Σάββατο, 20η Απριλίου 2024  2:12 πμ
 
wm small
Τρίτη, 05 Δεκεμβρίου 2017 17:50

Εκδήλωση στο Αγρίνιο για το δικαίωμα στην ισότιμη συμμετοχή και συνύπαρξη για την Παγκόσμια Ημέρα ΑμεΑ

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Το 1ο Ειδικό Δημοτικό Σχολείο και 1ο Ειδικό Νηπιαγωγείο Αγρινίου, με αφορμή την 3η Δεκεμβρίου, Παγκόσμια ημέρα Ατόμων με Αναπηρία, σε συνεργασία με το 19ο Δημοτικό Σχολείο Αγρινίου, πραγματοποίησαν εκδήλωση ευαισθητοποίησης και ενημέρωσης των μαθητών σχετικά με την αποδοχή της διαφορετικότητας και την ισοτιμία όλων των μελών της κοινωνίας.

Την εκδήλωση χαιρέτησαν οι διευθυντές των δύο σχολείων καθώς και η πρόεδρος των Συλλόγου γονέων και κηδεμόνων του 19ου Δ.Σ. Αγρινίου.

Στην εκδήλωση συμμετείχαν όλοι οι μαθητές και των δύο Σχολείων και τα Νήπια του 1ου Ειδικού Νηπιαγωγείου. Οι μαθητές της Πέμπτης Τάξης παρουσίασαν παραμύθια και πλούσιο οπτικοακουστικό υλικό σχετικά με τη διαφορετικότητα. Οι μαθητές του 1ου Ειδικού με τη χρήση μουσικών οργάνων τραγούδησαν το τραγούδι “πολύχρωμη αγάπη”, παραδοσιακό Κάτω Ιταλίας σε στίχους του Μανώλη Φιλιππάκη. Στο τέλος οι μαθητές αντάλλαξαν δώρα και ευχές. Τέθηκαν τα θεμέλια του σεβασμού της αποδοχής, και της αρμονικής συνύπαρξης των μαθητών με Αναπηρία με μαθητές του κοινού Σχολείου.

1oeidikosxoleio-nipiagogeio-ekdilosi2-600x338

1oeidikosxoleio-nipiagogeio-ekdilosi3-600x338

1oeidikosxoleio-nipiagogeio-ekdilosi4-600x338

agrinionews.gr
Διαβάστηκε 1000 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.