Τρίτη, 19η Μαρτίου 2024  2:16 πμ
 
wm small
Πέμπτη, 04 Ιανουαρίου 2018 17:42

3 τρόποι να ενισχύσετε την αυτοπεποίθησή σας όταν κανείς άλλος δεν πιστεύει σε εσάς

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Φτάσατε στη στιγμή που είστε έτοιμοι να κινηθείτε πέρα από τη ζώνη άνεσής σας και να κάνετε τα όνειρά σας πραγματικότητα. Μπορείτε να στηρίξετε την επιτυχία, έχετε επιστρατεύσει το κουράγιο να μοιραστείτε τους φιλόδοξους στόχους σας με τον κόσμο και ξαφνικά… αντί να βρείτε το υποστηρικτικό δίκτυο που περιμένατε, οι άνθρωποι που βρίσκονται κοντά σας, εκφράζουν αμφιβολίες για τις ικανότητες και τις δυνατότητές σας.

Οι περισσότεροι από εμάς έχουμε τελικά μάθει να περιμένουμε και να αντιστεκόμαστε ενάντια στον σκεπτικισμό των άγνωστων γύρω μας, αλλά τι κάνετε όταν η σκληρότερη κριτική προέρχεται από την οικογένεια, τους φίλους, τους κοντινότερους ανθρώπους σας; Τους εμπιστεύεστε επειδή γνωρίζουν τα δυνατά και τα τρωτά σας σημεία. Εξάλλου, σας γνωρίζουν εδώ και πολλά χρόνια. Αν όμως δεν έχετε τη στήριξη εκείνων που περιμένατε ότι θα ήταν δίπλα σας, πώς μπορείτε να επηρεάσετε τον υπόλοιπο κόσμο;

Το κυνήγι των ονείρων μας μπορεί να αποδειχτεί εξαιρετικά δύσκολο, όταν δεν λαμβάνουμε την απαραίτητη στήριξη, ακόμα περισσότερο όταν ο εαυτός μας είναι ο σκληρότερος κριτής μας. Αλλά αν επιθυμείτε να πορευτείτε προς την επιτυχία, θα πρέπει να το κάνετε, ακόμα και αν αντιμετωπίζετε την αμφιβολία από τους άλλους. Για να καταφέρετε με συνέπεια να πιστέψετε σε εσάς, χρειάζεται να ενισχύσετε την αυτοπεποίθησή σας και να την καλλιεργείτε καθημερινά.

Ξεκινήστε με αυτούς τους τρεις τρόπους εξάσκησής της, όταν νιώθετε ότι κανείς άλλος δεν πιστεύει σε εσάς:

1. Οπλιστείτε με ισχυρή θετικότητα

Αν θέλετε να αυξήσετε τα επίπεδα της αυτοπεποίθησής σας, πρέπει να επαναπρογραμματίσετε την εσωτερική σας φωνή, υιοθετώντας θετική σκέψη και ψυχολογία.

• Δημιουργήστε μια καθημερινή συνήθεια προγραμματισμού αυτοπεποίθησης. Ξεκινήστε τη μέρα σας, διαβάζοντας ένα κεφάλαιο από ένα βιβλίο ενδυνάμωσης, ένα ρητό από έναν μεγάλο σοφό ή κάποιο κείμενο πνευματικής στήριξης.

• Αποδεχτείτε ότι μπορεί να μην έχετε τη δυνατότητα να αλλάξετε τους ανθρώπους με τους οποίους εργάζεστε ή την οικογένεια στην οποία γεννηθήκατε, αλλά μπορείτε να επιλέξετε με ποιους θα συναναστραφείτε. Παρακολουθήστε συνέδρια, συναντήσεις και γεγονότα που θα σας βοηθήσουν να συναντήσετε υποστηρικτικά άτομα, που θα σας ωθήσουν στην αποστολή σας. Βρείτε έναν μέντορα, που μπορεί να σας παρέχει τόσο τη ρεαλιστική ματιά, όσο και το κίνητρο για να προχωρήσετε.

• Να θυμάστε ότι ο κύκλος σας δεν είναι περιορισμένος σε εκείνους που ήδη σας γνωρίζουν προσωπικά. Χρησιμοποιήστε σοφά τα κοινωνικά δίκτυα και τα forums, ώστε να αποκτήσετε έναν ιστό διαδικτυακής (και όχι μόνο) στήριξης.

