Παρασκευή, 29η Μαρτίου 2024  8:28 πμ
 
wm small
Πέμπτη, 30 Νοεμβρίου 2017 22:02

«Ο Αττίκ στο Παρίσι» έρχεται στο Τεχνουργείον στη Ναύπακτο (Σαβ 2/12/2017)

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Πρόκειται για μια διαφορετική μουσική παράσταση βασισμένη στα τραγούδια του Αττίκ, αλλά και σε μεγάλες επιτυχίες του μεσοπολέμου των Γιαννίδη, Σακελλάριου, Σουγιούλ, Ραπίτη κ.ά.

Είναι μια συναυλία που αποκαλύπτει, με όχημα την αφήγηση των σύγχρονων παραμυθάδων, την ιστορία που κρύβεται πίσω από κάθε τραγούδι, έτσι ώστε ο θεατής να τα ανακαλύψει και να γοητευτεί από τη μαγεία τους.

Η παράσταση «Ο Αττίκ στο Παρίσι… και άλλες ιστορίες» παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αθηνών κι έγινε sold out, ενώ αργότερα ταξίδεψε σε πολλές πόλεις της Ελλάδας και του εξωτερικού φτάνοντας μέχρι τη Βαρκελώνη, το Λονδίνο, το Βερολίνο και τις όπερες του Καΐρου και της Αλεξάνδρειας της Αιγύπτου.

Το πρώτο μέρος της παράστασης διατρέχει την άγνωστη ιστορία της ζωής του Αττίκ στο Παρίσι, από την πρώτη μέρα που φτάνει ως φοιτητής της Σορβόνης, αλλά αποφασίζει να εγκαταλείψει τις σπουδές για να σπουδάσει μουσική στο Κονσερβατόριο με σπουδαίους καθηγητές, όπως τον Καμίγ Σαιντ-Σανς και τον Γκαμπριέλ Φωρέ, ενώ παράλληλα ξεκινάει την καριέρα του ως συνθέτης και τραγουδοποιός. Μέσα σε λίγα χρόνια γράφει πάνω από 300 τραγούδια, που θα τον κάνουν έναν από τους πιο επιτυχημένους συνθέτες της πόλης του φωτός.

Ο Γιώργης Χριστοδούλου, με χιούμορ, ευαισθησία και θεατρικότητα, αναλαμβάνει ρόλο story-teller και εξιστορεί τις άγνωστες πτυχές της ζωής και του έργου του Αττίκ, ενώ ερμηνεύει, με τη ζεστή φωνή του τα τραγούδια του μεγάλου συνθέτη.

Στο δεύτερο μέρος τα πιο γνωστά και αγαπημένα τραγούδια του μεσοπολέμου αποκαλύπτονται μέσα από τις γοητευτικές ιστορίες τους. Για ποιες γυναίκες γράφτηκαν το «Ας ερχόσουν για λίγο» ή το «Δυο πράσινα μάτια», ποια μεγάλη διαχρονική επιτυχία απορρίφθηκε από τους παραγωγούς, ποια τραγούδια γέννησε ο νόμος που ήθελε τις γυναίκες να κυκλοφορούν με μακριά και μόνο φουστάνια και… με ποιον παράδοξο τρόπο γίνονταν γνωστά τα τραγούδια εκείνης της εποχής;

Αυτά κι ένα σωρό άλλα ερωτήματα απαντώνται μέσα από τη ροή της παράστασης, που διανθίζεται από τις πιο όμορφες μελωδίες που γεννήθηκαν ποτέ από έλληνες συνθέτες και στιχουργούς. Συνοδεύει ο εξαιρετικός πιανίστας Χάρης Σταυρακάκης στο πιάνο και το ακορντεόν.

ΣΑΒΒΑΤΟ 2 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ ώρα 21.30μμ.
ΤΕΧΝΟΥΡΓΕΙΟΝ (εισιτήρια 8€ προπώληση & 10€ στο ταμείο)

Διαβάστηκε 1341 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.