτάσεις πρέπει να υποβληθούν έως τις 12 Απριλίου 2018 μέσω της αποκλειστικής πύλης. Η Επιτροπή θα αξιολογήσει τις προτάσεις και θα ανακοινώσει τους δικαιούχους το φθινόπωρο.

Ο CHAFEA, ο Εκτελεστικός Οργανισμός Καταναλωτών, Υγείας, Γεωργίας και Τροφίμων της ΕΕ, παρέχει μια σειρά εργαλείων που βοηθούν τους υποψηφίους να υποβάλουν επιτυχώς τις προτάσεις τους.

Περισσότερες πληροφορίες θα είναι διαθέσιμες κατά τη διάρκεια μιας σειράς «ημερών ενημέρωσης» που θα λάβουν μέρος σε ολόκληρη την ΕΕ.

Η πρώτη ημέρα ενημέρωσης θα πραγματοποιηθεί στις Βρυξέλλες στις 31 Ιανουαρίου, η οποία θα είναι ανοιχτή σε όλους τους πιθανούς δικαιούχους, διαφημιστικούς οργανισμούς και εθνικές αρχές.

Διαβάστηκε 1857 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.

Στην ίδια κατηγορία