Πέμπτη, 25η Απριλίου 2024  10:07 πμ
 
wm small
Πέμπτη, 14 Δεκεμβρίου 2017 19:14

Παρέμβαση του «Φωτεινού Αστεριού» στο Αιτωλικό – Οικογένειες στα πρόθυρα της εξαθλίωσης!

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Η φτώχεια μαστίζει τα Ελληνικά νοικοκυριά

Όταν οι άνθρωποι που βρίσκονται πίσω από το «Φωτεινό Αστέρι» άνοιξαν τα γράμματα για να τα βάλουν στον τοίχο και να στολίσουν την αίθουσα με τις ευχές και τις ζωγραφιές τους, έμειναν άναυδοι. Ο 9χρονος Αλέξης, μαθητής Δ’ Δημοτικού, είχε στείλει στον Άγιο Βασίλη ένα βαθύ παιδικό παράπονο. Ζήτησε λοιπόν φέτος από τον Άγιο Βασίλη, περισσότερο φαγητό και ένα δώρο για τον αδελφό του που είναι άρρωστος! Ένα γράμμα που συγκλονίζει και συγκινεί και αποδεικνύει περίτρανα την τραγική κατάσταση την οποία βιώνουν οικογένειες της περιοχής, με μικρά παιδιά να μην σιτίζονται όπως πρέπει. Και εδώ βέβαια έρχεται η ευθύνη της πολιτείας και από την άλλη η σπουδαία προσφορά πολιτών, εθελοντών, βιοπαλαιστών οι οποίοι σπεύδουν προσπαθώντας να γλυκάνουν τον πόνο κυρίως των μικρών παιδιών.

Το «Φωτεινό Αστέρι», δραστηριοποιείται και επισήμως από το 2012 με έδρα την Πάτρα. Πρόκειται για Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία, τα μέλη της οποίας έχουν επεκταθεί και εκτός των τειχών της Αχαΐας. Βοηθάει πάνω από 500 άπορες οικογένειες με παιδιά έως 16 ετών, εκ των οποίων αρκετές μονογονεϊκές που έχουν και τα περισσότερα προβλήματα.

Σε αρκετές περιπτώσεις έχει σταθεί στο πλευρό οικογενειών από την Αιτωλοακαρνανία. Ουκ ολίγες φορές, έχει κληθεί να βρεθεί σε περιοχές της Ναυπακτίας, στο Αντίρριο, στο Μεσολόγγι και στο Αγρίνιο. Η «Σ» επικοινώνησε με τον Πρόεδρο του «Φωτεινού Αστεριού» Χρήστο Σπηλιόπουλο, ο οποίος μάλιστα αποκάλυψε, ότι πρόσφατα ζητήθηκε βοήθεια από δύο οικογένειες από το Αιτωλικό. Η μία τετραμελής και η άλλη πενταμελής, με άνεργους και τους δύο γονείς. Από την πρώτη στιγμή το «Φωτεινό Αστέρι» βρέθηκε στην περιοχή μέσω αποστολής τροφίμων μακράς διαρκείας και άλλων ειδών πρώτης ανάγκης, απαλύνοντας στο βαθμό του δυνατού τις συγκεκριμένες οικογένειες που αντιμετωπίζουν οξύτατα προβλήματα επιβίωσης.

Το «Φωτεινό Αστέρι» μάλιστα συνεργάζεται με αυτοδιοικητικούς της περιοχής και την Εκκλησία.

Νίκος Αγγελόπουλος για την εφημερίδα «Συνείδηση»

sinidisi.gr

Διαβάστηκε 791 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.