Τρίτη, 19η Μαρτίου 2024  2:46 πμ
 
wm small
Πέμπτη, 21 Δεκεμβρίου 2017 18:24

Αυτά είναι τα λάθη που κάνουμε στην διακόσμηση του σαλονιού

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

10 διακοσμητικά λάθη που κάνουμε στο σαλόνι.Ιδέες διακόσμησης για ένα σαλόνι χωρίς «λάθη».

Όταν κάνουμε ανακαίνιση ή μετακομίζουμε σε άλλο σπίτι, ένας από τους χώρους που θέλουμε να διακοσμούμε πρώτα είναι το σαλόνι. Όμως, λόγω του ενθουσιασμού μας για να το διακοσμήσουμε πέφτουμε στην παγίδα να κάνουμε λάθη που δεν φαίνονται με την πρώτη ματιά, αλλά σίγουρα με την δεύτερη.

Στην λίστα που ακολουθεί, θα δείτε ποια είναι τα πιο κοινά λάθη που πρέπει να σταματήσουμε να κάνουμε όταν διακοσμούμε το καθιστικό μας.

#1 Ο φωτισμός βρίσκεται μόνο στο ταβάνι

Ο φωτισμός δημιουργεί ατμόσφαιρα που θα έπρεπε να προσαρμόζεται με τη διάθεσή μας. Αυτό δεν είναι δυνατόν να συμβεί, όταν στο σαλόνι υπάρχει μόνος ένας πολυέλαιος. Αντί για αυτό, επιλέξτε φωτάκια, λαμπάκια και επιδαπέδια φωτιστικά, και σίγουρα θα δημιουργηθεί μια πιο όμορφη ατμόσφαιρα.

Διακοσμητικά λάθη σαλονιού.

#2 Λάθος τοποθέτηση της τηλεόρασης

Σύμφωνα με τους ειδικούς, το καλύτερος μέρος για να τοποθετηθεί η τηλεόραση είναι ένας κενός τοίχος. Η απόσταση μεταξύ της τηλεόρασης και του καναπέ εξαρτάται από το μέγεθος της, και πρέπει να ισούται με την διαγώνιο της επί 3 (έως 5).

Advertisement

Λάθος τοποθέτηση της τηλεόρασης στο σαλόνι.

#3 Δεν τοποθετούμε μαξιλάρια στους καναπέδες και τις πολυθρόνες

Μην υποτιμάτε την αξία των μαξιλαριών, καθώς κάνουν τον χώρο να φαίνεται πιο ζεστός και φωτεινός, και δημιουργούν μια χαλαρωτική ατμόσφαιρα. Επιλέξτε χρωματιστά και «αφράτα» μαξιλάρια που ταιριάζουν με το ύφασμα του καναπέ και των πολυθρόνων σας. Απλά, φροντίστε να μην το παρακάνετε.

Μαξιλάρια στους καναπέδες και τις πολυθρόνες.

#4 Ο καναπές δεν χρειάζεται να ακουμπάει στον τοίχο

Αυτός ο κανόνας απευθύνεται μόνο σε μεγάλους χώρους. Αν έχετε την επιλογή να τοποθετήσετε τον καναπές σας μακριά από τον τοίχο, κάντε το. Θα δημιουργήσει άνεση και ο χώρος θα μοιάζει μεγαλύτερος.

Ο καναπές δεν χρειάζεται να ακουμπάει στον τοίχο.#5 Σκούρα έπιπλα σε χαμηλοτάβανα σπίτια

Με το να τοποθετήσετε σκουρόχρωμα έπιπλα σε ένα χαμηλοτάβανο σπίτι, το μόνο που θα καταφέρετε θα είναι να το κάνετε να μοιάζει ακόμη χαμηλότερο. Διαλέξτε καναπέδες και πολυθρόνες σε ήπιους τόνους, καθώς όσο φυσικότερα είναι τα χρώματα σε έναν μικρό χώρο, τόσο το καλύτερο.

Σκούρα έπιπλα σε χαμηλοτάβανα σπίτια.
Οι πολυθρόνες και τα τραπεζάκια φροντίστε να είναι με υπερυψωμένα πόδια

#6 Παλιομοδίτικα έπιπλα

Οι τάσεις της μόδας δεν αφορούν μόνο τα ρούχα και τα αξεσουάρ, αλλά και και τα έπιπλα. Οπότε, στην περίπτωση που υπάρχει η οικονομική δυνατότητα να ανανεωθούν τα έπιπλα σας, μην το αμελήσετε. Επιλέξτε κομμάτια με γραμμές και έντονα μοτίβα. Ακόμη, και αν σας αρέσουν οι παραδοσιακοί καναπέδες, μπορείτε να τον διαλέξετε σε μοντέρνο χρώμα.

Παλιομοδίτικα έπιπλα.

#7 Λάθος τοποθέτηση ή μέγεθος ενός χαλιού

Ένας αποτελεσματικός τρόπος για να ορίσετε περιοχές μέσα στο σαλόνι είναι η χρήση χαλιών. Το πιο συνηθισμένο λάθος που γίνεται είναι να χρησιμοποιούμε μικρά χαλιά, και κάτι τέτοιο φέρνει ανισορροπία στον χώρο. Ένα μεγαλύτερο χαλί μεγαλώνει οπτικά το καθιστικό, αρκεί να τοποθετηθεί σωστά. Να θυμάστε ότι όλα τα έπιπλα θα πρέπει να τοποθετηθούν πάνω στο χαλί.

Λάθος τοποθέτηση ή μέγεθος ενός χαλιού.

#8 Μεγάλα έπιπλα που καταλαμβάνουν τον χώρο

Ένα από τα πιο κοινά λάθη που γίνονται είναι να γεμίζουμε το δωμάτιο με ογκώδη έπιπλα. Αν το σαλόνι σας δεν είναι αρκετά μεγάλο, τότε προτιμήστε διθέσιους καναπέδες με δύο πολυθρόνες. Διαφορετικά αν έχετε έναν ευρύχωρο χώρο, τότε μπορείτε να αγοράσετε ένα μεγάλο καναπέ.

Μεγάλα έπιπλα σαλονιού που καταλαμβάνουν τον χώρο.

#9 Δεν τονίζετε το κέντρο του δωματίου

Κάθε σαλόνι χρειάζεται ένα κεντρικό σημείο. Μπορεί να είναι ένα τζάκι, ένα έργο τέχνης, μια εντυπωσιακή ταπετσαρία, ή ένας φωτεινός πίνακας. Γενικά, οτιδήποτε μπορεί να τραβήξει την προσοχή.

Λάθη που κάνουμε στην διακόσμηση του σαλονιού.

#10 Ντεμοντέ καλύμματα

Μπορεί να αγαπάμε τα σεμεδάκια της μαμάς, αλλά είναι πολύ «πασέ». Τα σωστά καλύμματα των επίπλων μπορούν να μεταμορφώσουν γρήγορα έναν χώρο. Στην αγορά θα βρείτε τεράστια ποικιλία σε χρώματα και υφάσματα σε πολύ οικονομικές τιμές.

Ντεμοντέ καλύμματα σαλονιού.

reconsblog.gr

Διαβάστηκε 12841 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 21 Δεκεμβρίου 2017 18:47
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.