Παρασκευή, 29η Μαρτίου 2024  12:56 μμ
 
wm small
Παρασκευή, 01 Δεκεμβρίου 2017 17:13

Μήνυμα του Δημάρχου Ιερής Πόλης Μεσολογγίου Ν. Καραπάνου για την Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Στο μήνυμα του για την Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία, ο Δήμαρχος Ιερής Πόλης Μεσολογγίου Νίκος Καραπάνος αναφέρει:

«Ο επίσημος ορισμός της 3ης Δεκεμβρίου ως «Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία», ουσιαστικά αποτελεί μια ευκαιρία υπενθύμισης σε όλους  πως δίπλα μας ζουν άνθρωποι που με δύναμη ψυχής διανύουν ένα δύσκολο δρόμο, μια πορεία ζωής στην οποία επιβάλλεται να μην είναι μόνοι. Είναι ανθρώπινη υποχρέωσή μας όχι μόνο να διευκολύνουμε την καθημερινή ζωή των συνανθρώπων μας με Αναπηρία, αλλά να δημιουργήσουμε ένα κοινωνικό περιβάλλον που θα παρέχει ασφάλεια και ίσες ευκαιρίες.

Οι συνθήκες έχουν αλλάξει με αλματώδεις ρυθμούς τις τελευταίες ειδικά δεκαετίες. Το ίδιο και οι αντιλήψεις μας. Παλαιότεροι και αδιανόητοι κοινωνικοί αποκλεισμοί ατόμων με αναπηρία έχουν πλέον αρθεί σε μεγάλο ποσοστό, χωρίς όμως αυτό να σημαίνει πως κάθε εξελικτική αλλαγή δεν επιδέχεται βελτίωση ή διεύρυνση.

Ο Δήμος Ιερής Πόλης Μεσολογγίου, παραμένοντας στην αντίληψη της ισότιμης αντιμετώπισης των πολιτών, πέρα από τις υποστηρικτικές δομές που ήδη λειτουργούν, ανέλαβε πρωτοβουλία ίδρυσης και λειτουργίας Γραφείου Ενημέρωσης και Υποστήριξης Ατόμων με Κινητική Αναπηρία. Στόχος του, η έμπρακτη στήριξη των συνανθρώπων μας. Πιστεύουμε πως κάθε δράση  – και μάλιστα σε καθημερινό επίπεδο –  είναι η πολυτιμότερη έκφραση κατανόησης συμπαράστασης και κυρίως σεβασμού απέναντί τους».

Διαβάστηκε 1372 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.