Παρασκευή, 19η Απριλίου 2024  8:48 μμ
 
wm small
Τετάρτη, 13 Δεκεμβρίου 2017 17:11

Η Βόνιτσα τίμησε τον Πολιούχο της Άγιο Σπυρίδωνα

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Με κάθε εκκλησιαστική λαμπρότητα και επισημότητα, καθώς και με τη συμμετοχή πλήθους πιστών, εορτάσθηκε και εφέτος στην Βόνιτσα η μνήμη του προστάτου και πολιούχου της Αγίου Σπυρίδωνος, στον ομώνυμο ιστορικό ενοριακό Ιερό Ναό.

Την παραμονή της εορτής τελέσθηκε Μέγας Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός μετ΄αρτοκλασίας, στον οποίο χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ. Κοσμάς.

Στο κήρυγμά του ο Σεβασμιώτατος μεταξύ άλλων ανέφερε τα εξής: «Κάθε μέρα εορτάζουμε πολλούς Αγίους… τους προβάλλει η Εκκλησία μας να τους τιμήσουμε και να τους μιμηθούμε… Να γίνουμε και εμείς Άγιοι, μπορούμε να γίνουμε. Το θέλει ο Θεός, η σωτηρία μας…

Τι χρειάζεται για να γίνουμε Άγιοι; Χρειάζεται πρώτα να το θελήσουμε, να αποτινάξουμε τον εγωισμό μας ο οποίος γίνεται εμπόδιο, να απομακρύνουμε τον κόσμο, το κοσμικό φρόνημα, να ζήσουμε με ακρίβεια και συνέπεια την λειτουργική και μυστηριακή ζωή. Πρότυπό μας ο Άγιος Σπυριδώνας…».

Το πρωί της εορτής τελέσθηκε η Ακολουθία του Όρθρου και η Πανηγυρική Θεία Λειτουργία κατά την οποία ομίλησε ο ιεροκήρυξ και καθηγούμενος της Ι. Μ. Εισοδίων της Θεοτόκου Μυρτιάς Αρχιμ. π.Ιωσήφ Ζωγράφος. Αμέσως μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας, πραγματοποιήθηκε η καθιερωμένη Λιτάνευση της Ιεράς Εικόνος και των Ιερών Λειψάνων που φυλάσσονται στον Ιερό Ναό, παρουσία πλήθους πιστών υπό τους ήχους της φιλαρμονικής Βόνιτσας.

eortasmos-agiou-spyridona-vonitsa (1)

eortasmos-agiou-spyridona-vonitsa (3)

eortasmos-agiou-spyridona-vonitsa (4)

eortasmos-agiou-spyridona-vonitsa (5)

 

 

eortasmos-agiou-spyridona-vonitsa (6)

eortasmos-agiou-spyridona-vonitsa (7)

eortasmos-agiou-spyridona-vonitsa (8)

eortasmos-agiou-spyridona-vonitsa (9)

eortasmos-agiou-spyridona-vonitsa (10)

eortasmos-agiou-spyridona-vonitsa (11)

agrinionews.gr

Διαβάστηκε 1093 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.