Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Παρασκευή, 08 Δεκεμβρίου 2017 19:54

Παρέμβαση - πρόταση του Δημάρχου Θέρμου Σπύρου Κωνσταντάρα στην έκτακτη Συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου για έργα αντιπλημμυρικής προστασίας.

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

O Δήμαρχος Θέρμου Σπύρος Κωνσταντάρας παραβρέθηκε στην έκτακτη Συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Δυτικής Ελλάδας, που έγινε στην Πάτρα την Πέμπτη 7 Δεκεμβρίου 2017 και είχε θέμα τις φυσικές καταστροφές οι οποίες έπληξαν την Αιτωλοακαρνανία. Ειδικότερα στην παρέμβασή του τόνισε την ανάγκη υλοποίησης και χρηματοδότησης έργων αντιπλημμυρικής προστασίας στο Δήμο Θέρμου όπως:

   1} Άμεση συμβατοποίηση του έργου Θέρμου – Δρυμώνα - Νεροχώρι – Αργυρό Πηγάδι προϋπολογισμού 1.100.000 €.

   2} Μελέτη - κατασκευή γέφυρας στη θέση  «Μύλος» του δρόμου Αμβρακιά - Αργυρό Πηγάδι, καθώς και στον οικισμό Νεροσύρτη Τ.Κ. Χαλικίου.

   3] Συζήτηση και λήψη απόφασης του επόμενου Περιφερειακού Συμβουλίου για χρηματοδότηση  του συνόλου  της ορεινής οδοποιίας του δήμου, αφού με την κατασκευή των δρόμων θα θωρακιστεί και αντιπλημμυρικά ο ορεινός όγκος, δεδομένου ότι θα  προβλεφθούν τάφροι  απορροής, οχετοί, γέφυρες, τοιχία αντιστήριξης κ.α.

   Την απόφαση αυτή ζήτησε ο Δήμαρχος να την λάβει το Περιφερειακό Συμβούλιο ενόψει του Αναπτυξιακού Συνεδρίου  τον Ιανουάριο στην Πάτρα, όπου θα παραβρεθεί ο Πρωθυπουργός   κ. Αλέξης Τσίπρας.

   4} Απαλλαγή καταβολής διοδίων όσων χρησιμοποιούν την Ιόνια Οδό (τμήμα από Κουβαρά έως Μεσολόγγι), για το διάστημα που διαρκούν οι εργασίες αποκατάστασης του δρόμου στην «Κλεισούρα».

   5} Άμεση χρηματοδότηση του καθέτου άξονα από Ιόνια Οδό προς Αγρίνιο και χρηματοδότηση του έργου του δρόμου Θέρμου – Αγρίνιου, ώστε να προκύψει ένας οδικός άξονας που θα συμβάλει στην ανάπτυξη του νομού και του δήμου μας.

  6} Σύγκληση Περιφερειακού Συμβουλίου στην Αιτωλοακαρνανία για ουσιαστική και αποφασιστική αντιμετώπιση των θεμάτων του νομού, αναφορικά με την αντιπλημμυρική προστασία.

Τέλος ο δήμαρχος εξέφρασε τον δημόσιο έπαινο στην Πυροσβεστική Υπηρεσία, στην Αστυνομία και σε όλες τις υπηρεσίες, που συνέβαλαν να μην έχουμε απώλεια ανθρώπων.

Διαβάστηκε 1587 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.