Πέμπτη, 28η Μαρτίου 2024  11:33 πμ
 
wm small
Δευτέρα, 08 Ιανουαρίου 2018 14:15

Δήμος Αγρινίου: Ανοικτός για 4η συνεχή χρονιά ο Δημοτικός Λαχανόκηπος στη θέση Γιαννούζι.

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Η λειτουργία του Δημοτικού λαχανόκηπου του Αγρινίου συνεχίζεται για 4η συνεχή χρονιά μετά την μεταφορά του το 2015. Σχεδιάστηκε και δημιουργήθηκε σε ειδικά διαμορφωμένο δημοτικό χώρο, περίπου 10 στρεμμάτων, σε περιοχή εντός του αστικού ιστού στο ‘Γιαννούζι Αγρινίου’ και λειτουργεί σύμφωνα με τη διεθνή φιλοσοφία της αστικής γεωργίας. Έχει γίνει τόπος συνάντησης ανθρώπων με μεράκι για την κηπουρική, στους οποίους παρέχεται, εκτός από γεωτεχνική υποστήριξη για τις καλλιεργητικές φροντίδες της παραγωγής τους και την κάλυψη των αναγκών σίτισής τους, συμβουλευτική υποστήριξη. Επιπλέον σημαντικός σκοπός του είναι η διατήρηση των τοπικών ποικιλιών που ανταποκρίνονται καλύτερα στις τοπικές συνθήκες και συνήθειες και η εκπαίδευση μαθητών και μαθητριών. Στο Δημοτικό Λαχανόκηπο παρέχονται οι απαραίτητες υποδομές για την εξυπηρέτηση των ενδιαφερομένων και λειτουργεί οργανωμένα με καθημερινή υποστήριξη από ειδικευμένο επιστημονικό προσωπικό.

Ο Δήμος Αγρινίου,  με αφορμή την έναρξη του νέου έτους (2018) και  την ανανέωση των καλλιεργειών (ανοιξιάτικες καλλιέργειες) στο Δημοτικό Λαχανόκηπο, προσκαλεί τους πολίτες που ενδιαφέρονται να συμπληρώσουν την αίτηση-δήλωση για παραχώρηση κηποτεμαχίου, προσκομίζοντας τα απαραίτητα δικαιολογητικά στο Τμήμα Αγροτικής Παραγωγής του Δήμου Αγρινίου. Η προθεσμία υποβολής των  αιτήσεων – δηλώσεων για παραχώρηση κηποτεμαχίου ξεκινά στις 15/01/2018 και λήγει στις 15/02/2018. Δικαίωμα συμμετοχής έχουν οι κάτοικοι του Δήμου Αγρινίου και κατά προτεραιότητα οι ευπαθείς κοινωνικές ομάδες με χαμηλό οικογενειακό/ατομικό εισόδημα.

Σε κάθε  ωφελούμενο, δημότη ή κάτοικο, παραχωρείται κηποτεμάχιο των 70 τ.μ. περίπου, φυτώρια, νερό άρδευσης, όλα τα εργαλεία που χρειάζονται για τις καλλιεργητικές φροντίδες, γεωτεχνική και συμβουλευτική υποστήριξη, έτσι ώστε ο πολίτης  να καλλιεργήσει τα οπωροκηπευτικά που θα προορίζονται για την κάλυψη των αναγκών της οικογένειάς του σε τρόφιμα. Η καλλιέργεια γίνεται με απόλυτα βιολογική μέθοδο και την υποχρέωση των δικαιούχων να δίνουν το 10% της παραγωγής τους στο Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Αγρινίου. Οι ωφελούμενοι δεν υφίσταται καμία οικονομική επιβάρυνση για την συμμετοχή τους στην δομή του Δημοτικού Λαχανόκηπου, αλλά είναι υποχρεωμένοι να εφαρμόζουν τον κανονισμό λειτουργίας του.

Όσοι ενδιαφέρονται μπορούν να λαμβάνουν επιπλέον πληροφορίες  από το Τμήμα Αγροτικής Παραγωγής (τηλ. επικοινωνίας 26413-63452,453,454,456 ή στο: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.).

Διαβάστηκε 983 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.