Τρίτη, 19η Μαρτίου 2024  4:37 πμ
 
wm small
Τετάρτη, 13 Δεκεμβρίου 2017 22:58

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η θεατρική παράσταση «Η Ανάσσα των Χριστουγέννων» της Αριάδνης Δάντε από τους μαθητές και εκπαιδευτικούς του 23ου Νηπιαγωγείου Αγρινίου.

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Την Κυριακή 10/12 βρεθήκαμε στην αίθουσα εκδηλώσεων του 6ου Δημοτικού Σχολείου Αγρινίου, όπου πραγματοποιούσε την Χριστουγεννιάτικη γιορτή του το 23ο Νηπιαγωγείο. Η εκδήλωση περιελάμβανε και την θεατρική παράσταση «Η Aνάσσα των Χριστουγέννων» της Αριάδνης Δάντε. Ομολογουμένως ήταν μια πολύ ενδιαφέρουσα εμπειρία καθότι τα παιδιά σε συνεργασία με τους εκπαιδευτικούς κατέπληξαν τους παρευρισκόμενους. Η Χρύσα Σπαή μίλησε με την Συγγραφέα Παιδικής Λογοτεχνίας Κα Αριάδνη Δάντε για τους αναγνώστες του AgrinioBestOf.gr

image 28

Πως αισθάνεσαι με τα παιδιά όταν ανεβαίνετε μαζί στην σκηνή ;

Πάρα πολύ ωραία. Είτε είμαι στην σκηνή, είτε στην τάξη, μου αρέσει πολύ η παρέα των παιδιών. Ο χώρος δεν παίζει κάποιο ιδιαίτερο ρόλο.

Στα όνειρα του κάθε παιδιού υπάρχει ο Άι-Βασίλης. Πρέπει εμείς οι γονείς να κρατάμε ζωντανό το έθιμο του παππού με την μακριά γενειάδα;

Βεβαίως. Καταρχάς, κι εγώ πιστεύω ότι υπάρχει ο Άι-Βασίλης και θεωρώ ότι ως γονείς πρέπει να συντηρούμε αυτή την άποψη στα παιδιά. Γιατί να μην υπάρχει ο Άι-Βασίλης; Ο Άι-Βασίλης συμβολίζει ελπίδα, αγάπη και όλα αυτά τα θετικά μηνύματα. Περιμένουμε τα Χριστούγεννα και όλοι μας αλλάζουμε διάθεση. Νιώθουμε ευτυχισμένοι, πολύχρωμοι και καλό είναι να το κρατάμε όχι μόνο για τα παιδιά αλλά και για εμάς τους ίδιους.

Τι προσδοκεί το κάθε παιδί από τον Άι-Βασίλη;

Στην ουσία προσδοκεί ένα δώρο. Την εκπλήρωση κάποιας επιθυμίας. Το ίδιο ισχύει και για τους μεγάλους.

image 20

Το χαμόγελο και τα λαμπερά ματάκια των παιδιών σε συγκινούν μιας και εσύ η ίδια είσαι μητέρα ;

Πάντα με συγκινούν. Με συγκινούν ιδιαίτερα. Δεν σας κρύβω ότι και σήμερα, προς το τέλος της παράστασης δεν άντεξα και συγκινήθηκα έντονα. Όταν χαίρονται τα παιδιά, σου δίνουν την αγάπη τους και αυτό είναι πολύ δυνατό συναίσθημα. Δεν μπορείς να μείνεις ασυγκίνητος σε αυτή την αντίδραση.

