Τρίτη, 19η Μαρτίου 2024  9:36 πμ
 
wm small
Κυριακή, 24 Δεκεμβρίου 2017 14:02

Η επιτυχημένη τραγουδίστρια Δήμητρα Καψάλη στο AgriniοBestOf.gr

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Η Δήμητρα Καψάλη έχει ρίζες από την Ηπειρο αλλά γεννήθηκε, μεγάλωσε και ζεί στο Αγρίνιο. Σπούδασε Πολιτικός Μηχανικός και Κομμωτική αλλά ασχολείται με το τραγούδι από τα φοιτητικά της χρόνια. Είναι αυτοδίδακτη και της αρέσει πολύ το Ρεμπέτικο. Το AgrinioBestOf.gr και η Χρύσα Σπαή την συνάντησε στον χώρο που δουλεύει αυτή την περίοδο και μίλησε μαζί της για τους αναγνώστες του AgrinioBestOf.gr

images 03
Ποιο είδος τραγουδιού σας αρέσει περισσότερο;

Το ρεμπέτικο και το έντεχνο αλλά από την στιγμή που ασχολούμαι επαγγελματικά τραγουδάω όλα τα είδη.

Εχετε κάνει κάποια δισκογραφική δουλειά ; Που μπορεί να σας ακούσει κάποιος ;

Δεν έχω κάνει ακόμη κάποια δισκογραφική δουλειά. Τραγουδάω σηνήθως σε γάμους, πανηγύρια, πολιτιστικές εκδηλώσεις και όπου αλλού με καλούν και κρίνω ότι μπορώ να ανταπεξέλθω. Όμως πάντα επιλεκτικά.

Πες πας κάτι για την παράδοση και την ιστορία μας στο τραγούδι ;

Οσον αφορά την παράδοση έχω να πώ ότι δεν έχει ξεχαστεί και βλέπω τα τελευταία χρόνια και νέο κόσμο που τους αρέσει το κλαρίνο και το δημοτικό τραγούδι. Ετσι όπως έχει εξελιχθεί βέβαια που δεν είναι ακριβώς το παραδοσιακό δημοτικό αλλά όπως και να έχει θεωρείται και αυτό δημοτικό.

Πως ξεκίνησε η ενασχολησή σας με το τραγούδι ;

Όταν ήμουν φοιτήτρια στην Πάτρα είχα έναν συμφοιτητή που τραγουδούσε και έπαιζε κιθάρα. Εκεί σε μια εκδρομή πρωτομαγιάς τραγουδούσαμε σαν παρέα όπου συμμετείχα και εγώ. Τότε αυτός μου λέει: Δήμητρα ξέρεις ότι έχεις πολύ ωραία φωνή ; φυσικά ένοιωσα έκπληξη αλλά αυτός επέμενε να με πάρει μαζί του σε κάποιο μαγαζί που δούλευε (τραγουδούσε). Ετσι πήγα κάποια στιγμή και εγώ και από τότε παρέμεινα στο χώρο του τραγουδιού καθότι είχα συνέχεια προτάσεις για δουλειά και συνεργασίες. Η μοναδική αποχή που είχα ήταν γύρω στα έξι χρόνια, όταν έκανα τα παιδιά μου και περίμενα να μεγαλώσουν λίγο.

Αρα, έχετε οικογένεια ;

Μάλιστα. Εχω δυο αγόρια, εκ των οποίων ο ένας δουλεύει μαζί μου σαν μουσικός (τραγουδάει και παίζει αρμόνιο) και ο άλλος είναι στο τελευταίο έτος της σχολής Εμποροπλοιάρχων στην Πρέβεζα.

Κάνατε κάποιες σπουδές πάνω στο τραγούδι;

Οχι, είμαι αυτοδίδακτη.

images 04

Το AgrinioBestOf.gr ευχαριστεί την Κα Αντζελα για την βοήθεια στις συνεντεύξεις με τους καλλιτέχνες !