2. Θυμηθείτε τις αποτυχημένες ιστορίες επιτυχημένων προσωπικοτήτων

Πριν θεωρηθούν θρύλοι, δοκίμασαν και αρκετή αποτυχία. Μελετήστε τη σχέση αποτυχίας-επιτυχίας και συνειδητοποιήστε ότι η νίκη ακόμα και των πιο εμβληματικών προσωπικοτήτων χτίστηκε πάνω στο πείσμα τους να συνεχίσουν την προσπάθειά τους.

• Albert Einstein: Αργός στην ανάγνωση και στην ομιλία, οι γονείς και οι δάσκαλοί του σκέφτηκαν ότι ήταν «πνευματικά αργός, αντικοινωνικός και παράλογα ονειροπαρμένος. Χρειάστηκε να περάσουν εννιά χρόνια μετά την αποφοίτησή του από το πανεπιστήμιο για να αποκτήσει μια ακαδημαϊκή θέση.

• Οι αδερφοί Wright: Τα αδέρφια έριξαν τα πρώτα δύο δημιουργήματά τους, πριν καταφέρουν παραπάνω από 700 επιτυχημένες πτήσεις με το τρίτο τους ανεμοπλάνο.

Κανείς δεν είναι τέλειος. Αν δεν είστε πρόθυμοι να αποτύχετε, δεν είστε πρόθυμοι και να επιτύχετε.

3. Ηρεμήστε τον εσωτερικό σας κριτή

Η εξωτερική στήριξη πέφτει στο κενό, αν εσείς οι ίδιοι δεν πιστεύετε στον εαυτό σας. Όμως, η επίδραση του εσωτερικού κριτή δεν είναι εύκολα αναγνωρίσιμη. Αντί να λειτουργεί απευθείας, προτιμά να εμφανίζεται με τη μορφή αμφιβολίας, ενοχής, ντροπής και αίσθησης ανικανότητας. Για να εμποδίσετε τον εσωτερικό σας κριτή να παρακωλύσει την πρόοδό σας, χρειάζεται να τελειοποιήσετε την τέχνη της δημιουργίας ενός υποστηρικτικού εσωτερικού διαλόγου.

• Θυμηθείτε τις προηγούμενες νίκες και επιτεύγματα: Ανακαλέστε τις προκλήσεις, τα συναισθήματα και την νοοτροπία που είχατε εκείνες τις στιγμές. Υπενθυμίστε στον εαυτό σας ότι μπορείτε να γίνετε εκείνο το άτομο ξανά.

• Αναγνωρίστε τις δυνάμεις σας: Αναρωτηθείτε «σε τι είμαι πολύ καλός/ή;» Μόλις απαντήσετε στην ερώτηση, θα νιώσετε πιο σίγουροι για τον δρόμο που διαλέξατε.

• Ενθαρρύνετε τον εαυτό σας τακτικά με αυτοεπιβεβαιώσεις: βασισμένες στις πραγματικές ικανότητες, αντί για ψεύτικες επιβεβαιώσεις, που συχνά είναι γενικής φύσεως.

• Απαλείψτε την ακραία απαισιοδοξία: Όταν πιστεύουμε ότι οι πιθανότητες είναι ελάχιστες, ενισχύεται και ο φόβος ότι δεν είμαστε αρκετά καλοί, πλούσιοι ή ευφυείς, για να παλέψουμε για κάτι. Αντιθέτως, κατανοήστε ότι ζούμε σε έναν κόσμο αφθονίας. Μπορείτε να αποφασίσετε οποιαδήποτε στιγμή ότι είστε υπεραρκετοί για να δημιουργήσετε κάτι καινούριο και να προσφέρετε κάτι ξεχωριστό.

Η εξωτερική επιβεβαίωση μπορεί να αποδειχθεί εξαιρετικά πολύτιμη. Εντούτοις, είναι προσωπική σας ευθύνη να δουλέψετε την αυτοπεποίθηση που αναβλύζει από μέσα σας. Αν το υπάρχον κλίμα δεν καλλιεργεί την αυτοπεποίθηση, τότε ήρθε η στιγμή να σχεδιάσετε εσείς ένα υποστηρικτικό περιβάλλον. Κάντε το πρώτο βήμα και πιστέψτε στον εαυτό σας και θα δείτε ότι και οι υπόλοιποι θα ακολουθήσουν στα χνάρια σας.

Photo: Author/Depositphotos

 
Διαβάστηκε 7819 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 04 Ιανουαρίου 2018 18:17
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.