Πέμπτη, 28η Μαρτίου 2024  6:49 μμ
 
wm small
Τρίτη, 09 Ιανουαρίου 2018 17:27

Επίδομα θέρμανσης: Ξεκίνησαν οι αιτήσεις – Πώς θα πάρετε νωρίς την πρώτη δόση

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Έναρξη αιτήσεων για το επίδομα θέρμανσης

Μέσω της εφαρμογής Taxisnet μπορούν οι πολίτες να υποβάλλουν τις αιτήσεις τους για το πετρέλαιο θέρμανσης. Σύμφωνα με την Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ), η ηλεκτρονική πλατφόρμα θα παραμείνει ανοικτή έως και τις 31 Μαΐου.

Οι αιτήσεις υποβάλλονται ηλεκτρονικά μέσω της διαδικτυακής πλατφόρμας της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (http://www.aade.gr) και μέσω της συγκεκριμένης υπηρεσίας οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επιλέξουν αν θα υποβάλουν αίτηση ένταξης στο Μητρώο Δικαιούχων του Επιδόματος Κατανάλωσης Πετρελαίου Θέρμανσης, ή αν θα δηλώσουν τα χιλιοστά των δαπανών θέρμανσης ανάμεσα στους ενοίκους μιας πολυκατοικίας.

Σύμφωνα με το in.gr, οι δικαιούχοι θα λάβουν την περίοδο 15 Οκτωβρίου 2017 έως 30 Απριλίου 2018 μειωμένο επίδομα πετρελαίου θέρμανσης κατά 50%. Από 25 λεπτά το λίτρο που ήταν κατά την περυσινή περίοδο το επίδομα πετρελαίου θέρμανσης, πλέον διαμορφώνεται στα 12,5 λεπτά ανά λίτρο, ενώ δεν υπάρχουν αλλαγές ούτε στα εισοδηματικά κριτήρια αλλά ούτε και στις ζώνες και στα επιδοτούμενα λίτρα.

Πότε έρχεται η πρώτη δόση

Για τις αιτήσεις που θα υποβληθούν έως 15 Ιανουαρίου 2018, η πληρωμή θα γίνει έως 15 Φεβρουαρίου 2018. Για τις αιτήσεις που θα υποβληθούν από 16 Ιανουαρίου του 2018 μέχρι 31 Μάιου 2018, η πληρωμή θα γίνει έως 30 Ιουνίου 2018.

agriniovoice.gr

Διαβάστηκε 1178 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.