Πέμπτη, 28η Μαρτίου 2024  12:45 μμ
 
wm small
Τρίτη, 02 Ιανουαρίου 2018 19:28

«Ξυστά» από τη Γη θα περάσει αστεροειδής σε μέγεθος… λεωφορείου! (φωτό)

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Πολύ κοντά από τη Γη θα περάσει σήμερα ένας αστεροειδής που ανακαλύφθηκε μόλις πριν από έξι μέρες, μεγέθους όσο ένα λεωφορείο.

Ο αστεροειδής 2017 YD7, σε μέγεθος λεωφορείου, θα περάσει σε απόσταση 2 εκατ. χιλιομέτρων, απόσταση που θεωρείται αρκετά κοντά σύμφωνα με τα μεγέθη που ισχύουν στο Διάστημα.

Η NASA χαρακτηρίζει επικίνδυνο τον αστεροειδή, που περνούν σε απόσταση κάτω από τα 7 εκατομμύρια χιλιόμετρα από τον πλανήτη μας.

O αστεροειδής αναμένεται να περάσει με ταχύτητα 37.800 χλμ ανά ώρα στις 02:40 π.μ. της Τετάρτης (ώρα Ελλάδος), με ταχύτητα πέντε φορές μεγαλύτερη από το γρηγορότερο υπερηχητικό αεροσκάφος, το North American X-15, το οποίο ταξιδεύει με ταχύτητα 7.300 χλμ/ώρα

Έχει διάμετρο 6-21 μέτρα και εντοπίστηκε για πρώτη φορά από το Mount Lemmon Survey στην Αριζόνα στις 28 Δεκεμβρίου.

Υπενθυμίζεται, ότι ανήμερα τα Χριστούγεννα είχε εντοπιστεί ένας άλλος αστεροειδής, ο οποίος πέρασε δύο μέρες αργότερα ανάμεσα στη Γη και τη Σελήνη σε απόσταση 224.000 χλμ από τον πλανήτη μας.

http://pronews.gr

 

Διαβάστηκε 2741 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.