Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Πέμπτη, 07 Δεκεμβρίου 2017 17:37

Παρέμβαση του Δημάρχου Αγρινίου Γιώργου Παπαναστασίου στην έκτακτη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Δυτικής Ελλάδος.

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

«Απευθύνω έκκληση στην Πολιτεία και ζητώ την  στήριξη του Δήμου Αγρινίου ώστε να μπορέσουμε ν’ ανταποκριθούμε στην κρισιμότητα της κατάστασης. Ο Δήμος μας  υπέστη σοβαρές καταστροφές από τα ακραία καιρικά φαινόμενα. Σπίτια, υποδομές, καλλιέργειες και επιχειρήσεις χάθηκαν στη λάσπη. Οι κάτοικοι είναι άστεγοι και προσπαθούμε με ότι μέσο διαθέτουμε να αποκαταστήσουμε τις ζημιές για να μπορέσουν να επιστρέψουν στα σπίτια τους. Το Υπουργείο Εσωτερικών αρχικά ενέκρινε 400.000 ευρώ. Μετά από πιέσεις καταφέραμε να αποσπάσουμε δέσμευση για καταβολή 650.000 ευρώ. Είναι περιττό να επισημάνω ότι  τα χρήματα αυτά δεν αρκούν ούτε για τα καύσιμα των μηχανημάτων, που δουλεύουν μέρα νύχτα, προκειμένου  να απομακρύνουν τα φερτά υλικά από τα ρέματα και τους δρόμους. Οι συνέπειες της έλλειψης αντιπλημμυρικών έργων τα προηγούμενα χρόνια φάνηκε τώρα και,  αν δεν γίνει άμεση λήψη μέτρων, δυστυχώς τα προβλήματα θα επαναληφθούν».

Διαβάστηκε 1523 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.