Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Σάββατο, 02 Δεκεμβρίου 2017 19:47

Η μαγεία της Αστροφωτογράφησης μέσα απο 15 εκπληκτικές φωτογραφίες

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Οσοι δεν έχουν δεί και δεν γνωρίζουν απο αστροφωτογράφιση σίγουρα θα εντυπωσιαστούν απο το παρών άρθρο. Εδω θα παρουσιάσουμε μερικές αστροφωτογραφίες που τράβηξε ο Άγγελος Μακρής του οποίου ομολογουμένως " τα κλικ του φέρνουν τον ουρανό στη γη". Ο Άγγελος Μακρής ζει στο Αγρίνιο και έχει καταφέρει να συνδυάσει την δουλειά με το μεγάλο του πάθος, την αστροφωτογραφία. Την ημέρα εργάζεται ως καθηγητής Φυσικής και τη νύχτα ως αστροφωτογράφος. Είναι ο Έλληνας αστροφωτογράφος που γοήτευσε ακόμα και την NASA.

artotiva

Γεφύρι Αρτοτίβας. Θέρμο Τριχωνίδος.

Ένα πέτρινο γεφύριο 600 ετών στον ποταμό Εύηνο της Αιτωλοακαρνανίας.

starfall1

Starfall

Ένας μικρός καταρράκτης κοντά στη λίμνη Τριχωνίδα δημιουργεί μια μικρή όαση.

starfall2

Νυχτερινή βάρδια

Το γεγονός ότι προσθέτω χρόνο στην "πραγματική ζωή" και αφαιρώ χρόνο από την "καθημερινότητα" είναι ανεκτίμητο για μένα.

stratos wide

Δίας και Ήρα

Το αρχέγονο Γάλα της Ήρας πάνω από τον ναό του Στρατίου Διός στην Αιτωλοακαρνανία.

stratos dias naos

Ναός Στρατίου Διός

Σύνοδος του Δία, του Άρη και του Κρόνου πάνω από τον αρχαίο ναό του Στρατίου Διός  (2300 ετών) στην Στράτου Αγρινίου.

Mavrikas

Αγία Τριάδα Μαύρικα Αγρινίου (1400 ετών)

Είναι ένας βυζαντινός ναός του 6ου αιώνα, που σήμερα βρίσκεται μισοβυθισμένος λόγω των προσχώσεων ενός παραποτάμου του Αχελώου, που επί αιώνες συγκεντρώνονταν στις ακτές της λίμνης.

paliomonastiro

Παλαιομονάστηρο

Είναι το μισογκρεμισμένο μοναστήρι των Αγίων Αποστόλων, βόρεια της λίμνης Τριχωνίδας, κτισμένο πριν από περίπου 600 χρόνια. Το μοναστήρι αυτό είναι κτισμένο πάνω στα ερείπια μιας αρχαίας πόλης, του αρχαίου Φιστύου.

koka1

Κορυφή Κόκα, Παναιτωλικό 1690μ

"Αφήνουμε τα πιο σημαντικά, τα πιο ουσιαστικά πράγματα, όπως να παίξουμε και να κουβεντιάσουμε με τα παιδιά και τα ζώα, με τα λουλούδια και τα δέντρα..." - Χρόνης Μίσσιος

koka wide

Κορυφή Κόκα, Παναιτωλικό 1690μ

Οι περισσότεροι άνθρωποι όταν ξημερώνει λένε «άντε να τελειώσει κι αυτή η κωλομέρα». Και δεν καταλαβαίνουν ότι κάνουν άλλο ένα βήμα προς το θάνατο." - Χρόνης Μίσσιος

Aniliagos

Αρχαίο κάστρο Τρικάρδου (2500 ετών)

Στον αρχαίο οικισμό των Οινιαδών, κοντά στην πόλη του Μεσολογγίου βρίσκονται τα ερείπια ενός υπέροχου κάστρου.

