Παρασκευή, 29η Μαρτίου 2024  1:31 μμ
 
wm small
Τρίτη, 28 Νοεμβρίου 2017 18:01

Εγκρίθηκαν 300.000 αιτήσεις για το κοινωνικό μερισμα

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Πάνω από 600.000 αιτήσεις έχουν υποβληθεί ήδη

Πάνω από 600.000 αιτήσεις έχουν υποβληθεί έως το πρωί της Τρίτης στην ηλεκτρονική πλατφόρμα για το κοινωνικό μέρισμα. Όπως τόνισε στο in.gr ο γενικός γραμματέας Πρόνοιας του υπουργείου Εργασίας, Δημήτρης Καρέλλας, μέχρι στιγμής έχουν υποβληθεί πάνω από 600.000 αιτήσεις, εκ των οποίων οι 300.000 έχουν ήδη εγκριθεί ενώ στην αναμονή βρίσκονται περίπου 150.000 αιτήσεις.

Ο ιστότοπος koinonikomerisma.gr, θα παραμείνει ανοικτός έως τα μεσάνυχτα της Τρίτης 12 Δεκεμβρίου για υποβολή αιτήσεων με τη χρήση των κωδικών του taxis και του αριθμού ΑΜΚΑ.

Με τη συμπλήρωση των στοιχείων στην πλατφόρμα ενημερώνεται κάθε ενδιαφερόμενος εάν δικαιούται το επίδομα και τι ποσό θα λάβει. Όσοι είναι άνω των 70 ετών και λαμβάνουν σύνταξη ή επίδομα ανασφάλιστων υπερηλίκων από τον ΟΓΑ, το επίδομα θα πιστώνεται αυτόματα στο λογαριασμό τους.

Τα προβλήματα

Ένα από τα συνηθισμένα προβλήματα που αντιμετώπισαν οι δικαιούχοι κατά την είσοδό τους στο σύστημα, ήταν η μη αντιστοίχιση του ΑΜΚΑ με το ΑΦΜ του δικαιούχου. Σε αυτή την περίπτωση η αίτηση δεν προχωρεί στο επόμενο στάδιο, με τους δικαιούχους να πρέπει να μεταβούν σε κάποιο ΚΕΠ προκειμένου να διευθετηθεί το πρόβλημα. Ζητήματα υπάρχουν και με τα ενήλικα τέκνα που σπουδάζουν εκτός νοικοκυριού, εμφανίζονται όμως ως φιλοξενούμενα.

Όμως επειδή η προθεσμία για την αίτηση λήγει τα μεσάνυχτα της 12ης Δεκεμβρίου και το κοινωνικό μέρισμα θα πρέπει να αποδοθεί στους δικαιούχους πριν το τέλος του χρόνου οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να βιαστούν να ελέγξουν αν το νοικοκυριό στο οποίο ανήκουν πληροί τα εισοδηματικά και περιουσιακά κριτήρια για την καταβολή του βοηθήματος.

Τα βήματα για την υποβολή της αίτησης

Ο ενδιαφερόμενος θα εισέρχεται στην ηλεκτρονική πλατφόρμα www.koinonikomerisma.gr και στο http://www.gsis.gr/gsis/info/gsis_site/Services/Polites/merisma.html, χρησιμοποιώντας τους κωδικούς του Taxis.

  • Με την είσοδό στο σύστημα ζητείται επιβεβαίωση του ΑΜΚΑ του ενδιαφερόμενου και συνεναιση του ιδίου στην επεξεργασία των στοιχείων που απαιτούνται (τα δικά του/της, του/της συζύγου και των προστατευόμενων τέκνων).
  • Μετά την συναίνεση σας, εμφανίζεται φόρμα που αναφέρει κάποια προσωπικά στοιχεία (το ονοματεπώνυμο, ημερομηνία γέννησης, φύλο κτλ), οικονομικά στοιχεία (φορολογητέο και αφορολόγητο ετήσιο εισόδημα), περιουσιακά στοιχεία (αξία ακίνητης περιουσίας, τόκους καταθέσεων) και μια λίστα με τα μέλη του νοικοκυριού.
  • Απαραίτητη είναι η συμπλήρωση αριθμού λογαριασμού (IBAN) στον οποίο ο ενδιαφερόμενους είναι δικαιούχος ή συν-δικαιούχος. Προσοχή! Θα πρέπει ο ενδιαφερόμενος να εισάγει ένα e-mail και τον αριθμό ενός κινητού τηλεφώνου που θα χρησιμοποιηθούν για αποστολή τυχόν ειδοποιήσεων.
  • Σε περίπτωση που το νοικοκυριό έχει και ενήλικα φιλοξενούμενα μέλη, για να δείτε αν πληρεί τα κριτήρια απαιτείται η συγκατάθεση των φιλοξενούμενων ατόμων μέσω των κωδικών τους Taxisnet για την προσπέλαση των στοιχείων τους από την Α.Α.Δ.Ε. Αν για κάποιο άτομο απαιτείται συναίνεση αναφέρεται ευκρινώς.
  • Εφόσον έχουν δοθεί όλες οι τυχόν απαιτούμενες συναινέσεις των ενήλικων μελών του νοικοκυριού, εμφανίζεται η πληροφορία αναφορικά με το εάν πληροί ο ενδιαφερόμενος τα κριτήρια ή όχι.
  • Για να καταστεί δικαιούχος πρέπει να πατήσει το κουμπί [Έγκριση -Συναίνεση]. Εάν πληροί τα κριτήρια του κοινωνικού μερίσματος 2017, εμφανίζεται και το ποσό του κοινωνικού μερίσματος που αντιστοιχεί στο νοικοκυριό. Στην αντίθετη περίπτωση, εμφανίζονται οι λόγοι αναλυτικά.

agriniovoice.gr

Διαβάστηκε 1334 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.