Οι γονείς πρέπει να στέλνουν τα παιδιά τους για μουσικές σπουδές αν βλέπουν ότι έχουν κάποια σχετική κλίση;

Βέβαια. Καθότι μέσα από το ταλέντο τους μπορούν να αποκατασταθούν και επαγγελματικά. Είναι πολύ σημαντικό να κάνεις κάτι που σου αρέσει και να μπορείς να ζείς από αυτό. Βέβαια πρέπει να πούμε πως στο δικό μας αντικείμενο έχουν δυσκολέψει πολύ τα πράγματα γιατί αφού η πλειοψηφία του κόσμου δεν μπορεί να βγεί έξω να διασκεδάσει είναι αυτονόητο ότι έχει πέσει και η δουλειά η δική μας,

Πως βλέπετε τα Τalent-Show ;

Είναι όλα στημένα. Δεν βλέπουμε κάποια άτομα που βγήκαν πρώτα να κάνουν καριέρα. Συνήθως βλέπουμε άτομα που βγήκαν τρίτα ή τέταρτα. Σε αυτό παίζει ρόλο και ο παράγοντας γνωριμίες, manager κλπ.

Ποιο είδος αγαπάτε περισσότερο;

Αγαπάω το ρεμπέτικο καθότι με αυτό ξεκίνησα και αυτό άκουγαν και οι δικοί μου. Πιστεύω ότι το ρεμπέτικο έχει να πεί πολλά, είναι η ιστορία του λαού μας, εκφράζει την πραγματικότητα όπως και το δημοτικό φυσικά αλλά το ρεμπέτικο θεωρώ ότι είναι πιο κοντά στην ψυχή του Ελληνα.

images 06

Η σχέση της Αιτωλοακαρνανίας με το δημοτικό τραγούδι και την παράδοση γενικότερα;

Βλέπω με μεγάλη μου χαρά σε όποιες πολιτιστικές εκδηλώσεις πηγαίνω το καλοκαίρι με συλλόγους – ομάδες κλπ, να ακολουθεί πολύ νεολαία και να τους αρέσει το δημοτικό τραγούδι. Συμμετέχουν, Χορεύουν και το ζητάνε. Αυτό βλέπω και εδώ στο μαγαζί που δουλεύω, το «Σταυροδρόμι», όταν τραγουδάμε δημοτικά ο κόσμος ενθουσιάζεται, χορεύει. Είναι η παράδοσή μας όπως και να το κάνουμε, είναι στο DNA μας.

Ένα μήνυμα για τις μέρες των εορτών – Χριστούγεννα και Πρωτοχρονιά ;

Το μήνυμα να μην απελπιζόμαστε, να έχουμε αισιοδοξία και φυσικά υγεία. Ο Ελληνας ποτέ δεν πάει χαμένος πάντα ξέρει να ξεπερνάει τα όποια προβλήματα. Αυτό που βλέπω στην δουλειά μου είναι ότι ο κόσμος που βγαίνει έξω να διασκεδάσει είναι οι ίδιοι και οι ίδιοι. Οι υπόλοιποι μένουν στο σπίτι και μαραζώνουν. Φυσικά και αυτοί θέλουν να βγούν αλλά λόγω των στενών οικονομικών τους δυνατοτήτων δεν μπορούν. Αυτό που έχει σημασία είναι να έχουμε την υγεία μας και να μην απελπιζόμαστε.

images 12

Τμήμα Παραγωγής Ειδήσεων και Ενημέρωσης του AgrinioBestOf.gr

 

Διαβάστηκε 15664 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Κυριακή, 24 Δεκεμβρίου 2017 21:00
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Χρύσα Σπαή

Η Χρύσα Σπαή τελείωσε Δημοσιογραφία στα Δ.Ι.Ε.K. Αγρινίου και συνεργάζεται με το AitoloakarnaniaBest.gr γράφοντας άρθρα και κάνοντας συνεντεύξεις. Πιστεύει οτι η περιοχή μας έχει να δείξει ενδιαφέρουσα πολιτιστική κίνηση, ενδιαφέροντες ανθρώπους και υπέροχα τοπία και μέσω της δουλειάς της στο παρών site, θα προσπαθήσει να τα αναδείξει. Εκτός αυτού έχει επιμορφωθεί σε θέματα συνεχούς επαγγελματικής κατάρτισης, τουρισμού, μάρκετινγκ και διαφήμησης. Διαθέτει επίσης τίτλους σπουδών ηθοποιίας και βιβλιοθηκονομίας. 

facebook.com/profile.php?id=100009676997033