Πέμπτη, 28η Μαρτίου 2024  10:38 μμ
 
wm small
Τετάρτη, 06 Δεκεμβρίου 2017 01:06

Η απόφαση για τις 120 δόσεις για οφειλές ως 50.000€

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Ανακοινώθηκε η διαδικασία Ρύθμισης των  Οφειλών επιχειρήσεων για ποσο έως 50.000€ στα πλαίσια του Εξωδικαστικού Μηχανισμού

Η απλοποιημένη διαδικασία ρύθμισης οφειλων επιχειρήσεων εως του ποσού των 50.000 η οποία ανακοινώθηκε με το υπ' αριθμόν 4158/29.11.2017 Β' τεύχος ΦΕΚ και προβλέπει μεταξύ άλλων τα κάτωθι:

Στα πλαίσια της απλοποιημένης αυτής διαδικασίας δικαίωμα συμμετοχής έχουν οι βιώσιμες επιχείρησεις. Η διαδικασία προβλέπει τυποποιημένο τρόπο υπολογισμού της βιωσιμότητας, ο οποίος περιγράφει ως βιώσιμη επιχείρηση αυτη που:

α) Έχει θετικό καθαρό αποτέλεσμα προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων κατά την τελευταία χρήση ή σε δύο (2)β από τις τρεις (3) τελευταίες χρήσεις πριν από την υποβολή της αίτησης υπαγωγής στο ν. 4469/2017, και

β) Ο λόγος του συνόλου των οφειλών της, μετά την αφαίρεση των ποσών της περίπτ. α΄ της παρ. 1 του άρθρου 4, προς το καθαρό αποτέλεσμα προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων να είναι ίσος ή μικρότερος από οκτώ (8).

Για την εφαρμογή της παρούσας προϋπόθεσης λαμβάνεται υπόψη το μεγαλύτερο ποσό που προκύπτει από τη σύγκριση των εξής ποσών:

αα) του καθαρού αποτελέσματος προ φόρων τόκων και αποσβέσεων της τελευταίας χρήσης και

ββ) του μέσου όρου των δύο (2) πλέον θετικών καθαρών αποτελεσμάτων προ φόρων τόκων και αποσβέσεων από τις τρεις (3) τελευταίες χρήσεις.

Οι πιστωτές του δημόσιου και του ιδιωτικού τομέα διατηρούν σε κάθε περίπτωση το δικαίωμα να προβούν σε εξατομικευμένη αξιολόγηση βιωσιμότητας, σύμφωνα με τις εσωτερικές διαδικασίες οργάνωσής τους, προκειμένου να εκτιμήσουν την ικανότητα αποπληρωμής του οφειλέτη.

Η διαδικασία επιπλέον προβλέπει και την πρόταση τυποποιημένων λύσεων, τα χαρακτηριστικά των οποίων αναφέρονται αναλυτικά στο άρθρο 4 του προαναφεθέντος ΦΕΚ.

Δες Αναλυτικά Την Απόφαση

ΑΤΛΑΝΤΙΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ
ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑΣ - ΗΠΕΙΡΟΥ

Βότση 11, 1ορ, Αγρινίο.
Τηλ:2641044010,2641039001
Yπ. Επικοινωνίας: Νίκος Μαστρογιάννης

Διαβάστηκε 1279 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.