Σάββατο, 20η Απριλίου 2024  8:31 πμ
 
wm small
Δευτέρα, 04 Δεκεμβρίου 2017 18:13

Παναιτωλικός, η πιο «κιτρινισμένη» ομάδα

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Οι «κυανοκίτρινοι» αν και παράγουν φάσεις, είναι στην πεντάδα με τις περισσότερες τελικές στην κατηγορία, έχουν δεχθεί τις περισσότερες κάρτες από όλους στη Σούπερ Λιγκ.

Παρατηρώντας ορισμένα στατιστικά της Σούπερ Λιγκ, αυτόματα δημιουργούνται ορισμένα… ερωτήματα. Οπως π.χ. αυτό που θα σας μεταφέρουμε στην προκειμένη περίπτωση. Είναι λοιπόν στο ποδόσφαιρο κάθε φάουλ και κάρτα; Η προφανής απάντηση είναι αρνητική, αλλά στην περίπτωση του Παναιτωλικού ενδέχεται να υπάρχει η εξαίρεση του κανόνα.
Τι εννοούμε. Τα «καναρίνια» βρίσκονται στην 8η θέση, στη μέση δηλαδή, με τις ομάδες που έχουν υποπέσει στα περισσότερα φάουλ στην κατηγορία. Με 214. Μόλις ένα λιγότερο από τη Λάρισα και αντίστοιχα 2 περισσότερα από τον Αστέρα, 3 από Λάρισα Απόλλωνα και 4 από τον ΠΑΣ Γιάννινα. Δείγμα ότι οι διαφορές είναι πολύ μικρές και πάνω-κάτω οι περισσότερες ομάδες βρίσκονται στα ίδια επίπεδα.
Ωστόσο παρατηρείται μία αντιστρόφως ανάλογη κατάσταση στις κίτρινες κάρτες που έχουν δει οι «κυανοκίτρινοι». Εκεί όπου με διαφορά οδηγούν την κούρσα στην κατηγορία. Ηδη μετρούν 54, δηλαδή κατά μέσο όρο παίρνουν λίγο περισσότερες από 4 σε κάθε ματς. Η πρώτη τους θέση δεν… απειλείται από τον Πλατανιά και τον Ατρόμητο που παίζουν σήμερα καθώς υπολείπονται κατά πολύ. Αρα σύμφωνα με αυτό, τα «καναρίνια» είναι η πιο… βρώμικη ομάδα της κατηγορίας.
Παρότι ο Παναιτωλικός είναι 4ος σε σύνολο τελικών ή τουλάχιστον 5ος, καθώς οι Περιστεριώτες που σε μερικές ώρες θα αγωνιστούν στα Χανιά, έχουν 8 λιγότερες. Αρα ενδέχεται να τον προσπεράσουν. Κάτι που μοιάζει παράδοξο. Μία ομάδα που παράγει φάσεις, να είναι και η πιο «αντιαθλητική» μαζί.

http://www.gazzetta.gr/

Διαβάστηκε 1268 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.