Παρασκευή, 29η Μαρτίου 2024  6:41 πμ
 
wm small
Σάββατο, 02 Δεκεμβρίου 2017 17:34

Ολοκληρώθηκε στο Αγρίνιο η έκτακτη σύσκεψη του Συντονιστικού Τοπικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας για την «αντιμετώπιση επικίνδυνων καιρικών φαινομένων βροχοπτώσεων και τη λήψη μέτρων πρόληψης και ετοιμότητας»

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Ολοκληρώθηκε  πριν από λίγο η έκτακτη σύσκεψη που συγκάλεσε ο Δήμαρχος  Αγρίνιου  και ο  πρόεδρος του Συντονιστικού Τοπικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας  Αντιδήμαρχος Νίκος Γκρίζης για την «αντιμετώπιση επικίνδυνων  καιρικών  φαινομένων βροχοπτώσεων και τη λήψη  μέτρων πρόληψης και ετοιμότητας» . 

Ο Γιώργος  Παπαναστασίου   ανέφερε ότι η βροχόπτωση στην περιοχή ξεπέρασε κάθε προηγούμενο  προκαλώντας  ανυπολόγιστες ζημιές.

«Η καταστροφή είναι μεγάλη. Από την πρώτη στιγμή επιστρατεύσαμε  όλο το έμψυχο δυναμικό και τα μηχανήματα  του Δήμου Αγρινίου. Δεν σταματήσαμε  όμως εκεί. Κινητοποιήσαμε τους ιδιώτες που μπορούν να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους. Υπάρχουν συμπολίτες μας που υποφέρουν αυτές τις ώρες. Είμαστε δίπλα τους από τα ξημερώματα παλεύοντας  σε άσχημες καιρικές συνθήκες να βοηθήσουμε με όλες μας τις δυνάμεις. Για όσους έχουν πληγεί φροντίσαμε να διατεθούν δωμάτια σε ξενοδοχεία της περιοχής  αλλά και να διανεμηθεί φαγητό και νερό. Στην οδό Δαγκλή 25  από σήμερα  λειτουργεί σε 24 ωρη βάση στα τηλ. 2641360331 και  26413 60333 γραφείο που  θα καταγράφει τα αιτήματα . Εάν χρειαστεί θα παραμείνουν ανοιχτά τα δημοτικά κτίρια προκειμένου να εξυπηρετηθούν όλοι οι συμπολίτες μας που έχουν πρόβλημα. Αμέσως  μετά θα ακολουθήσει σύσκεψη με όλους τους Διευθυντές του Δ.Α. προκειμένου να εντοπιστούν τα κενά και να τα  καλύψουμε άμεσα.  Ήδη  από αύριο η Πρόνοια θα  καταγράψει ζημιές στις  οικοσυσκευές   και  η τεχνική υπηρεσία  με κλιμάκια μηχανικών  θα καταγράφει  τις ζημιές στα σπίτια.  Έχουμε μπροστά μας μια δύσκολη νύχτα και σίγουρα δύσκολες εβδομάδες. Χρειάζεται ψυχραιμία και συντονισμός ».

Νωρίτερα ο Δήμαρχος Αγρινίου μετείχε σε ευρεία σύσκεψη στο Μεσολόγγι υπό τον Περιφερειάρχη και υπηρεσιακούς παράγοντες όπου επαναδιατύπωσε το αίτημα να κηρυχθεί ο Δήμος Αγρινίου σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

Ο Γιώργος Παπαναστασίου με τους επικεφαλείς του Δήμου είχαν ήδη  επισκεφθεί από τις πρώτες πρωινές ώρες  τις περιοχές που αντιμετωπίζουν τα μεγαλύτερα προβλήματα και συντόνισαν  τις  εργασίες για την κάλυψη των αναγκών.

Διαβάστηκε 1447 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Σάββατο, 02 Δεκεμβρίου 2017 18:08
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.