Παρασκευή, 19η Απριλίου 2024  2:21 μμ
 
wm small
Τετάρτη, 05 Αυγούστου 2015 07:00

Drops of Breath: Πρωτοποριακή υποβρύχια παράσταση χορού [εικόνες&βίντεο]

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Μία πρωτοποριακή παράσταση θα μας βυθίσει στα άδυτα της χορογραφίας στα τέλη Σεπτέμβρη.

Ο λόγος για το εκπληκτικό Drops of Breath, μία υποβρύχια παράσταση χορού, που γίνεται για πρώτη φορά στον κόσμο από μία πολυσυλλεκτική ομάδα χορευτών.

Στις τρεις παραστάσεις τους που θα γίνουν 25, 26 και 27 Σεπτεμβρίου στο Ακρωτήριο του Σουνίου, κάτω από τον αρχαίο ναό του Ποσειδώνα, σε μία υποθαλάσσια σκηνή, 14 χορευτές, μεταξύ αυτών και τρεις με κινητικά προβλήματα, από τη Γαλλία, την Ελλάδα και την Κύπρο, θα ερμηνεύσουν μία μαγευτική χορογραφία που υπογράφουν η Αποστολία Παπαδαμάκη και η Sophie Bulbulyan, οι οποίες είχαν και την αρχική ιδέα.

Οσοι θέλουν να παρακολουθήσουν την παράσταση, έχουν τρεις επιλογές. Είτε να βουτήξουν με καταδυτική στολή στα 6 μέτρα βάθος και να δουν από κοντά τους χορευτές, είτε να τους δουν από την επιφάνεια της θάλασσας, είτε έξω σε γιγαντοοθόνες.

Οπως αναφέρει η Αποστολία Παπαδαμάκη, μιλώντας στην εφημερίδα Καθημερινή «Δεν είναι μία εύκολη παράσταση. Απαιτεί μεγάλη προετοιμασία και ενέργεια. Το να κινείεσαι στον βυθό με όλον αυτό τον εξοπλισμό είναι πολύ κουραστικό. Στη διάρκεια της προετοιμασίας μας δύο χορευτές αποχώρησαν και τους αντικαταστήσαμε.» Μάλιστα προσθέτει ότι «στο νερό οι χορευτές δεν μπορούν να μείνουν σταθεροί σε ένα σημείο άρα δεν μπορεί να υπάρξει ακρίβεια στον χώρο και το χρόνο».

Οσο για τα προβλήματα που έχει ένα τέτοιο εγχείρημα, η Sophie Bulbulyan εξηγεί: «Πρέπει να αντιμετωπίσεις τον καιρό, την ορατότητα, το κρύο, τη ζέστη, προβλήματα όπως πόνο στα αυτιά, ή κρυώματα»

Σχετικά με τη χορογραφία, εξηγούν ότι υπάρχουν αρκετοί συμβολισμοί και μεταφορές που έχουν να κάνουν με το υγρό στοιχείο, τη γέννηση της ζωής, το μοίρασμα και το πώς συνδέονται όλα αυτά μεταξύ τους»

Η παράσταση Drops of Breath, αποτελεί την κορυφαία εκδήλωση ενός ευρύτερου πρότζεκτ με τίτλο «Η υποβρύχια καρδιά της Μεσογείου», έργο πολλαπλών δράσεων, το οποίο κατέθεσαν η Αποστολία Παπαδαμάκη και η Sophie Bulbulyan και επιλέχθηκε από το πρόγραμμα «Δημιουργική Ευρώπη»

Πηγή: Drops of Breath: Πρωτοποριακή υποβρύχια παράσταση χορού [εικόνες&βίντεο] | iefimerida.gr http://www.iefimerida.gr/news/220131/drops-breath-protoporiaki-ypovryhia-parastasi-horoy-eikonesvinteo#ixzz3hfNCrXcj

 

Πολυμέσα

Διαβάστηκε 3732 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.