Πέμπτη, 28η Μαρτίου 2024  11:58 μμ
 
wm small
Παρασκευή, 31 Ιουλίου 2015 10:26

Βάλε στη ζωή σου οκτώ «άβολες» συνήθειες και άλλαξέ την προς το καλύτερο [λίστα]

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Συνειδητά ή ασυνείδητα, αποφεύγουμε στην καθημερινότητά μας να κάνουμε πράγματα που δεν μας βολεύουν και τα οποία απαιτούν προσπάθεια. Κι όμως, η βελτίωση στην ποιότητα της ζωής μπορεί να έρθει βάζοντας την καθημερινότητά μας, ορισμένες από τις πιο «άβολες» συνήθειες.

Δείτε τις παρακάτω οκτώ περιπτώσεις που βοηθούν στην αλλαγή της καθημερινότητας.

1.Ρωτήστε τα πάντα
Ενα από τα πιο «άβολα» πράγματα, είναι να ρωτάτε καθημερινά και να ψάχνετε απαντήσεις για ό,τι σας προβληματίζει.

2.Να είστε ειλικρινής
Σαφέστατα αυτό δεν θα ακουστεί βολικό για τους περισσότερους όμως το να είσαι ειλικρινής με τους περισσότερους ανθρώπους που μπορείς, θα αποδειχθεί μακροπρόθεσμα, μια από τις μεγαλύτερες αξίες.

3.Ξυπνήστε νωρίς το πρωί
Το πρωινό ξύπνημα θα σας κάνει πιο οργανωτικούς μέσα στη διάρκεια της ημέρας και θα σας δώσει περισσότερη ενέργεια για μελέτη και δουλειά. Το να ξεκινάς τη μέρα σου, την στιγμή που όλοι οι υπόλοιποι κοιμούνται και μέσα στην ησυχία, μπορεί να αποδειχθεί ευεργετικό.

4.Πρόσεχε τα λεφτά σου
Από το σέρβις του αυτοκινήτου μέχρι την ασφάλεια ζωής, από τον καφέ που αγοράζεις μέχρι τις τηγανιτές πατάτες, σημείωνε κάθε ευρώ που ξοδεύεις για πολλούς μήνες. Προσπάθησε να πληρώνεις πάντα με μετρητά. Οταν φτάνεις στο ταμείο και πρέπει να βγάλεις χρήματα από το πορτοφόλι σου, θα το σκεφτείς πάντα δύο φορές.

5.Σημείωνε τι τρως
Το να σημειώνεις το φαγητό που καταναλώνεις αλλά και τη γυμναστική που κάνεις, θα σε βοηθήσει να καταλάβεις το κακό που έκανες στον οργανισμό σου τα προηγούμενα χρόνια.

6.Τρώγε θρεπτικές τροφές
Αφού αρχίσεις να σημειώνεις το φαγητό που καταναλώνεις, προσπάθησε να τρως θρεπτικά φαγητά. Σίγουρα θα σου κοστίσει λίγο πιο ακριβά αλλά σίγουρα πολύ πιο φθηνά από τις εξετάσεις και τις θεραπείες που ίσως χρειαστείς αν ακολουθείς κακή διατροφή.

7.Προπονήσου στο δημόσιο λόγο
Ισως ακούγεται τρομακτικό για κάποιους αλλά ποτέ δεν ξέρεις πότε θα χρειαστείς να βγάλεις κάποιο λόγο στο κοινό.

8.Οριοθέτησε έναν «αδύνατο» στόχο
Ενα από τα πιο «άβολα» πράγματα που μπορείς να βάλεις στην καθημερινότητά σου είναι να οριοθετήσεις έναν στόχο, ο οποίος φαντάζει εξαιρετικά δύσκολος βάσει των δυνατοτήτων σου. Αν για παράδειγμα έχεις την αντοχή να τρέχεις 1 χλμ την ημέρα, βάλε στόχο να φτάσεις τα 7 χλμ σε βάθος ενός χρόνου.

Πηγή: Βάλε στη ζωή σου οκτώ «άβολες» συνήθειες και άλλαξέ την προς το καλύτερο [λίστα] | iefimerida.gr http://www.iefimerida.gr/news/219707/vale-sti-zoi-soy-okto-avoles-synitheies-kai-allaxe-tin-pros-kalytero-lista#ixzz3hS8eALnk

 

Διαβάστηκε 3261 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.