Οι γιορτές τι μηνύματα και τι συναισθήματα φέρνουν όχι μόνο για τα παιδιά αλλά και για εμάς τους μεγάλους;

Πιστεύω, πως τα Χριστούγεννα σκορπίζουν παντού τη χαρμόσυνη είδηση της γέννησης του θείου βρέφους και σηματοδοτούν την ελπίδα και τη χαρά της ζωής. Πρόσθετα, η Πρωτοχρονιά μας φέρνει την αλλαγή του έτους και σηματοδοτεί μια νέα εποχή. Εμείς οι μεγάλοι νιώθουμε πως αφήνουμε πίσω μας ότι έγινε και προχωράμε σε κάτι καινούριο. Ωστόσο, υπάρχουν και κάποιοι που νιώθουν μελαγχολία. Είναι οι άνθρωποι που έχουν χάσει κάποιο αγαπημένο πρόσωπο και νοσταλγούν τις όμορφες χριστουγεννιάτικες στιγμές τους.

image 35

Τώρα θα μας πείς και λίγα πράγματα για τα καινούργια σου βιβλία.

Το καινούργιο μου βιβλίο είναι το θεατρικό παραμύθι «Η Ανάσσα των Χριστουγέννων». Στην ουσία, το έργο αυτό μας βοήθησε να οργανώσουμε τη σημερινή παράσταση. Σήμερα, σε συνεργασία με τις δασκάλες και νηπιαγωγούς από το 23ο Νηπιαγωγείο αποδώσαμε το παραμύθι «Η Ανάσσα του Πάγου» που κυκλοφόρησε πριν ένα χρόνο. Μέσα από την έμμετρη απόδοση του παραμυθιού, προσπαθούμε να νιώσουμε τη μαγεία των ξωτικών του Ροβανιέμι, που προσπαθούν να πραγματοποιήσουν τις επιθυμίες των παιδιών. Απόψε, καταφέραμε μέσα από την παράσταση να μοιράσουμε τα δώρα στον κόσμο και τα παιδιά -με την βοήθεια των δασκάλων τους- μας απέδειξαν ότι με την δύναμη της θέλησης, δεν σταματάς πουθενά. Ούτε στην αναποδιά της βασίλισσας Ανάσσας, ούτε στην αναποδιά από το καμίνι της βίδας. Είδαμε μαζί ότι με τη δύναμη της αγάπης και της θέλησης (και λίγης χρυσόσκονης) ξεπεράσαμε όλα τα εμπόδια.

Να μας ενημερώσετε λίγο αν πηγαίνετε και σε άλλες πόλεις στην Ελλαδα με το έργο σας.

Από πέρυσι ξεκίνησα μια μεγάλη καμπάνια για να βοηθήσω τον οργανισμό «Το Χαμόγελο του Παιδιού». Οι πωλήσεις του βιβλίου «Η Ανάσσα του πάγου» στηρίζουν το έργου του Χαμόγελου του Παιδιού, καθώς, πριν τρία χρόνια έγραψα το συγκεκριμένο παραμύθι για τα παιδιά του σπιτιού της Τέμενης Αιγίου. Για μένα, η Ανάσσα του Πάγου σκεπάζει όλα τα παιδιά του Χαμόγελου. Η προώθηση του βιβλίου είναι ένας μεγάλος αγώνας, γιατί η εποχή μας είναι δύσκολη. Αντιλαμβάνεστε ότι μετά τις θεομηνίες και τις καιρικές καταστροφές, το βάρος έχει πέσει στο να βοηθάμε με άλλα μέσα τους συνανθρώπους μας και όχι τόσο το να αγκαλιάζουμε τα παραμύθια, κάτι το οποίο είναι και λογικό.

Το συγκεκριμένο εγχείρημα είναι δύσκολο, αλλά παρόλα αυτά το προσπαθώ. Υπάρχουν κάποια ταξίδια στο πλάνο, με επόμενο μεγάλο σταθμό στη Θεσσαλονίκη και ελπίζω να αγκαλιάσει ο κόσμος το παραμύθι μου. Εύχομαι σε όλον τον κόσμο να ζει τα παραμύθια του και όλοι οι άνθρωποι να είναι γεροί και ευτυχισμένοι.

image 29

Οι συμμετέχοντες νηπιαγωγοί δήλωσαν:

