Πέμπτη, 18η Απριλίου 2024  10:52 μμ
 
wm small
Τρίτη, 28 Νοεμβρίου 2017 18:08

Π. Τσιχριτζής: Στο Επιμελητήριο δημιουργούμε το αφήγημα για τον τουρισμό [HDvideo]

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Για τις δράσεις και τη στόχευση του Επιμελητηρίου Αιτωλοακαρνανίας γύρω από τον τουρισμό μίλησε στην κάμερα του ΑγρίνιοCulture.gr ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Αιτωλοακαρνανίας Π. Τσιχριτζής, υπογραμμίζοντας πως η στόχευση για την περιοχή της Αιτωλοακαρνανίας πέρα από τον παραθεριστικό τουρισμό, είναι να αποκτήσει και εναλλακτικό τουρισμό, ο οποίος φέρνει τον τουρίστα όλη τη διάρκεια του έτους και όχι μόνο δυο ή δυόμιση μήνες το καλοκαίρι.

«Ασχολούμαστε με το τουριστικό κομμάτι και από τις προηγούμενες εκλογές είχαμε εισηγηθεί το Υπουργείο τη δημιουργία ενός ιδιαίτερου τμήματος τουρισμού και αυτό έγινε, για να μπορέσουμε να αναπτύξουμε δράσεις σε αυτό τον τομέα» ανέφερε αρχικά ο Π. Τσιχριτζής και πρόσθεσε «προσπαθήσαμε να δημιουργήσουμε το μύθο, το αφήγημα, ώστε να μην έχουμε μόνο παραθεριστικό τουρισμό, αλλά και εναλλακτικό τουρισμό, ο οποίος φέρνει τον τουρίστα όλη τη διάρκεια του έτους και όχι μόνο δυο ή δυόμιση μήνες το καλοκαίρι». Εξήγησε μάλιστα πως προς αυτή την κατεύθυνση κινείται και η συνεργασία του Επιμελητηρίου με τα Επιμελητήρια της Ιταλίας. «Προσπαθήσαμε να δημιουργήσουμε συνέργειες με τα απέναντι Επιμελητήρια της Ιταλίας, γιατί τα Ιταλικά Επιμελητήρια έχουν δημιουργήσει αναπτυξιακές εταιρείες τις λεγόμενες Assonautica. Δημιούργησαν αυτές τις εταιρείες γιατί θεωρούν ότι η οικονομία της θάλασσας είναι πάρα πολύ σημαντικός κλάδος για τις επιχειρήσεις. Έτσι λοιπόν εμείς συμμετέχουμε στο δημιούργημα των Ιταλικών Επιμελητηρίων, που συμμετέχουν κράτη από όλη τη Μεσόγειο στην Ευρωμεσογειακή Οσονάτικα, προκειμένου να δημιουργήσουμε δράσεις γύρω από τον τουρισμό και την οικονομία της θάλασσας».

Στόχος η Πολιτιστική – Προσκυνηματική «Ευρωπαϊκή διαδρομή Άγιος Νικόλαος των Μύρων»

Όπως ανέφερε ο Π. Τσιχριτζής σημαντικό μέρος του τουριστικού αφηγήματος για την Αιτωλοακαρνανία μπορεί να γίνει η ένταξη του Επιμελητηρίου Αιτωλοακαρνανίας στον Ευρωπαικό οργανισμό «Ο δρόμος του Αγίου Νικολάου» που δημιουργεί ένα αφήγημα γύρω από περιπατιτικό, μοναστηριακό τουρισμό. «Είναι ο μύθος που προσελκύει τον τουρίστα. Εμείς έχουμε τρία καταπληκτικά μοναστήρια αφιερωμένα στον Άγιο Νικόλαο. Ο Άγιος Νικόλαος της Βαράσοβας, ο Άγιος Νικόλαος ο Κρεμαστός και ο Άγιος Νικόλαος της Μόκιστας. Αυτά με προσπάθεια να χαραχτούν μονοπάτια, να δοθούν προγράμματα μέσω τουριστικών γραφείων μιας έβδομάδας, πέντε ημερών, ώστε να επισκεφθούν την λιμνοθάλασσα και στη συνέχεια να ανέβουν στα μοναστήρια και να διασυνδεθούμε απέναντι, με τα βυζαντινά μοναστήρια που βρίσκονται στην Ιταλία όπως π.χ. ο Άγιος Νικόλαος του Ότραντο, και το μοναστήρι στο Μπάρι, όπου βρίσκεται το σκήνωμα του Αγίου Νικολάου» εξήγησε ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Αιτωλοακαρνανίας και κατέληξε λέγοντας ότι «όλα αυτά δημιουργούν ένα αφήγημα, όπως είναι ο δρόμος του Σαντιάγκο ντε Κομποστέλλα.

Τέλος ο Τσιχριτζής σημείωσε ότι οι δράσεις του Επιμελητηρίου Αιτωλοακαρνανίας «έρχονται να συνδεθούν και με ένα άλλο πρόγραμμα πολύ σημαντικό, ύψους 300 περίπου χιλιάδων ευρώ, που έχει προ καιρού εγκριθεί για το Επιμελητήριο από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος με τη βοήθεια και του δήμου Μεσολογγίου, για να δημιουργηθεί στο Μεσολόγγι το «Σπίτι του Τουρίστα».

agrinioculture.gr

Διαβάστηκε 1171 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.