Σάββατο, 20η Απριλίου 2024  2:22 μμ
 
wm small
Δευτέρα, 11 Δεκεμβρίου 2017 18:07

Στο «ραντάρ» της Fraport το αεροδρόμιο Μεσολογγίου

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Mια διεργασία που ενδέχεται να έχει σημαντική εξέλιξη αποκαλύπτει το agrinionews.gr. Αφορά το αεροδρόμιο του Μεσολογγίου το οποίο, σύμφωνα με τις πληροφορίες, έχει τεθεί στο «μικροσκόπιο» της Fraport, στη δικαιοδοσία της οποίας έχουν περιέλθει 14 περιφερειακά αεροδρόμια, μεταξύ των οποίων και του Ακτίου.

Η γερμανική εταιρεία φέρεται να εξετάζει όλες τις παραμέτρους αξιοποίησης του αεροδρομίου συμπληρωματικά με αυτό του Ακτίου στο οποίο προγραμματίζει εργασίες αναβάθμισης, όπως σε όλα άλλωστε τα αεροδρόμια που ανέλαβε την περασμένη άνοιξη.

Το αεροδρόμιο του Μεσολογγίου πληροί προϋποθέσεις μεγάλης αξιοποίησης του όχι μόνο λόγω της γεωγραφικής του θέσης αλλά και γιατί ο αεροδιάδρομος του μπορεί να επεκταθεί και να διαθέτει τη δυνατότητα χρήσης του και από μεγάλα αεροσκάφη (120 θέσεων). Προς το παρόν εξυπηρετεί μικρά ιδιωτικά αεροσκάφη και αερομοντελιστές.

Πρόκειται όμως για μια υποδομή που μπορεί κάλλιστα να αναπτυχθεί και προς αυτή την κατεύθυνση φέρεται να κινητοποιείται η δραστήρια δημοτική αρχή Μεσολογγίου. Στο παρελθόν άλλωστε ο δήμος είχε υπογράψει προγραμματική σύμβαση με την Αερολέσχη ώστε να του παραχωρηθεί το αεροδρόμιο και να κινηθεί για την αξιοποίηση του.

Οι πληροφορίες για ενδιαφέρον της Fraport είναι ανεπίσημες, από ανθρώπους που γνωρίζουν τις σχετικές διαδικασίες. Εκτιμάται ότι το ενδιαφέρον ενδέχεται να συγκεκριμενοποιηθεί στο προσεχές μέλλον καθώς ο γερμανικός κολοσσός συνεκτιμά όλα τα δεδομένα όπως η αναμενόμενη τουριστική «έκρηξη» στη Δυτικής Ελλάδα που θα επιφέρει και αυξημένες ανάγκες στις αεροπορικές μεταφορές. ‘Ακτιο και Μεσολόγγι άλλωστε ανήκουν στην ίδια περιφερειακή ενότητα και οι νέοι οδικοί άξονες (Ιόνια , Άκτιο- Αμβρακία) θα φέρουν τα δύο αεροδρόμια σε απόσταση …αναπνοής.

Διαβάστηκε 1361 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.