Σάββατο, 20η Απριλίου 2024  2:01 πμ
 
wm small
Τετάρτη, 10 Ιανουαρίου 2018 14:08

Γιώργος Πολύζος: «Εμβληματικό έργο η ψηφιοποίηση του αρχείου της Ο.Ε.Β. Αιτωλοακαρνανίας» (Ηχητικό)

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Στο εμβληματικό έργο, της ψηφιοποίησης των επίσημων βιβλίων και των εγγράφων της Ομοσπονδίας από το 1929 έως 1989, αναφέρθηκε ο επανεκλεγείς Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Επαγγελματιών-Βιοτεχνών Αιτωλοακαρνανίας Γιώργος Πολύζος στην εκπομπή «ΠΡΟΣΩΠΩΝ… ΕΡΓΑ» του Σωκράτη Τσόμπου στον «ΔΥΤΙΚΑ FM 92,8».

Συνέντευξη στον Σωκράτη Τσόμπο

Στην ίδια εκπομπή ο κ. Πολύζος αναφέρθηκε σε ζητήματα ανάπτυξης ενώ κάλεσε τους φορείς σε συνεργασία προκειμένου να διαμορφωθεί ένας οδικός χάρτης που στόχο θα έχει την βελτίωση στις υποδομές, την ανάκαμψη της τοπικής οικονομίας με ταυτόχρονη στήριξη των επιχειρήσεων και των επαγγελματιών.

Ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Γιώργος Πολύζος σημείωσε μεταξύ άλλων, ό,τι η ψηφιοποίηση του συγκεκριμένου αρχείου αποτελεί μια καταγραφή ενός σημαντικού μέρους της συνδικαλιστικής και επαγγελματικής ιστορίας της τοπικής κοινωνίας, η οποία με την ολοκλήρωσή της θα φωτίσει και θα αναδείξει πτυχές της κοινωνικής ιστορίας της περιοχής, που εξακολουθούν να παραμένουν στο ημίφως του χρόνου που έχει περάσει.

Για να συμβεί αυτό μένουν να πραγματοποιηθούν δύο ακόμα βήματα παρατήρησε: πρώτον η καταγραφή της ιστορίας της Ομοσπονδίας, έτσι όπως αυτή αναδεικνύεται μέσα από τις σελίδες των βιβλίων και τα έγγραφα και δεύτερον, η ανάρτηση του συνόλου της συγκεκριμένης εργασίας μέσα από τον ιστότοπο της Ομοσπονδίας στον παγκόσμιο ιστό.

polizos tsompos

Έχουν ψηφιοποιηθεί 51 βιβλία (Προσκλήσεων της Γ.Σ. και του Δ.Σ., Πρακτικά των αντίστοιχων οργάνων, κατάλογοι, μητρώα μελών, Πρωτόκολλα, και βιβλία ταμείων), καθώς και 55 μεμονωμένα έγγραφα, τα οποία συνιστούν ένα σύνολο από 3.019 αρχεία. Σ’ αυτά καταγράφονται τα θέματα που απασχόλησαν τον επαγγελματικό και βιοτεχνικό κόσμο της περιοχής για εξήντα ολόκληρα χρόνια, η δράση και η σκέψη των ανθρώπων της τοπικής κοινωνίας που συσπειρώθηκαν για να αντιμετωπίσουν τα κοινά τους προβλήματα, ενώ ταυτόχρονα αναδεικνύονται και φωτίζονται πρόσωπα και γεγονότα της τοπικής κοινωνικής ιστορίας.

agriniotimes.gr

Πολυμέσα

p>

Διαβάστηκε 1219 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 10 Ιανουαρίου 2018 14:14
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.