oiniades neosikoi

Αρχαίο λιμάνι Οινιάδων

Αποτελούσε το ναύσταθμο των Οινιαδών και τα πλεούμενα μέσω της λίμνης Κυνίας είχαν άμεση πρόσβαση στο Ιόνιο. Υπάρχουν εφτά διαζώματα, που σημαίνει ότι μπορούσαν ταυτόχρονα να δέσουν εφτά σκάφη. Πρόκειται για το καλύτερα σωζόμενο νεώριο του αρχαίου κόσμου.

 pramanta

Ορειβατικό καταφύγιο Πραμάντων

"Πήγα στο δάσος επειδή επιθυμούσα να ζήσω συνειδητά, να αντιμετωπίσω μονάχα τα ουσιώδη της ζωής και να δω αν θα μπορούσα να μάθω όσα είχε να μου διδάξει, έτσι ώστε, όταν θα ερχόταν η ώρα μου να πεθάνω, να μην ανακάλυπτα ξαφνικά ότι δεν είχα ζήσει ποτέ." -Henry Thoreau

skaravaios

Ταξίδι στο χρόνο

Έξω από το Ορειβατικό καταφύγιο Πραμάντων, βρίσκεται αφημένος στην ησυχία του αυτός ο "σκαραβαίος". Γύρω του, πανέμορφο ελατόδασος, η κορυφή Στρογγούλα και οι άλλες κορυφογραμμές των Αθαμανικών ορέων.

Parnonas

Ορειβατικό καταφύγιο Πάρνωνα

Το ορειβατικό καταφύγιο του ΕΟΣ Σπάρτης φωτίζεται διπλά, με φυσικό τρόπο από το φως των αστεριών και τεχνητά από έναν ορειβάτη που επέστρεφε στο καταφύγιο για ύπνο με αναμμένο το φακό του.

Limni Doxa

Αγ. Φανούριος, λίμνη Δόξα

Στιγμές κάτω από τον ουρανό στο τριήμερο σεμινάριο αστροφωτογραφίας τοπίου. Ιούνιος 2017

 


aggelos makris

Λίγα λόγια για τον φωτογράφο

Ονομάζομαι Άγγελος Μακρής και τη νύχτα φωτογραφίζω τη μαγεία του έναστρου ουρανού.

Ζω μόνιμα στο Αγρίνιο, αλλά το ενδιαφέρον μου για την Αστρονομία και την αστροφωτογράφιση ξεκίνησε κατά τη διάρκεια των σπουδών μου στο Φυσικό τμήμα του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Εκεί, ένα βράδυ τον Οκτώβριο του 2007, είδα τη Σελήνη μέσα από το τηλεσκόπιο του Πανεπιστημίου. Η στιγμή εκείνη ήταν ένα πραγματικό σημείο καμπής για τη ζωή μου, καθώς είδα τον νυχτερινό ουρανό με μια πολύ διαφορετική ματιά.

Έκτοτε, έχω περάσει αμέτρητες ώρες σε πολλά βουνά της Ελλάδας, παρατηρώντας τον έναστρο ουρανό μέσα από τηλεσκόπια.

Τον Απρίλιο του 2014, με τη σύντροφο μου αγοράσαμε την πρώτη μας DSLR κάμερα για να είμαστε έτοιμοι για τη γέννηση της κόρης μας.

Ξεκίνησα να τη χρησιμοποιώ για αστροφωτογράφιση τοπίων, και έμεινα πολύ ικανοποιημένος από το αποτέλεσμα που μπορείς να έχεις με μια κάμερα και ένα τρίποδο σε σκοτεινούς ουρανούς.

