Σάββατο, 20η Απριλίου 2024  6:53 πμ
 
wm small
Τρίτη, 28 Νοεμβρίου 2017 17:39

Ο Σύνδεσμος Αποστράτων Σωμάτων Ασφαλείας Αγρινίου τίμησε τους 18 πεσόντες Αιτωλοακαρνάνες στη μάχη της Γκραμπάλας Καλπακίου

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Ο Σύνδεσμος Αποστράτων Σωμάτων Ασφαλείας Αγρινίου στις 26 Νοεμβρίου 2017 τίμησε τους 18 πεσόντες Αιτωλοακαρνάνες στη μάχη της Γκραμπάλας Καλπακίου Ιωαννίνων που έλαβε χώρα 14-17 Νοεμβρίου 1940.

Η εκδήλωση διοργανώθηκε με τη φροντίδα των Δήμων Αγρινίου, Μεσολογγίου, Θέρμου, της VIII Μεραρχίας Πεζικού και της Ε.Α.Α.Σ. Νομού Αιτωλοακαρνανίας.

Οι πεσόντες Αιτωλοακαρνάνες υπηρετούσαν στο 2/39 Σύνταγμα Ευζώνων που είχε έδρα στο Μεσολόγγι και με την κήρυξη του Ελληνοιταλικού πολέμου το έτος 1940 μεταστάθμευσε στην περιοχή του Καλπακίου Ιωαννίνων, έλαβε μέρος σε πολλές μάχες και το τίμημα ήταν βαρύ.

Στη σεμνή αυτή τελετή παραβρέθηκε ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Δρυϊνουπόλεως Πωγωνιανής και Κονίτσης κ.κ. Ανδρέας, οι Δήμαρχοι Αγρινίου κ. Παπαναστασίου Γεώργιος, Θέρμου κ. Κωνσταντάρας Σπυρίδων, εκπρόσωπος του Δημάρχου Ι.Π. Μεσολογγίου, ο Διοικητής του 2/39 Συντάγματος Ευζώνων Συνταγματάρχης κ. Σπύρου Δημήτριος, εκπρόσωπος της Περιφέρειας Ηπείρου, οι Πολιτικές και Στρατιωτικές Αρχές της περιοχής, σύσσωμο το Δ.Σ. της Ε.Α.Α.Σ. παραρτήματος Αιτ/νίας, ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Εφέδρων Αξιωματικών του Νομού Αιτ/νίας και εκπρόσωποι οικογενειών των πεσόντων. Συγκινητική ήταν η ομιλία του απόστρατου συναδέλφου Σπυρίδωνα Τσίγκα, ανηψιού του πεσόντος Ανθυπολοχαγού Ανδρέα Τσίγκα.

Τιμή και δόξα σε αυτούς που έπεσαν για την πατρίδα.

Δημήτριος Τσούνης

42

 

 

Διαβάστηκε 960 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.