Τρίτη, 19η Μαρτίου 2024  6:47 πμ
 
wm small
Κυριακή, 14 Ιανουαρίου 2018 01:51

5 τρόποι να ανακαλύψετε το νόημα και το σκοπό της ζωής σας

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Ο σκοπός της ζωής του κάθε ανθρώπου δεν είναι μια απλή υπόθεση. Αν και στη σημερινή κοινωνία τα πράγματα είναι κάπως πιο βατά για τους νέους ν’ ανακαλύψουν τις κλίσεις, τα ταλέντα τους και τις εργασίες που τους χαροποιούν και τους βοηθούν ν’ αποδώσουν τα μέγιστα στην κοινωνία, ο βομβαρδισμός από επιλογές αποπροσανατολισμού είναι μεγάλος. Ακόμα μεγάλος είναι και ο φόβος των ανθρώπων να κάνουν κάτι που θα ξεχωρίσουν από το πλήθος, απλά και μόνο επειδή το «λέει η καρδιά τους».

Και πάλι όμως, ο σκοπός της ζωής επανέρχεται στη συνείδησή μας ξανά και ξανά μέχρι να τον συνειδητοποιήσουμε και να στρέψουμε την πορεία μας προς τα εκεί. Όσο περισσότερο τον αποφεύγουμε, τόσο πιο «κενοί» νιώθουμε. Αυτό το κενό, που γεμίζει μόνο με το νόημα της ζωής μας, αδυνατούμε να το γεμίσουμε με οτιδήποτε άλλο  εφευρίσκουμε. Όταν οι «ωραίες» λύσεις αποδειχτούν ανεπαρκείς, όπως πχ μία δουλειά που αρέσει στους γονείς μας, ένας σύντροφος που ταιριάζει στον κοινωνικό μας περίγυρο κλπ τότε η φωνή της καρδιάς μας δυναμώνει.

Αν και πάλι δεν θέλουμε να την ακούσουμε, τότε αρχίζουμε και μας βάζουμε σε σοβαρούς μπελάδες ώστε το άγχος, η πίεση και ο θόρυβός τους να μη μας επιτρέπουν να αποκωδικοποιήσουμε τα μηνύματα που η εσωτερική μας φωνή μας στέλνει. Ένα ατύχημα, μία σοβαρή ασθένεια, ένας εθισμός που μας αναγκάζει σε συνεχόμενο ψυχαναγκασμό, τρία παιδιά που δεν τα θέλαμε, είναι μερικοί από τους πιο κοινούς τρόπους που χρησιμοποιούμε ώστε ν’ αποφύγουμε να κάνουμε τελικά αυτό για το οποίο γεννηθήκαμε και κατά συνέπεια να γίνουμε ευτυχισμένοι, υγιείς, για πάντα νέοι, και πλούσιοι.

Αν έχετε προσέξει πως κάπου το έχετε πάρει λάθος και, αν παρόλους τους φόβους και τις κοινωνικές προσταγές, νιώθετε πως ήρθε η ώρα ν’ ακούσετε την καρδιά σας και να μοιραστείτε τα δώρα και τα ταλέντα σας με όλους εμάς, παρακάτω σας έχουμε μερικές καλές ιδέες για να ανακαλύψετε τον σκοπό της ζωής σας.

5 τρόποι για να ανακαλύψετε το νόημα της ζωής σας

1. Ξεκινήστε ένα ημερολόγιο

Καταγράψτε τις καθημερινές σκέψεις, τα όνειρά σας, τις δυσκολίες σας. Εκεί θα βρείτε πλούσιο υλικό το οποίο θα έχει ψήγματα από τον χρυσό του σκοπού της ζωής σας. Απλές σημειώσεις κάνουν, δε μιλάμε για λογοτεχνικά αποσπάσματα.

2. Δώστε χρόνο στον εαυτό σας

Κάνατε πάρα πολλά για να σταματήσετε ν’ ακούτε τη φωνή της συνείδησής σας και όλα αυτά έχουν γίνει αυτοματισμοί με τα χρόνια. Δώστε χρόνο στον εαυτό σας να αρχίσει να ανταποκρίνεται στη νέα σας επιθυμία να ανακαλύψετε την αποστολή της ζωής σας. Συνεχίστε την καταγραφή όσων σας απασχολούν, σας εμπνέουν, σας συγκινούν κλπ.

3. Βάλτε την απεξάρτηση στη ζωή σας

Είναι τσιγάρο; Είναι σοκολατίνες; Είναι αλκοόλ; Είναι συνεξάρτηση με άλλα πρόσωπα; Είναι εργασιομανία;  Είναι άλλες χημικές ουσίες; Είναι διαδίκτυο; Ό,τι κι αν είναι, ο εθισμός είναι μια κατάσταση η οποία κάνει πραγματικά πολύ θόρυβο στο μυαλό μας και σιγά σιγά, καταλαμβάνει όλο και περισσότερο χώρο στη ζωή μας αποκλείοντάς μας όχι μόνο από τον σκοπό της ζωής μας, αλλά και από την ίδια μας τη ζωή, αν συνεχίσουμε να παραβλέπουμε τα σημάδια. Κάνετε μια προσεκτική και ειλικρινή αξιολόγηση και αναρωτηθείτε σε τι σας ωφελεί το επόμενο τσιγάρο πέραν μιας πρόσκαιρης, μέτριας, ολιγόλεπτης ανακούφισης από το ίδιο το κάπνισμα… Ο μόνος λόγος που υπάρχει είναι αυτός: να μην ακούτε τη φωνή της καρδιάς σας.

4. Ανακαλύψτε, ξεσκονίστε και καλλιεργήστε τα ταλέντα σας

Αν έχετε ωραία φωνή, δεν την έχετε τυχαία. Υπάρχει λόγος. Αν δεν την καλλιεργείτε και δεν ασχολείστε με τις άπειρες δυνατότητες που μια ωραία φωνή μπορεί να ανοίξει μπροστά σας, δε θα μάθετε ποτέ τον λόγο… ούτε κι εμείς. Ούτε και όσοι θα επωφεληθούν από αυτό σας το ταλέντο. Ωραία φωνή δε σημαίνει απαραίτητα χρυσό δίσκο. Μπορεί να γίνετε ο καλύτερος παραμυθάς της γειτονιάς και μια ολόκληρη φουρνιά νέων παιδιών να σας θυμάται με ευγνωμοσύνη που τους προσφέρατε υπέροχες, ζεστές συναρπαστικές ιστορίες και περιπέτειες, στα κρύα απογεύματα  του χειμώνα που το καλοριφέρ του σπιτιού τους «είχε πάλι βλάβη…»!

5. Φροντίστε το σώμα σας

Πολύ πιο εύκολα θ’ αντηχήσει η φωνή της καρδιάς σας σε ένα καθαρό και υγιές σώμα. Πολύ πιο εύκολα ένα καθαρό και υγιές σώμα θα συλλάβει και θα ερμηνεύσει σωστά τα μηνύματα του σκοπού της ζωής σας. Ξεκινήστε με κάτι απλό όπως ένα αρωματικό ποδόλουτρο το βράδυ πριν τον ύπνο. Όλα τα άλλα θα ακολουθήσουν…

http://enallaktikidrasi.com/

 

Διαβάστηκε 8114 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.