Πέμπτη, 28η Μαρτίου 2024  10:05 μμ
 
wm small
Παρασκευή, 08 Δεκεμβρίου 2017 11:50

Συγκροτήθηκε η Επιστημονική-Συμβουλευτική Επιτροπή της Αγροδιατροφικής Σύμπραξης ΠΔΕ- Σημαντικό έργο για την εξωστρέφεια των προϊόντων της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Συγκροτήθηκε σε σώμα η Επιστημονική-Συμβουλευτική Επιτροπή της Αγροδιατροφικής Σύμπραξης ΠΔΕ, με σκοπό την υποβοήθηση του έργου του Διοικητικού Συμβουλίου της Εταιρείας. Τα μέλη της αποτελούν διακεκριμένοι επιστήμονες της ακαδημαϊκής και ερευνητικής κοινότητας, εμπειρογνώμονες και επαγγελματίες αναγνωρισμένου κύρους που δραστηριοποιούνται σε γνωστικά αντικείμενα της αγροδιατροφικής αλυσίδας της Περιφέρειας.

Πρόεδρος της Επιστημονικής Επιτροπής εκλέχθηκε ο Δρ. Μπαρούχας Παντελής, Επίκουρος Καθηγητής του Τμήματος Τεχνολόγων Γεωπόνων, ΑΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας και Αντιπρόεδρος ο Δρ. Μανουσόπουλος Ιωάννης, Προϊστάμενος  του Ινστιτούτου Φυτοπροστασίας Πάτρας του ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ. Αναλυτικά η σύνθεση της Επιστημονικής Επιτροπής έχει ως εξής :

Πρόεδρος :

  • Δρ. Μπαρούχας Παντελής, Επίκουρος Καθηγητής του Τμήματος Τεχνολόγων Γεωπόνων, του ΑΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας

Αντιπρόεδρος:

  • Δρ. Μανουσόπουλος Ιωάννης, Προϊστάμενος του Ινστιτούτου Φυτοπροστασίας Πάτρας, του ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ.

Μέλη:

  • Βαρώτσος Ανδρέας, Γεωπόνος-Οικονομολόγος, βιοκαλλιεργητής, Πρόεδρος της Ένωσης Βιοκαλλιεργητών Ηλείας
  • Δρ. Θεοδωρίδης Προκόπης, Επίκουρος Καθηγητής Μάρκετινγκ του Τμήματος Διοίκησης Επιχειρήσεων Αγροτικών Προϊόντων & Τροφίμων, Πανεπιστήμιο Πατρών
  • Δρ. Κατεχάκη Ελευθερία, Χημικός, υπεύθυνη του Τμήματος Έρευνας, Παναιγιάλειος Ένωση Συνεταιρισμών ΑΕΣ Α.Ε.
  • Κάτρης Ιωάννης, υπεύθυνος σχεδιασμού και υλοποίησης Ολοκληρωμένων Λύσεων (Λογισμικού και Μηχανημάτων), Α.Σ. Ένωση Αγρινίου
  • Δρ. Κλάπα Μαρία, Ερευνήτρια Β' Βαθμίδας και επικεφαλής του Εργαστηρίου Μεταβολικής Μηχανικής και Συστημικής Βιολογίας, ΙΤΕ/ΙΕΧΜΗ.
  • Δρ. Κοντογιώργος Αχιλλέας, Επίκουρος Καθηγητής Τμήματος Διοίκησης Επιχειρήσεων Αγροτικών Προϊόντων & Τροφίμων, Πανεπιστήμιο Πατρών
  • Δρ. Λάμαρη Φωτεινή, Αναπληρώτρια Καθηγήτρια, Εργαστήριο Φαρμακογνωσίας & Χημείας Φυσικών Προϊόντων Τμήμα Φαρμακευτικής Πανεπιστήμιο Πατρών και Διευθύντρια του Κόμβο Καινοτομίας AromaHUB με αναπληρωτή τον Δρ. Βανταράκη Απόστολο Αναπληρωτή Καθηγητή Υγιεινής του Τμήματος Ιατρικής του Πανεπιστημίου Πατρών
  • Δρ. Μιχαλόπουλος Βασίλειος, Προϊστάμενος Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας και Γραμματέας Διοικητικού Συμβουλίου της Αγροδιατροφικής Σύμπραξης Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας.
  • Παρασκευόπουλος Παναγιώτης, Γεωπόνος, Ολυμπιακή Α.Ε. - Αναπτυξιακή Εταιρεία Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας.
  • Δρ. Σερπάνος Δημήτριος, Διευθυντής ΙΝ.ΒΙ.Σ. και Καθηγητής Τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών & Τ.Υ., Πανεπιστήμιο Πατρών
  • Τσιμπρή Ηρώ, Γενική Διευθύντρια της ΑΧΑΪΑ Αναπτυξιακή Α.Ε., με αναπληρωτή τον Μπουτόπουλο Παναγιώτη, Γεωπόνο της ΑΧΑΪΑ Αναπτυξιακή Α.Ε.

Μετά τη συγκρότηση της Επιτροπής ο Αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης και Πρόεδρος του Δ.Σ. της  Αγροδιατροφικής Σύμπραξης Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας Κωνσταντίνος Μητρόπουλος δήλωσε: "Θα ήθελα να συγχαρώ τους επιστήμονες και εμπειρογνώμονες κύρους που ανταποκρίθηκαν θετικά και άμεσα στη πρόσκληση μας για συμμετοχή τους στην Επιστημονική Επιτροπή. Σημειώνουμε τον ιδιαίτερο ρόλο της Επιτροπής αυτής, αφού εκτός του υποβοηθητικού της έργου προς το Δ.Σ. της Εταιρείας, η προσφορά της θα είναι μεγάλη στην άμεση διάχυση και εφαρμογή των αποτελεσμάτων της έρευνας και της καινοτομίας στην παραγωγή, μεταποίηση και εμπορία (marketing), των αγροδιατροφικών προϊόντων της Περιφέρειας μας."

Από την πλευρά του ο Δρ. Παντελής Μπαρούχας δήλωσε: "Η Επιστημονική-Συμβουλευτική Επιτροπή αναμένεται, με την συνένωση και συνεργασία όλου του επιστημονικού κόσμου της Περιφέρειας, να συμβάλλει αποφασιστικά στην υλοποίηση των στόχων της Αγροδιατροφικής Σύμπραξης και κυρίως στην αύξηση της προστιθέμενης αξίας, την ανταγωνιστικότητα και την εξωστρέφεια των αγροδιατροφικών προϊόντων της περιοχής μας."

 

Διαβάστηκε 1107 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.