Παρασκευή, 19η Απριλίου 2024  2:45 μμ
 
wm small
Πέμπτη, 28 Δεκεμβρίου 2017 12:21

"ΤΑ ΚΑΣΤΡΑ ΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ - Οδοιπορικό στις Ιερές Μονές της Αιτωλοακαρνανίας"

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Ο Δήμος Αγρινίου, ο Σύνδεσμος Αιτ/νων ΄΄ΟΣΙΟΣ ΕΥΓΕΝΙΟΣ Ο ΑΙΤΩΛΟΣ΄΄  και ο Ιερός Ναός Αποστόλου Φιλίππου Γραμματικούς Αγρινίου συνδιοργάνωσαν την εκδήλωση για την παρουσίαση του βιβλίου του Καθηγητού - συγγραφέα κ.ΧΡΗΣΤΟΥ ΓΕΡ. ΣΙΑΣΟΥ με τίτλο: ΤΑ ΚΑΣΤΡΑ ΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ και υπότιτλο, Οδοιπορικό στις Ιερές Μονές της Αιτωλοακαρνανίας.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 23 Δεκεμβρίου 2017 στον Ιερό Ναό Αποστόλου Φιλίππου στη Γραμματικού του Δήμου Αγρινίου.

Εισηγητές της εκδήλωσης ήταν ο εφημέριος του ναού και Αρχιερατικός επίτροπος Μακρυνείας π. Σπυρίδων Ιωάννου και  ο διδάκτωρ του Παντείου Πανεπιστημίου Αθηνών κ. Ιωάννης Καρυδάς.

Την παρουσίαση συντόνισε η κ. Δέσποινα Γεωργιάδη Αλεξόπουλου ενώ στον συγγραφέα αλλά και τους προσκεκλημένους του ευχήθηκε η Αντιδήμαρχος Πολιτισμού  Μαρία Παπαγεωργίου και απένειμε έπαινο στη χορωδία ΄΄Αγία Σκέπη΄΄ ως ένδειξη τιμής κι ευγνωμοσύνης για τη συμμετοχή της στην εκδήλωση.

Επίσης έπαινο απένειμε ο κ. Σιάσος στον Αρχιερατικό επίτροπο π. Σπυρίδωνα Ιωάννου για το έργο του.

Η εκδήλωση πλαισιώθηκε μουσικά από τη χορωδία "Αγία Σκέπη" με κατανυκτικούς βυζαντινούς ύμνους και κάλαντα από όλη την Ελλάδα υπό τη χοραρχία της κ. Χρυσούλας Τασολάμπρου

Διαβάστηκε 2138 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 28 Δεκεμβρίου 2017 12:38
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.