Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Πέμπτη, 07 Δεκεμβρίου 2017 18:35

Φωτίου: Έχουν πιστωθεί ήδη 605 εκ. ευρώ για το Κοινωνικό Μέρισμα

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

1.054.000 αιτήσεις έχουν ήδη εγκριθεί

«Έως σήμερα έχουν υποβληθεί 2.016.000 αιτήσεις για το κοινωνικό μέρισμα, έχουν εγκριθεί 1.054.000, και έχουν πιστωθεί στους δικαιούχους 605 εκατ. ευρώ. Δίνουμε σήμερα στο 32% του ελληνικού λαού το κοινωνικό μέρισμα του 1,4 δισ. ευρώ». Τα παραπάνω ανέφερε κατά την ομιλία της στο 7ο αναπτυξιακό περιφερειακό συνέδριο στην Κέρκυρα η αναπληρώτρια υπουργός Εργασίας Θεανώ Φωτίου και πρόσθεσε:

«Η νεοφιλελεύθερη ιδεολογία θεωρεί ότι τα χρήματα που δαπανώνται για κοινωνικές ανάγκες, είναι χαμένα λεφτά. Όμως τα χρήματα που δαπανώνται για κοινωνικές ανάγκες πηγαίνουν στην ανάπτυξη. Η κρίση από το 2009 έως το 2015 δημιούργησε μεγάλες κοινωνικές ανισότητες. Το 1/4 του πληθυσμού, οι πιο φτωχοί, έχασαν το 40% των εισοδημάτων τους. Η μεσαία τάξη, το 50% του πληθυσμού έχασαν το 35% των εισοδημάτων τους. Δημιουργήθηκε ένταση των κοινωνικών ανισοτήτων και αυτό μια κυβέρνηση της Αριστεράς πρέπει να το αντιμετωπίσει».

Στη συνέχεια η κ. Φωτίου αναφέρθηκε στο Κοινωνικό Επίδομα Αλληλεγγύης, το οποίο είπε ότι η κυβέρνηση με σκληρή μάχη κατάφερε να διατηρήσει κατά τη διάρκεια της διαπραγμάτευσης για το κλείσιμο της τρίτης αξιολόγησης και έτσι σήμερα 611.000 συμπολίτες μας παίρνουν ένα μικρό επίδομα το οποίο συνδυάζεται και με άλλες κοινωνικές υπηρεσίες και δωρεάν παροχές που δίνονται ταυτόχρονα.

Με πληροφορίες από aftodioikisi.gr

agriniovoice.gr

Διαβάστηκε 1350 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.