Είναι μια ενασχόληση που περιλαμβάνει στοιχεία που πραγματικά αγαπώ:

να περνώ χρόνο στη φύση, ερευνώντας νέες τοποθεσίες στα βουνά
να βρίσκομαι κάτω από τον έναστρο ουρανό φωτογραφίζοντας αυτό που νιώθω

Ο σκοπός αυτής της σελίδας είναι να μοιραστώ τις φωτογραφίες μου, και να προσπαθήσω να εμπνεύσω όσο περισσότερους ανθρώπους μπορώ στο να βγουν έξω και να περάσουν χρόνο κάτω από τον έναστρο ουρανό.

Όπως έχει ειπωθεί από τον Geoff Chester, "ο έναστρος ουρανός είναι το μεγαλύτερο Εθνικό Πάρκο του κόσμου, με την απίστευτη ομορφιά του διαθέσιμη σε όποιον βγει έξω και κοιτάξει ψηλά".

Φωτογραφίες μου δημοσιεύονται τακτικά από το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Γουλανδρή, και έχουν δημοσιευτεί στην Ελλάδα και στο εξωτερικό σε εφημερίδες, αστρονομικά και φωτογραφικά περιοδικά, ημερολόγια και σελίδες, από το Γραφείο Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, το Πλανητάριο Θεσσαλονίκης, το περιοδικό ΦΩΤΟγράφος (Φωτεινές Ιδέες), Earth Science Photo of the Day (NASA), Fine Art Photography, Earth Sky (cover photo), Nature Photography μεταξύ άλλων.

Παράλληλα, συνεργάζομαι με την Canon, το περιοδικό "Ελληνικό Πανόραμα" και την εταιρεία "Bearing True South", ομίλους που με υποστηρίζουν θερμά στην προσπάθεια που κάνω.

Τέλος, είμαι περήφανο μέλος των οργανισμών Astronomers Without Borders και International Dark Sky Association, με στόχο την προώθηση της Αστρονομίας και την προστασία του νυχτερινού ουρανού.

Μέσα από εδώ, θα ήθελα να ευχαριστήσω τη συνοδοιπόρο στη ζωή μου Μαρία, για την υποστήριξη της και τη συνεχή ενθάρρυνση της να κυνηγώ αυτή την ενασχόληση, καθώς και την κόρη μας και τον υιό μας για την έμπνευση.

πηγή: http://www.aggelosmakris.com

Διαβάστηκε 12542 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Σάββατο, 02 Δεκεμβρίου 2017 20:55
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Κωνσταντίνος Σαμψών

Ο Κωνσταντίνος Σαμψών ασχολείται επαγγελματικά με την επιστήμη της Πληροφορικής και σαν χόμπι έχει τον Αεραθλητισμό (είναι χειριστής Υπερελαφρών Αεροσκαφών και Αλεξιπτώτου Πλαγιάς - μέλος της Αερολέσχης Αγρινίου) και την Ορειβασία (Ιδρυτικό μέλος του Ορειβατικού Συλλόγου Αγρινίου). Ασχολείται επίσης με την Μουσική Σύνθεση έχοντας παρουσιάσει αρκετά μουσικά έργα τα τελευταία χρόνια όπως τα "Mystic Flight", "On Air... myths and tales","Escape to Freedom","Βρες τα φτερά σου..", "Ωδή στην Τριχωνίδα", "Time to Relax", "Το κίτρινο μπλουζάκι", "Γιν' αγέρας και έλα", "Cinematica", "Lounge time" κλπ. Μεγάλη δημοτικότητα έχουν τα τραγούδια που έγραψε για την ομάδα του Παναιτωλικού "Της Καρδιάς μου Ομάδα", "Του Τόπου μας Ζωή", "Παναιτωλικός Ιππότης - 90 χρόνια ιστορία και νέοι στόχοι" και το "Ξέρω μια ομαδάρα". Επιμελείται το παρών site θέλοντας να παρουσιάσει την θετική πλευρά των πραγμάτων καθώς και άγνωστα για τον πολύ κόσμο στοιχεία που αφορούν την περιοχή μας και έχουν εξαιρετικό ενδιαφέρων.

ksamson.gr