Παρασκευή, 19η Απριλίου 2024  11:55 πμ
 
wm small
Τρίτη, 28 Νοεμβρίου 2017 17:57

Ενημέρωση μαθητών του Γυμνασίου Νεοχωρίου από την ΕΟΕΔ Μεσολογγίου για τους σεισμούς (φωτο)

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Η Εθελοντική Ομάδα Έρευνας Διάσωσης-Ε.Ο.Ε.Δ Μεσολογγίου συνεχίζοντας την προσπάθεια για ενημέρωση στο κοινωνικό σύνολο και ιδιαίτερα στα παιδιά, επισκέφτηκε την Τρίτη 14 Νοεμβρίου μετά από κάλεσμα της Διεύθυνσης το Γυμνάσιο Νεοχωρίου Μεσολογγίου. Η επίσκεψη είχε θέμα την ενημέρωση για την προετοιμασία πριν από ένα σεισμό.

Τι κάνουμε κατά την διάρκεια του σεισμού και τι μετά τον σεισμό. Μέσα από διαφάνειες, φωτογραφικό υλικό και ασκήσεις, οι διασώστες της Ε.Ο.Ε.Δ έδειξαν στους μαθητές τα μέσα και τους τρόπους πως να προφυλαχθούν και πως θα εκκενώσουν το κτίριο με ασφάλεια και χωρίς πανικό. Η Ε.Ο.Ε.Δ. ευχαριστεί τους μαθητές, τους εκπαιδευτικούς και την διεύθυνση του Γυμνασίου Νεοχωρίου για την συνεργασία.

eoed-gymnasio-neochoriou (2)

«Η ενημέρωση των μαθητών σε θέματα αντισεισμικής προστασίας θα πρέπει να αποτελεί μέρος της καθημερινότητάς μας, αλλά και των Δασκάλων/Καθηγητών με στόχο τη διαρκή ευαισθητοποίηση, ενημέρωση και εκπαίδευσή τους σε θέματα διαχείρισης του σεισμικού κινδύνου στις σχολικές μονάδες. Εμείς από την πλευρά μας θα συνεχίσουμε αυτό που αρχίσαμε πριν από χρονιά, δηλαδή να προσφέρουμε τις γνώσεις μας για τα μέτρα προστασίας για ένα φυσικό φαινόμενο όπως είναι ο σεισμός» δήλωσε ο Αρχηγός της Ε.Ο.Ε.Δ. Διονύσης Τσιρόγλου.

eoed-gymnasio-neochoriou (3)

eoed-gymnasio-neochoriou (4)

eoed-gymnasio-neochoriou (5)

eoed-gymnasio-neochoriou (6)

agriniopress.gr

 
Διαβάστηκε 1241 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.