Η Κα Χαρά Κανιούρη η οποία εργάζεται στο 23ο Νηπιαγωγείο Αγρινίου δήλωσε ότι θέλει να ευχαριστήσει την Αριάδνη Δάντε για το θεατρικό της έργο, αλλά και για την συμμετοχή της στην παράσταση που παίξανε στην Χριστουγεννιάτικη γιορτή του σχολείου της, στην οποία επίσης συμμετείχε και η ίδια καθώς και η συναδελφός της Κα Αντωνία Στυλιανού. Το γεγονός της συμμετοχής και εκπαιδευτκών στην παράσταση προκάλεσε μεγαλύτερο ενδιαφέρον. καθώς ήταν κάτι που δεν γινόταν μέχρι φέτος. Εύχεται Χρόνια Πολλά σε όλο τον κόσμο και καλά Χριστούγεννα.

Η Κα Αντωνία Στυλιανού είναι και αυτή εκπαιδευτικός στο 23ο Νηπιαγωγείο και δήλωσε ότι η φετεινή γιορτή ηταν κάτι το ιδιαίτερο για αυτήν, καθ’ότι πρώτη φορά συμμετείχε στο θεατρικό, έγινε παιδί, έπαιξε με τα παιδιά, το χάρηκε σαν παιδί και ένοιωσε ότι ξαναγεννήθηκε. Ιδιαίτερη χαρά λόγω του γεγονότος ότι στο θεατρικό έπαιξε και η κα Αριάδνη Δάντε, με την οποία έχουν ξανασυνεργαστεί στο παρελθόν και έχουν κάνει πάρα πολλές εκπαιδευτικές δράσεις μαζί. Το φετεινό όμως ήταν το κάτι άλλο. Θέλησαν να περάσουν ένα μήνυμα αγάπης, χαράς και αρμονίας σε όλο τον κόσμο.

Η Κα Μπατζογιάννη Μαρία είναι αναπληρώτρια στο 23ο Νηπιαγωγείο Αγρινίου και δήλωσε ότι θέλει να εκφράσει την χαρά της που συμμετείχε σε μια τέτοια εκδήλωση και γνώρισε από κοντά την Κα Αριάδνη Δάντε και χάρηκε παρά πολύ με την χαρά των παιδιών και των συναδέλφων με την παράσταση, που πήγε πολύ καλά και εύχεται καλά Χριστούγεννα σε όλο τον κόσμο.

Η Κα Πηνειώ Χριστοδούλου εργάζεται και αυτή στο 23ο Νηπιαγωγείο Αγρινίου και δίνει συγχαρητήρια στα παιδιά και στους συναδέλφους που συμμετείχαν στην παράσταση και έφεραν αυτό το καλό αποτέλεσμα. Επίσης ευχαριστεί την κα Αριάδνη Δάντε για την συμμετοχή της και εύχεται σε όλο τον κόσμο Καλά Χριστούγεννα με Υγεία.

Τμήμα Παραγωγής Ειδήσεων και Ενημέρωσης του AgrinioBestOf.gr

 

Ακολουθεί πλούσιο φωτογραφικό υλικό απο την παράσταση :

Διαβάστηκε 10231 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 19 Δεκεμβρίου 2017 12:52
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Χρύσα Σπαή

Η Χρύσα Σπαή τελείωσε Δημοσιογραφία στα Δ.Ι.Ε.K. Αγρινίου και συνεργάζεται με το AitoloakarnaniaBest.gr γράφοντας άρθρα και κάνοντας συνεντεύξεις. Πιστεύει οτι η περιοχή μας έχει να δείξει ενδιαφέρουσα πολιτιστική κίνηση, ενδιαφέροντες ανθρώπους και υπέροχα τοπία και μέσω της δουλειάς της στο παρών site, θα προσπαθήσει να τα αναδείξει. Εκτός αυτού έχει επιμορφωθεί σε θέματα συνεχούς επαγγελματικής κατάρτισης, τουρισμού, μάρκετινγκ και διαφήμησης. Διαθέτει επίσης τίτλους σπουδών ηθοποιίας και βιβλιοθηκονομίας. 

facebook.com/profile.php?id=100009676997033